Ο Μάρκος Παγδατής έχει κρεμάσει... τη ρακέτα του, ωστόσο δεν αφήνει τα κορτ, είτε ως διευθυντής του Future Stats στο ΤΑΤΟΪ Club, είτε ως παίκτης σε senior αγώνες. Μίλησε στην ελλαδική ιστοσελίδα Sport24.gr για την καριέρα του, τον Στέφανο Τσιτσιπά, τη Μαρία Σάκκαρη και τα μεγάλα τουρνουά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Ο Μάρκος Παγδατής ήταν από τους παίκτες που συγκέντρωναν τους Έλληνες και τους Κυπρίους μπροστά από τις τηλεοράσεις εξαιτίας των μεγάλων του επιτυχιών στο τένις. Πλέον στα 36 του χρόνια έχοντας βάλει τέλος στην καριέρα του από το 2019 συνεχίζει να βρίσκεται στα κορτ και να ασχολείται με το τένις, έστω και από διαφορετικό ρόλο.

Στο ΤΑΤΟΪ Club διοργανώνεται το IMG Future Stars, με τον Κύπριο παλαίμαχο τενίστα να είναι διευθυντής του τουρνουά. Το SPORT24 βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Τατοΐου και έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης συνομίλησε με τον Μάρκο Παγδατή.

Η συζήτησε ξεκίνησε με τη σημασία να πραγματοποιείται ένα τέτοιο τουρνουά στην Ελλάδα: "Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο αυτά τα πρωταθλήματα νέων παιδιών. Όπως έκαναν εδώ στο Τατόι το Davis Cup, το FED Cup, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βλέπουν τέτοιου είδους πρωταθλήματα και να έρχονται και να το απολαμβάνουν".

Είναι ευκαιρία να γίνει ένα μεγάλο τουρνουά στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στο τένις και όπως ανέφερε ο Παγδατής η χώρα μας δεν βρίσκεται μακριά από τη διοργάνωση ενός τουρνουά ATP ή WTA. Άλλωστε οι συνθήκες το επιτρέπουν, εξαιτίας των μεγάλων επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη:

"Ναι σίγουρα δεν είναι μακριά. Έχετε δύο top-5 παίκτες στον κόσμο, την Μαρία και τον Στέφανο. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να διοργανωθεί ένα μεγάλο πρωτάθλημα εδώ στην Ελλάδα και ελπίζω να τα καταφέρετε".

Ο Μάρκος Παγδατής μίλησε για τις εγκαταστάσεις του TATOΪ Club χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο όμορφα country clubs στον κόσμο: "Έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλά country clubs στον κόσμο και για εμένα το Τατόι είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έχει τα πάντα και στο ΤΑΤΟΪ Club έχουν διοργανώσει, μαζί με την IMG, ένα τέτοιο τουρνουά, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά πιστεύω ότι μπορείτε και μπορούν να κάνουν και παραπάνω".

Πριν από τον Στέφανο και τη Μαρία, οι Έλληνες και οι Κύπριοι παρακολουθούσαν τον Παγδατή και τα κατορθώματα στο κορτ, κάτι που ο ίδιος θεωρεί τιμητικό: "Και πριν από εμένα ήταν η Ελένη (Δανιηλίδου). Όλοι παίζουν τον ρόλο τους. Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή. Δεν λέω ότι ο λόγος που ο Στέφανος και η Μαρία είναι εκεί είμαι εγώ, αλλά είναι πολύ ωραίο πράγμα να βλέπεις ότι υπάρχουν νέα παιδιά που σε παρακολουθούν από μικροί και παίρνουν τη ρακέτα του τένις και ασχολούνται με το άθλημα. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι ίσως από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά που νιώθω ότι έχω καταφέρει στην Κύπρο και λίγο στην Ελλάδα".

Αν έπαιζε ρόλο μόνο η σκληρή δουλειά θα ήμασταν όλοι Νο1

Ο Παγδατής στη μεγάλη του καριέρα αντιμετώπισε μεγάλους αθλητές, όπως είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Έτσι, ρωτήσαμε αν βλέπει στοιχεία των παραπάνω τενιστών σε παίκτες της νέας γενιάς, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρλος Αλκαράθ: "Σίγουρα τα στοιχεία υπάρχουν, το τένις υπάρχει, το έδειξαν και οι δύο. Δεν μπορείς να είσαι top 10 παίκτης και να μην έχεις στοιχεία τενιστικά ή στοιχεία ενός παγκοσμίου κλάσης πρωταθλητή. Τώρα μένει η διαχείριση της καριέρας μπορώ να πω. Είναι και οι τραυματισμοί.

Μία καριέρα δεν είναι μόνο το τι κάνεις στο γήπεδο ή πόσο δύσκολα δουλεύεις στο γήπεδο. Είναι και έξω από αυτό, είναι και το μυαλό, είναι το σώμα, είναι πολλά πράγματα, δεν είναι μόνο το πώς χτυπάς την μπάλα ή το πόσο σκληρά δουλεύεις. Αν ήταν μόνο η σκληρή δουλειά, τότε όλοι θα ήμασταν νούμερο 1 του κόσμου. Θεωρώ είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις σωστά από μικρή ηλικία, για να αποφύγεις κάποια μικροπροβλήματα ή μεγάλους τραυματισμούς στο μέλλον. Από όλα όσα βλέπω στον Στέφανο και στη Μαρία, δουλεύαν πάρα πολύ σωστά όταν ήταν μικροί".

Το πιο ωραίο πράγμα που υπάρχει όταν παίζεις σε ένα Grand Slam

O Μάρκος Παγδατής κρέμασε τη... ρακέτα του στις 4 Ιουλίου του 2019 στο παιχνίδι απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι στο δεύτερο γύρο του Wimbledon. Πλέον, περιγράφει τη ζωή του μετά το τέλος της καριέρας του: "Να σας πω την αλήθεια, μου αρέσει η ζωή μου, έχω μια οικογένεια, τρία παιδιά, αλλά μου λείπει το τένις. Μου λείπει ο κόσμος, η ατμόσφαιρα ενός παιχνιδιού. Παίζω μερικούς αγώνες επίδειξης παγκοσμίως. Πάω Αμερική, θα παίξω Wimbledon φέτος, θα παίξω στο Roland Garros στα seniors. Σίγουρα μου λείπει η αδρεναλίνη, όταν παίζεις ένα Grand Slam είναι το πιο ωραίο πράγμα που υπάρχει".

Η συζήτηση με τον Παγδατή έκλεισε με τον Κύπριο τενίστα να απαντάει για τον αγαπημένο του αντίπαλο, αλλά και για την αγαπημένη του στιγμή στην καριέρα του. Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην πρόκρισή του στο Australian Open το 2006: "Αγαπημένος μου αντίπαλος μπορώ να πω ήταν ο Σβάρτσμαν. Μου άρεσε να παίζω πολύ εναντίον του, γιατί είχαμε περίπου το ίδιο παιχνίδι, αλλά είχα παραπάνω όπλα. Είχα καλύτερο σερβίς, παραπάνω δύναμη.

Σίγουρα θα πω τον αγώνα με τον Ναλμπάντιαν στα ημιτελικά του Australian Open το 2006. Μετά το match point δεν υπήρχε καλύτερο συναίσθημα. Ήταν η καλύτερη αίσθηση που έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου".

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!-ThemaSports
18/04 @ 21:12

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, άντεξε την πίεση του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα και πήρε την πρόκριση στους "8" του Barcelona Open με 2-0 σετ (5-7, 3-6).

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»-ThemaSports
17/04 @ 15:39

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι μπορεί να κάνει... κάτι καλό και στη Βαρκελώνη, ωστόσο δεν υποτιμάει τον Ράφα Ναδάλ.

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης-ThemaSports
15/04 @ 12:48

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters έκανε άλμα πέντε θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα και πλέον είναι στο Νο7 του κόσμου.

Έτσι το σήκωσε: Τα highlights από τον θρίαμβο του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο-ThemaSports
14/04 @ 18:42

Έτσι το σήκωσε: Τα highlights από τον θρίαμβο του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε στον τελικό του Μόντε Κάρλο, επικρατώντας με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατακτώντας τον τρίτο του τίτλο στη διοργάνωση (2021-2022-2024).

Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς!-ThemaSports
14/04 @ 18:17

Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς!

Πρίγκιπας στο Μόντε Κάρλο για ακόμα μία φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Τελικός και επιστροφή στο Top 10 για Τσιτσιπά!-ThemaSports
13/04 @ 17:54

Τελικός και επιστροφή στο Top 10 για Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοντά στον... γκρεμό, όμως γύρισε στο τέλος το ματς με τον Γιάνικ Σίνερ και θα διεκδικήσει αύριο (14/4) τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ