Να μας συγχωρέσουν οι Κύπριοι διαιτητές (ιδιαίτερα ο πρόεδρος τους Γιώργος Πάπουτσος), αλλά βρήκαμε όλοι την ησυχία μας, από τότε που… κατεβαίνουν ξένοι και για τον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την τελευταία αγωνιστική για παράδειγμα, μετά τα τρία παιχνίδια του πρώτου γκρουπ, η κοινή γνώμη ασχολήθηκε με τις καλές, μέτριες ή κακές εμφανίσεις των ομάδων και των παιχτών κι όχι με την διαιτησία.

Το καταλαβαίνουμε ότι κοστίζει για την Ομοσπονδία, να μισθώνει ξένους ρεφ, όμως δεν είναι καλύτερα έτσι;

Λάθη κάνουν και οι ξένοι διαιτητές φυσικά, όμως περνούν στο ντούκου, κυρίως γιατί δεν υπάρχει προκατάληψη.

Οι δικοί μας, πολλές φορές κατά την τρέχουσα σεζόν, έκαναν σοβαρά λάθη σε θεωρητικά… εύκολες φάσεις. Υπήρξαν και περιπτώσεις, όπου μερικοί είδαν και τις φάσεις από την οθόνη του VAR, ωστόσο δεν διόρθωσαν τα αρχικά τους λάθη.

Το γράψαμε και πριν μια εβδομάδα, θα το επαναλάβουμε... Ένας τομέας στον οποίο πρέπει να παραδειγματιστούν οι ντόπιοι διαιτητές, από τους αλλοδαπούς συναδέλφους τους (που έρχονται στο νησί), είναι να μην σταματούν με του «ψύλλου πήδημα» τα παιχνίδια…

Δεν τρέφουμε αισθήματα «ρατσισμού» προς τους γηγενείς διαιτητές, να το ξεκαθαρίσουμε. Οι ίδιοι, με τα λάθη και τις αποδόσεις τους, ανάγκασαν την ηγεσία της ΚΟΠ και τον Μάζιτς, να ανταποκριθούν θετικά στις προτροπές μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης.

Το ότι τους «έβαλαν στο ψυγείο» στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν, ελπίζουμε να τους προβληματίσει και να επανέλθουν δριμύτεροι την επόμενη σεζόν.

Πόλυς Χαραλάμπους 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ