Ο διεθνής βοηθός διαιτητής και αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Νίκος Εγγλέζου, ο οποίος ανακοίνωσε την Δευτέρα (02/05) την υποψηφιότητα του για την θέση του προέδρου ενόψει των εκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο, μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Εύκολος στόχος για τους παράγοντες ο Κύπριος διαιτητής, πάω για φιλική μάχη με τον Πάπουτσο»

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, όμως μετά από προβληματισμό και παροτρίνσεις από συναδέλφους διαιτητές από όλες τις επαρχίες, πήραν την απόφαση να κατέλθω υποψήφιος. Αν με τιμήσουν να είναι σίγουροι ότι θα δώσω το άπαν των δυνάμεων μου για το καλό του Κύπριου διαιτητή. Έχω την εμπειρία, τις γνώσεις από το πόστο του αναπληρωτή προέδρου του ΣΔΣ και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω για το μέλλον του Κύπριου διαιτητή. Τον συνδυασμό μου θα τον ανακοινώσω τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως υπάρχουν άτομα καταξιωμένα στον χώρο από όλες τις επαρχίες. Όσο για το τι θέλω να δώσω στην κυπριακή διαιτησία, είναι ότι θέλω να βλέπω ένα πρωτάθλημα να αρχίζει και να τελειώνει με Κύπριους διαιτητές».

Για τον Γιώργο Πάπουτσο που επαναδιεκδικεί την προεδρία: «Θα είναι μια φιλική αναμέτρηση. Κλέβω αυτή την ατάκα από τον ίδιο. Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σε πολλά θέματα συμφωνούσαμε και σε άλλα διαφωνούσαμε. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, όμως κάθε συζήτησή μας γινόταν σε καλό κλίμα κι ας έβγαιναν προς τα έξω πως υπήρχαν στρατόπεδα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, είτε χάσω είτε κερδίσω, η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μονιασμένους για το καλό της κυπριακής διαιτησίας».

Για τους ξένους διαιτητές: «Το ότι υπήρξαν τραγικά λάθη θα διαφωνήσω. Υπήρξαν λάθη όχι όμως στον βαθμό που παρουσιάζονται. Υπάρχει μεγάλη πίεση στον χώρο μας, οι παράγοντες των ομάδων βάζουν πίεση στους διαιτητές φεύγοντας τα φώτα από πάνω τους και στρέφοντάς τα στους Κύπριους διαιτητές. Βλέπω πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά δεν άκουσα ποτέ κανέναν παράγοντα να βγει να πει ότι τα έχει με τον παίκτη του που μπορεί να έχασε μια κλασική ευκαιρία, αλλά θα πει για ένα φάουλ. Πηγαίνουν στον εύκολο στόχο που είναι ο διαιτητής. Δεν λέω ότι δεν έγιναν λάθη, τα αναγνωρίζουμε».

 

 

Για το VAR: «Στο οφσάιντ Στα πέναλτι ή μια κόκκινη εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα. Μετά το τέλος ενός αγώνα, παράγοντας ομάδες ήρθε προς το μέρος μου με άργιες διαθέσεις να με ρωτήσει γιατί δεν φώναξ τον διαιτητή να δώσει κόκκινη. Τον ρώτησα αν ήταν στην αντίπαλη πλευρά θα ζητούσε το ίδιο και γέλασε, μου είπε “όχι” και έφυγε. Γι’ αυτό λέω εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑ.Σ.Π.: Τα στατιστικά από τις ψηφοφορίες για τα καλύτερα γκολ της κανονικής διάρκειας-ThemaSports
20/05 @ 12:36

ΠΑ.Σ.Π.: Τα στατιστικά από τις ψηφοφορίες για τα καλύτερα γκολ της κανονικής διάρκειας

Για την ανάδειξη των τριών καλύτερων γκολ της κανονικής διάρκειας στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» λήφθηκαν υπόψη τρεις ψηφοφορίες: των ίδιων των υποψήφιων, της ειδικής επιτροπής και των φιλάθλων.

ΠΑ.Σ.Π.: Τα στατιστικά από τις ψηφοφορίες για τις καλύτερες αποκρούσεις της κανονικής διάρκειας-ThemaSports
20/05 @ 12:24

ΠΑ.Σ.Π.: Τα στατιστικά από τις ψηφοφορίες για τις καλύτερες αποκρούσεις της κανονικής διάρκειας

Για την ανάδειξη των τριών καλύτερων αποκρούσεων της κανονικής διάρκειας στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» λήφθηκαν υπόψη τρεις ψηφοφορίες: των ίδιων των υποψήφιων, της ειδικής επιτροπής και των φιλάθλων.

Συγχαρητήρια από Ακρίτα -ThemaSports
19/05 @ 20:45

Συγχαρητήρια από Ακρίτα

Με ανάρτηση στα σοσιαλ μίντια ο Ακρίτας Χλώρακας συγχαίρει την Πάφο για την κατάκτηση του κυπέλλου

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία-ThemaSports
19/05 @ 16:48

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία

Όταν ο Άρης για 3η σερί σεζόν αγωνίζεται στο Α' γκρουπ στη Β' φάση του πρωταθλήματος και είναι... σκασμένος γιατί φέτος τερμάτισε 4ος και δεν θα βγει Ευρώπη και όταν η Πάφος - η οποία επίσης αγωνίζεται για 3η σερί χρονιά στο Α' γκρουπ - κατακτά το κύπελλο με επιβλητικό τρόπο κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, φανερώνει για μία ακόμη φορά τον δείκτη δυσκολίας του λεγόμενου BIG-6 και στο επόμενο πρωτάθλημα για μία θέση στην εξάδα.

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»-ThemaSports
18/05 @ 23:44

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»

Το μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τον τελικό κυπέλλου και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ThemaSports
18/05 @ 22:03

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Η πλέον ιστορική 11άδα της Πάφου από τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ