Η Λίβερπουλ καθάρισε στο άψε - σβήσε την Βιγιαρεάλ (2-0) και έβαλε πλώρη για τον 10ο τελικό Champions League της ιστορίας της!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. Λες και είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Διαχειρίζεται ματς που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, λες και είναι μία ακόμα προπόνηση. Παίζει ημιτελικούς Champions League με τον αέρα και την άνεση ενός καλοκαιρινού φιλικού.

Η Λίβερπουλ για 53 λεπτά τα έβρισκε σκούρα από την αμυντική προσήλωση της Βιγιαρεάλ, όμως ποτέ δεν σου έδινε την αίσθηση του πανικού, του άγχους. Ήξερες πως όλο και κάποιο τρόπο θα έβρισκε να ξεκλειδώσει τον ημιτελικό.

Χρειάστηκε ακριβώς ένα δίλεπτο (53’-55’). Και λίγη τύχη. Η τύχη όμως πάει με τους ισχυρούς, με αυτούς που το κυνηγάνε. Η Βιγιαρεάλ τελείωσε τον ημιτελικό του Άνφιλντ μόλις με μία τελική, το τελικό 2-0 δεν την αδικεί.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χωρίς καν να φουλάρει μηχανές, πήρε σκορ πρόκρισης και διατηρεί ακόμα ζωντανό το όνειρο ενός ανεπανάληπτου καρέ τίτλων…

Ο Ουνάι Έμερι πίστεψε ότι με την συνταγή που απέκλεισε την Γιουβέντους και την Μπάγερν, θα μπορούσε να μπλοκάρει και τρίτο θηρίο. Η αλήθεια είναι πως για ένα ημίχρονο πίστεψε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μανέ (11’) από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο άουτ, την ίδια τύχη είχε λίγο αργότερα και φαλτσαριστή βολίδα του Σαλάχ (26’).

Το πρέσινγκ των κόκκινων έπνιγε τους Ισπανούς, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Το πόδι του Αλμπιόλ γλίτωσε το 1-0 στο σουτ του Μανέ (33’), λίγο αργότερα ο Τιάγκο δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούγι.

Το γκολ όμως φώναζε ότι έρχεται. Δεν ήρθε στο 50ό λεπτό, όταν ο Φαμπίνιο σκόραρε όντας σε θέση οφσάιντ, ήρθε λίγο αργότερα με ακραίο τρόπο.

Στην σέντρα του Ρόμπερτσον, η μπάλα κόντραρε στο Εστουπινιάν, ξεγέλασε τον Ρούγι και κάπως έτσι ήρθε το 1-0 (53’). Και πριν προλάβει το κίτρινο υποβρύχιο να βρει τα… ζύγια του ήρθε το δεύτερο χτύπημα.

Κάθετη του Σαλάχ, πλασέ του Μανέ και 2-0 (55’) με τον πιο Λίβερπουλ τρόπο.

Η διαχείριση του ματς ήταν υποδειγματική από την ομάδα του Κλοπ, που είχε κι άλλο ακυρωθέν γκολ με τον Ρόμπερτσον (64’), έμοιαζε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με χαοτική διαφορά ποιότητας.

Το 2-0 έμεινε ως το τέλος, οι κόκκινοι με τον πιο διαδικαστικό τρόπο οδεύουν προς έναν 10ο τελικό Champions League, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει ομάδα που μπορεί να τους σταματήσει…

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (81’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαλάχ, Μανέ (72’ Ντιόγο Ζότα), Ντίας (81’ Ορίγκι).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούγι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν (72’ Τριγέρος), Παρέχο (72’ Οριέ), Καπού, Κοκλέν (57’ Πεδράθα), Τσουκουέζε (72’ Ντιά), Λο Σέλσο, Ντανζούμα (86’ Αλκάθερ).

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ