Τα καλύτερα ΒΙΝΤΕΟ της εβδομάδας - ΓΚΟΛΑΡΕΣ, γκάφες και απίστευτα... VIRAL σκηνικά!
Δείτε τα... απίστευτα και καλύτερα βίντεο της εβδομάδας που έγιναν viral! Γκολάρες, γκάφες και όχι μόνο...
Ακολουθήστε μας στο Google news
Όλα όσα συζήτησαν:
«Άλλαξαν οι εποχές, υπάρχουν κάποια κριτήρια για τους ποδοσφαιριστές. Το ύψος είναι σημαντικό για τον τερματοφύλακα. Άλλαξαν οι μέθοδοι προπόνησης, δεν υπήρχαν ξεχωριστές προπονήσεις για τους τερματοφύλακες. Ήμουν στην εφηβική ομάδα του Άρη και μου είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ότι με ήθελαν για προπονητή τερματοφυλάκων στην Ομόνοια. Δεν ήθελα να αφήσω τον Άρη μεσούσης της χρονιάς. Όταν πήγα ο Ανδρέας έκανε μάχη για να δεχθούν στην Ομόνοια για να έχουν προπονητή τερματοφυλάκων. Του έλεγαν "τώρα θέλουμε προπονητή για τον τερματοφύλακα, σοβαρομιλάς;". Ήταν πρωτόγνωρο. Ο Ανδρέας του έλεγε "στην Αγγλία έχουν προπονητή για αμυντικούς και επιθετικούς και δεν θα έχουμε εμείς για τερματοφύλακα;"».
«Τυχαία έγινα τερματοφύλακας. Ήμασταν στο σχολείο και έκανε προπόνηση ο Αετός με προπονητή τον Καϊσή. Ξακουστός προπονητής που έβγαζε ταλέντα. Ομάδα του Αγροτικού με ακαδημίες. Έκαναν προπόνηση και δεν είχαν τερματοφύλακα και μου φώναξαν να παίξω. Πήγα καλά και μου είπε να πάω προπόνηση. Ξεκίνησα από εκεί. Όταν ο Γεώργιος Καϊσής πήγε στην δεύτερη ομάδα του Άρη πήρε παίκτες από τον Αετό και πήγα κι εγώ.
Ήμουν πρώτη λυκείου. Όταν πήγα, την επόμενη τους πήρε όλους και έφυγε. Μου είπε εσύ και ακόμα ένας θα μείνετε στον Άρη και θα παίξετε στην πρώτη ομάδα. Ήμουν δευτέρα λυκείου και ο Άρης στην β' κατηγορία. Ήρθε ένας Τσέχος ο Σίλντερ. Το σχολείο ήταν το πρωί και το απόγευμα. Όταν ήμουν στο σχολείο το απόγευμα μου έκανε ατομική προπόνηση το πρωί. Το 1981/82 παλεύαμε με την Αλκή για την άνοδο. Μου είχε αδυναμία, έπαιξα 7 παιχνίδια, σε ηλικία 16 ετών. Στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα η Αλκή και εμείς ανεβήκαμε ως δεύτεροι.
Την επόμενη σεζόν ο Καϊσής είδε τουρνουά της Λεμεσού. Στο α' ημίχρονο έπαιζε ο Παρασκευά και το β' ημίχρονο εγώ. Τα πήγα πολύ καλά κόντρα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα. Η εφημερίδα έγραφε "νεαρό ταλέντο" κτλ. Τα διάβασε ο Καϊσής που ήταν προπονητής παλαιάς κοπής. Πήγα στο σχολείο και τον είδα έξω από το σχολείο. Μου φώναξε και μου είπε "Όχι να νομίζεις ότι είσαι κανένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ο Βόλος που είχαμε στον Αετό είναι καλύτερος από σένα, σήκω φύγε". Με έπιασε το κλάμα κι έφυγα. Το είπε για να με συνετίσει. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του Καϊσή. Ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Πελενδρίτης, ο Τσίτσος, ο Χατζητοφής, ο Ονησιφόρου, ο Κοντίδης είναι παίκτες που πέρασαν από τον Αετό του Καϊσή. Τώρα είναι 75-80 ετών ο Καϊσής.
«Με έδινε πάνω στον στύλο του βόλεϊ με το λάστιχο του ποδηλάτου και μου έκανε σουτ. Έχει να κάνει με την ταχυδύναμη που κάνουμε τώρα. Μιλάμε για το 1981/92. Έκανα στην προπόνηση μέσα στον άμμο της τάφρου. Πάλι είχε να κάνει με την αντίσταση για την ταχυδύναμη. Τώρα καταλαβαίνω ότι ο Καϊσής ήταν χρόνια μπροστά. Όταν έγινα προπονητής στην β' ομάδα του Άρη. Ήρθε και μου είπε "να προπονείς την αδυναμία του παίκτη, όχι το προτέρημα του". Τότε μάθαιναν από μόνοι τους την δεκαετία του 80'».
«Είχα πολλά προβλήματα, προπονητής ήταν ο Κόρμακ. Ο Άρης είχε δυσκολίες στο να παραμείνει στην κατηγορία. Ήταν και ο Άλκης Μάρκου τερματοφύλακας ως δεύτερος όμως ήταν άπειρος. Ο γιατρός μου είπε να σταματήσω. Έπαιζα με κλατσάκι. Υπήρχαν στιγμές... Σε ματς με τον ΑΠΟΕΛ πήγα να κάνω έξοδο κι ένιωσα το πόδι μου να φεύγει. Ο Άρης παρέμεινε στην κατηγορία. Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακό. Με τους χιαστούς τότε ήταν 50-50 να συνεχίσεις. Μου είπε ο γιατρός ότι θα έχω θέματα. Όταν το αποφάσισα, στην τελευταία προπόνηση, μπήκα στα αποδυτήρια του Άρη, τράβηξα την κουρτίνα, έτρεχε το νερό και έκλαιγα για μισή ώρα».
«Με τον Δώρο Ιερόπουλο στην β' κατηγορία παίρναμε καλά λεφτά. Πήγαμε Δεκέμβριο και νικήσαμε τον Ακρίτα και έδωσε 10 λίρες στους βασικούς και 15 λίρες σε όσους ήταν στον πάγκο».
«Στον τελικό κυπέλλου το 1989 ήμουν με το πόδι στον γύψο, στον πάγκο. Είχα κάνει τη τελευταία εγχείρηση για να ζω...Ήταν καλή η ομάδα του Άρη, αποκλείσαμε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ».
«Με τον Δήμο Διαμαντή τόσα χρόνια ζούσαμε πολλές ιστορίες. Με την Ομόνοια όταν χάθηκε το πρωτάθλημα... Κανονικά τα πέναλτι τα χτυπούσε ο Ξιούρουππας κι έγινε αλλαγή. Κερδίσαμε το πέναλτι και λέει ο Διαμαντής στον Ξιούρουππα "Ξιούρου μου επιάμεντο" και του απάντησε ο Ξιούρουππας "ηρέμησε, το πέναλτι δεν είναι γκολ". Το έχασε ο Ράουφμαν και αντί 3-1 μετά δεχθήκαμε γκολ κι έγινε 2-2 και χάσαμε το πρωτάθλημα».
«Δουλέψαμε 7 χρόνια με τον Ανδρέα, τρία με την Ομόνοια, 1 με τον ΑΠΟΕΛ, 2 με την ΑΕΛ και 1 με την Ανόρθωση. Το 2003 όταν φύγαμε από την Ανόρθωση αποφάσισα ότι θα συνέχιζα μόνος μου ως προπονητής. Το είπα του Ανδρέα και έκανε να μου μιλήσει έξι μήνες. Πήγα στον Άρη ως τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία, μετά ως προπονητής της ΑΠΕΠ. Δύο χρόνια στην ΑΠΕΠ, μετά δύο χρόνια στην Αλκή και μετά ξανά στην ΑΠΕΠ, ανεβάσαμε την ομάδα στην α' κατηγορία για πρώτη φορά. Το 2009 πήγα στην Πάφο με μπάτζετ 3 εκ. ευρώ».
«Απουσιάζει η ποιότητα στο πρωτάθλημα, αν αναλογιστούμε το πρωτάθλημα πριν 8 χρόνια. Άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης με την παρουσία του Άρη και της Πάφου. Είναι δύσκολο να κάνεις ομάδα που να κάνει τη διαφορά. Ο Άρης αν βγει στην Ευρώπη δεν θα είναι μακριά στον προϋπολογισμό, μπορεί να κάνει μπάτζερ 8 εκ. Πολλοί διερωτούνται γιατί η Πάφος προσπαθά τόσα χρόνια και ο Άρης τα κατάφερε με την πρώτη χρονιά να μπει στην εξάδα. Ο νέος πρόεδρος άλλαξε την οργάνωση της ομάδας. Έκανε ανακαίνιση στο Τσίρειο, στο γήπεδο της ακαδημίας, αγόρασε λεωφορεία, έφερε gps, τα αποδυτήρια. Διευκόλυνε την δουλειά του προπονητή για να μπορεί να αποδώσει η ομάδα. Αν δεις τα γραφεία του Άρη στην παραλιακή, ένα κτίριο όλο γυαλί. Θέλουμε δουλειά στην οργάνωση γενικά στο ποδόσφαιρο μας.
Η λεπτομέρεια μετρά και κάνει την διαφορά. Στο σκάουτινγκ, στην επιλογή ποδοσφαιριστών είμαστε πολλά χρόνια πίσω. Πριν μερικές μέρες ήμουν σε διαδικτυακό σεμινάριο. Μίλησε ένας από τους σκάουτερ της Μπρέντφορντ και μας παρουσίασε το πως κάνουν σκάουτιγνκ. Είναι ομάδα που επενδύει στις μεταγραφές για να κάνει μεταπώληση. Είναι 40 σκάουτερ σε όλο τον κόσμο και να πάρουν έναν ποδοσφαιριστή -βλέπουν τον Αττίλα Σάλαϊ ο οποίος αξίζει τώρα 15 εκατομμύρια, ο Απόλλωνας έδωσε 400 χιλιάδες για επένδυση-είναι δύσκολο να βρεις καλό αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, είχα πει ότι θα αυτός ο παίκτης θα φέρει λεφτά στον Απόλλωνα- πρέπει να πάρουν 15 report 15 διαφορετικοί σκάουτερ και μετά θα κρίνουμε. Είναι άλλα μεγέθη, όμως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να έχει 5; Είναι must. Δεν έχουν μισθό οι σκάουτερ της Μπρέντφορντ. Πληρώνονται με το report για να τους αναγκάσουν για να βρουν παίκτες».
«Το να επιλέξεις έναν καλό ποδοσφαιριστή είναι το ένα κομμάτι. Το να επιλέξεις έναν καλό ποδοσφαιριστή που κάνει για την ομάδα μου είναι άλλο κομμάτι. Πρέπει να δεις και την κουλτούρα. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν όλοι οι Βραζιλιάλοι. Ο Γερμανός προπονητής της Γιουνάιτεντ είπε ότι η διαφορά με την Σίτι και την Λίβερπουλ είναι ότι αυτοί επιλέγουν παίκτες που κάνουν για τον τρόπο που παίζουν, ενώ εμείς παίρνουμε καλούς παίκτες, ονόματα. Το κάνουμε και στην Κύπρο. Υπάρχουν πολλών ειδών παίκτες. Στην Κύπρο διαλέγουμε πρώτα τους παίκτες και μετά το σύστημα που θα παίξουμε... Δαπανούμε πολλά λεφτά. Αν κάνουμε σωστό σκάουτινγκ θα γλιτώσουμε πολλά έξοδα».
«Η ΑΕΚ Λάρνακας εφαρμόζει το πλάνο με τον τεχνικό διευθυντή. Ήμουν με παράγοντα της ΑΕΚ, τον Τζόζεφ και μου είπε ότι εμείς απαγορεύευται να απολύσουμε τον προπονητή. Μπορούμε να απολύσουμε τον τεχνικό διευθυντή. Ο τεχνικός διευθυντής μόνο μπορεί να πει να απολυθεί ο προπονητής. Ο κύριος Καραπατάκης δεν ήξερε το τηλέφωνο του Ιδιάκεθ. Που να το πεις αυτό στην Κύπρο...».
«Η ΚΟΠ έκανε βήματα μπροστά. Όμως με τα λεφτά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο... Είναι ένα brand και ανάλογα με το περιτύλιγμα έχει και την αντίστοιχη αξία. Θα πρέπει να επενδύσουμε όχι μόνο στην α' κατηγορία. Μια ομάδα όταν ανέβει από την β' κατηγορία θα πρέπει να διώξει όλους τους παίκτες και πρέπει να βρει 20 παίκτες. Όταν ήμουν στην ΑΠΕΠ κράτησα 15 παίκτες και έφερα 8 βασικούς όταν ανεβήκαμε και παραμείναμε στην κατηγορία.
Πρέπει να επενδύσουμε στην β' κατηγορία, μπήκαν λεφτά όμως είναι μεγάλες οι διαφορές. Μπορείς να δώσεις 200 χιλιάδες στην ομάδα που ανεβαίνει. H ομάδα που κάνει καλή οργάνωση, βελτιώσεις τις γηπεδικές συνθήκες και τις συνθήκες δουλειάς θα πετύχει κι έχουμε παράδειγμα την ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου. Είναι ομάδα β' κατηγορίας. Βρέθηκε επενδυτής και βελτίωση το γήπεδο, έκανε γυμναστήριο, εστιατόρια, κάμερες για την προπόνηση. Και είναι ομάδα που ήρθε από το αγροτικό. Πρέπει να ξέρεις που να δώσεις τα λεφτά
«Για να πάρεις το δίπλωμα Pro πρέπει να κάνεις Study Visit. Το πήρα το 2010. Πήγαμε στην Μπλάκμπερν. Πρέπει να πάρεις συνέντευξη από τον προπονητή, τον βοηθό, τον αναλυτή κτλ Το Μπλάκμπερν είναι όπως εμάς ο Εθνικός στο Δασάκι σε αναλογία περίπου. Μπαίνεις μέσα στο προπονητικό και χάνεσαι. Το γραφείο του αναλυτή είχε 7 κομπιούτερ, 8 τηλεοράσεις, πίνακες για την στατιστική μελέτη. Τον προπονητή Σαμ Άλαρνταϊς δεν τον βρίσκεις εύκολα. Πήγαινε την Πέμπτη για την τακτική, την Παρασκευή προπόνηση και τις υπόλοιπες ημέρες ήταν στο γραφείο. Στην προετοιμασία του καλοκαιριού πήγε μετά από 15 μέρες. Τον ρώτησα τι προβλήματα συναντά ως προπονητής σε αυτό το επίπεδο σε σχέση με το δικό μας επίπεδο. Μου είπε "τα ίδια με εσάς, έχω να κάνω με ανθρώπους που δεν καταλάβουν από ποδόσφαιρο -εννοώντας τους παράγοντες-".
Μου είπε "Όταν ήμουν στην Μπόλτον ζήτησα 120 χιλιάδες αγγικές λίρες για να έχουμε πρόσβαση στο pro zone -στατιστικά- και να πάρουμε τον Ανελκά". Μου είπαν ότι δεν γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί η φιλοσοφία είναι οι παίκτες πρέπει να έχουν μισθό πάνω-κάτω τον ίδιο". Τους είπε ο Άλαρνταϊς ότι ο Ανελκά θα κάνει την διαφορά. Του βρήκα λύση. Αντί 30 εκατομμύρια μπάτζετ, να πάρουμε τον Ανελκά και το μπάτζετ να είναι 25 εκατομμύρια και αν μπούμε στο pro zone το μπάτζετ να γίνει 24 εκατομμύρια. Είναι δύο πράγματα. Πρέπει να πείσεις τον παράγοντα που τον ενδιαφέρουν τα λεφτά. Η Μπόλτον δεν μπορούσε να πάρει τον Ανελκά όμως τους βρήκα λύση».
«Είχα μια συζήτηση με τον Μάριο Νικολάου. Μου έλεγε ότι πέρασε υπέροχα όταν πήγε ένα χρόνο στην Φινλανδία Μου είπε "όταν είσαι εκεί δεν έχεις έννοιες". Παίρνεις πιο λίγα λεφτά από ότι όταν είσαι στον ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια, τον Απόλλωνα. Είναι όλα πληρωμένα για την οικογένεια. Οι οικογενειάρχες δεν έχουν έννοιες για τα παιδιά, τα σχολεία κτλ. Γι αυτό είναι δύσκολο να έρθει ένας καλός Φινλανδός κι ας δίνεις περισσότερα λεφτά. Πρέπει να επενδύσουμε στην οργάνωση. Το ποδόσφαιρο μας έκανε βήματα μπροστά, σε επίπεδο ομάδων, όχι σε εθνικό».
«Επενδύοντας στην β' κατηγορία που αγωνίζονται οι περισσότεροι Κύπριοι είναι φυσιολογικό ένας νεαρός που πήγε δανεικός από μεγάλη ομάδα στην β' κατηγορία θα βελτιωθεί όταν είναι καλύτερο το επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί ένα σκαλί πιο πάνω. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεκινούν τρεις Κύπριοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες της α' κατηγορίας. Άλλαξε προς το καλύτερο η προσέγγιση των ομάδων όσο αφορά τις ακαδημίες. Πρέπει να επενδύσεις επαγγελματικά. Όταν δώσεις σε έναν καλό προπονητή 500 ευρώ δεν θα πάει. Αν του δώσεις 1500 θα πάει. Είναι και οι συνθήκες. Πριν μερικά χρόνια πήγα σε γήπεδο στην Ερήμη και έκαναν προπόνηση η Κ14, η Κ15 και η Κ17 της ΑΕΛ την ίδια ώρα. Πως μπορείς να εξελίξεις έναν ποδοσφαιριστή. Εδώ πρέπει να γίνονται προπονήσεις ατομικά, 2-3 παίκτες μαζί κτλ. Η άποψη μου είναι ότι ειδικά οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν ξεχωριστό αθλητικό κέντρο για τις ακαδημίες. H K19 πρέπει να είναι κοντά στην πρώτη ομάδα και οι υπόλοιποι σε άλλο αθλητικό κέντρο. Ξέρω ότι κοστίζει, όμως φτάσαμε σε ψηλό επίπεδο μπάτζετ».
«Οι προπονητές πιο παλιά φοβόντουσαν περισσότερο να πειραματιστούν. Πχ είδαμε το ματς του Άρη που έπαιζε με 10 παίκτες κόντρα στην Ανόρθωση, ο κύριος Σπιλέφσκι έφερε τον Μπρόρσον που είναι καθαρόαιμος στόπερ δεξί μπακ, τον Γιαγκό εξτρέμ και έκλεισαν τον Κορέια και τον Ουάρντα που ήταν η δύναμη της Ανόρθωση. Κράτησε το μηδέν και πήρε το ματς εκεί που ήθελε. Αυτό έγινε και από άλλους προπονητές. Ο προπονητής του Απόλλωνα άλλαξε το σχήμα με τρεις στην άμυνα επειδή είδε ότι κάτι δεν δούλευε σωστά».
«Στην καλή μέρα Ουάρντα και Λάζαρος μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο την Ανόρθωση. Ο Λάζαρος είναι σε πιο μεγάλη ηλικία και ο Κετσπάγια τον κάνει αλλαγή στο 65’-70’ για να τον έχει φρέσκο.
Υπάρχουν κι άλλοι ποιοτικοί παίκτες. Ο Σαρφό άλλαξε τον ΑΠΟΕΛ στον τρόπο ανάπτυξης, έδωσε ηρεμία, κάνει πράγματα που είναι λες και είναι σε προπόνηση. Ταίριασαν με τον Σόουζα. Φοβερό δίδυμο.
Ο Παπουλής είναι 37 ετών και ξέρει πότε να πάει κάθετα, πότε να κάνει σέντρα, πότε να ντριμπλάρει, πότε να ζητήσει μπάλα στα πόδια, είναι πολύ σημαντικά.
Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στο πρωτάθλημα όμως απουσιάζουν οι επιθετικοί. Ο μόνος που είναι σε ποιότητα φορ είναι ο Κβιλιτάια. Δεν υπάρχουν φορ που να κάνουν τη διαφορά. Σε εκείνο το κομμάτι υστερούμε στο φετινό πρωτάθλημα.
Έχουμε καλούς τερματοφύλακες. Οι ομάδες του α’ γκρουπ έχουν όλοι καλούς προπονητές. Είναι σημαντικό».
«Εάν ο Άρης δεν είχε τα προβλήματα που έχει θα μπορούσε να αντισταθεί κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ ήταν άσχημος. Κέρδισε επειδή το ήθελε παραπάνω, είχαν πάθος και τρεξίματα οι παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Απόλλωνας είχε ένα καλό 20λεπτο στο β’ ημίχρονο. Νομίζω θα ήταν άδικο… Ο Απόλλωνας ήταν συνεχώς πρώτος. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να το πάρει ομάδα που δεν κερδίζει για 10 ματς.
Ο Σωφρόνης βοήθησε πάρα πολύ τον ΑΠΟΕΛ. Στον ΑΠΟΕΛ νομίζω ότι έγιναν πολύ καλές κινήσεις. Ήρθε ο προπονητής, ο Περικλής, ο γυμναστής. Στην αρχή ο ΑΠΟΕΛ ήταν νωθρό, αργή ανάπτυξη, βαριόσουν να το βλέπεις. Τώρα είναι πιο ζωντανό, είναι από την γη ως τον ουρανό οι διαφορές. Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι σε καλό δρόμο για την νέα σεζόν.
Ο Άρης τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν ήταν όπως ήταν η Ανόρθωση. Αυτό κράτησε τον Άρη κι έμεινε στο α’ γκρουπ. Άλλαξε το στυλ με τον νέο προπονητή, πρόσθεσε τον Μπράουν. Ο νέος προπονητής ήθελε να πιέζει ψηλά με γρήγορη μεσαία γραμμή».
«Η Ομόνοια του κυρίου Λένον που έδωσε άλλη ταχύτητα είναι φαβορί για το κύπελλο, όμως ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα. Οι διαφορές έχουν σμικρυνθεί. Μια πολύ καλή μέρα για τον Εθνικό και μια μέτρια της Ομόνοιας ισορροπεί τα πράγματα. Το φαβορί σίγουρα είναι η Ομόνοια, είναι δύσκολο να μην το κερδίσει, όμως δεν είναι ακατόρθωτο για τον Εθνικό. Το κύπελλο από την αρχή μέχρι το τέλος πρέπει να είναι ένα παιχνίδι. Όταν γίνει αυτό θα είναι πολύ πιο ωραίο».