Για την αυριανή (20/4, 21:00) πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο ΣΕΦ μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες πρέπει να δείξουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα αν θέλουν να πανηγυρίσουν, ενώ αναφέρθηκε και στα... δυνατά χαρτιά των φιλοξενούμενων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:
«Επιβάλλεται να δείξεις την θέληση και την αποφασιστικότητα ως ομάδα μέσα στην έδρα σου. Ειδικά αύριο που είναι το πρώτο παιχνίδι και για εμένα το πιο σημαντικό, καθώς πρέπει με την αποφασιστικότητά σου και την δυναμική σου να κάνεις τον αντίπαλο να πιστέψει πως δεν έχει καμία ελπίδα. Ότι εσύ έχεις το πάνω χέρι και εσύ θα κρίνεις τη σειρά».
«Εδώ, στο σημείο που έχουμε φτάσει τη φετινή σεζόν, για εμένα είναι το κλειδί. Δεν υπάρχουν πολλά... μυστικά χαρτιά που θα έχουν οι προπονητές. Για αυτό θεωρώ πως η θέληση, η αποφασιστικότητα και η πνευματική ετοιμότητα του καθενός, θα είναι το κλειδί».
Για την Μονακό: «Είναι μια ομάδα που έχει επιθετικό ταλέντο. Δεν είναι μόνο ο Τζέιμς. Έχει κι άλλα παιδιά που μπορούν να σε πληγώσουν ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα ο Τζέιμς είναι ένας χαρισματικός παίκτης, όμως, δεν μπορείς σε τέτοια ματς να επικεντρώνεσαι σε έναν παίκτη και να αφήνεις όλους τους άλλους απ’ έξω. Η Μονακό δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται και έφτασε ως εδώ πάρα πολύ παράγοντες έχουν συμβάλει σε αυτό».
Μέχρι στιγμής, έχουν εκφράσει δημόσια την άποψη τους, για παραίτηση του Γιώργου Κούμα, δυο ηγέτες ομάδων. Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου και ο κουμπάρος του, πρόεδρος της Καρμιώτισσας, Σταύρος Δημοσθένους.
Με την εντός έδρας νίκη έκανε η Πετρολίνα ΑΕΚ το πρώτο βήμα στους τελικούς της ECOMMBX Basket League με 91-84 επί του Κεραυνού. Κορυφαίος του αγώνα ο Jesse Johannes Hunt με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Μια όμορφη μπασκετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας του Αθλητισμού (ΕΣΔΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο την καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι» από τις μικρές ηλικίες.