Γιάννης Ιωάννου

Γίνεται πολλή κουβέντα για τα οκτώ σερί παιχνίδια του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, που επέτρεψαν στον ΑΠΟΕΛ να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον πόντο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ρίχνοντας ξανά μία ματιά στα στατιστικά των συγκεκριμένων παιχνιδιών, παρατηρήσαμε ότι εκτός του ότι πρέπει να... ανοίξει το ροτέισιον ο Τσόρνιγκερ στις επόμενες τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, για να βάλει και άλλους παίκτες στην "εξίσωση", θα πρέπει να βρει γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές η Λεμεσιανή ομάδα, πέραν των... συνήθων υπόπτων.

Συγκεκριμένα, σε αυτά τα οκτώ ματς, κόντρα σε ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση (δύο φορές), Πάφο (δύο φορές), ΑΠΟΕΛ, Άρη και ΑΕΚ, ο Απόλλωνας σημείωσε μόλις 9 τέρματα, εκ των οποίων τα τέσσερα στα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου κόντρα σε ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση!

Στα έξι πρώτα ματς των πλέι-οφ δηλαδή σκόραρε μόλις πέντε γκολ, τα τρία μάλιστα σε ένα παιχνίδι και κάπως έτσι τον πήρε η... κατηφόρα.

Σε αυτά τα οκτώ ματς, σκόραραν πέντε διαφορετικοί παίκτες. Οι Αλμπάνης (2), Ντιγκινί (2), Νταμπό (3), Ονγκεντά (1) και Πίττας (1). Μάλιστα, οι δύο πρώτοι πέτυχαν και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας τους στα τελευταία δύο ματς της κανονικής περιόδου και εκτότε... σίγησαν.

Με απλά λόγια, πέραν του ότι ο Απόλλωνας πρέπει να βρει τις λύσεις στο πρόβλημα της αφλογιστίας των τελευταίων οκτώ αγωνιστικών, πρέπει να βρει γκολ και από άλλους παίκτες.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι από την 1η μέχρι και την 20η αγωνιστική, πριν ξεκινήσει δηλαδή το σερί των ισοπαλιών, η Λεμεσιανή ομάδα σημείωσε 33 τέρματα, τα οποία πέτυχαν 14 (!) ποδοσφαιριστές. Βασικά, να κάνουμε μία διευκρίνιση... Από τα 33 γκολ, τα 3 ήταν αυτόγκολ, τα οποία σημείωσαν για λογαριασμό των "κυανολεύκων", οι Σόουζα (ΑΠΟΕΛ), Χούμποτσαν (Ομόνοια) και Αντενόν (Δόξα).

Άρα, τα 30 τέρματα που πέτυχε η ομάδα του Τσόρνιγκερ, σημείωσαν οι: Πίττας (7), Νταμπό (5), Ίντζια (1), Ίλιεφ (1), Σπόλιαριτς (1), Ψύχας (1), Χαμάς (1), Ντιγκινί (1), Αλμπάνης (3), Γιάνγκα (3), Νογιόκ (1), Ζράντι (3), Γουέλινγκτον (1) και Στορ (1).

Γιάννης Ιωάννου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;-ThemaSports
24/04 @ 18:55

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;

Γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους Απολλωνίστες, κατά πόσο η ομάδα τους θα πρέπει να κρατήσει τον Άνχελο Σαγκάλ και τη νέα χρονιά, με τις απόψεις να διίστανται!

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση! -ThemaSports
24/04 @ 20:30

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση!

Ο Απόλλωνας απέτυχε την φετινή σεζόν να εξασφαλίσει τουλάχιστον ευρωπαικό εισιτήριο και πλέον ξεκινά να σκέφτεται την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»-ThemaSports
24/04 @ 12:01

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Apollon Ladies, ζητά την άμεση παραίτηση του Φούβου Βάκη από τη θέση του εκπροσώπου του Λεμεσιανού σωματείου στην ΚΟΠ.

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;-ThemaSports
23/04 @ 23:15

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό για την 11η αγωνιστική.

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/04 @ 21:53

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό, για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»-ThemaSports
23/04 @ 19:37

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»

Δηλώσεις παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό ο Μπαγκενγκά.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ