Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνέντευξη στην Ελλαδική ιστοσελίδα thessnews.gr παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Σάββας Παντελίδης.

Αναλυτικά: 

«Μπορεί το πέρασμά του από τον Άρη να μην αποδείχθηκε μεγάλο, όμως ο Σάββας Παντελίδης άφησε το «στίγμα» του στους φίλους των κιτρίνων.

Στα 57 του χρόνια, ο Νικαιώτης τεχνικός δοκιμάζεται τη φετινή σεζόν για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Λεμεσού.

Ο Σάββας Παντελίδης «ανοίγει την καρδιά» του στη Thessnews και μιλάει για όλους και για όλα. Για τη θητεία του στους κιτρίνους, για το αν του άφησε παράπονο ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τον Άρη, για τις ομάδες με τις οποίες «δέθηκε», όπως και για τις διαφορές του κυπριακού από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να δούμε τι μας είπε…

Κόουτς, παρακολουθείς τη φετινή πορεία του Άρη; Πιστεύεις θα καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο;

«Παρακολουθώ όσο μπορώ. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Άρης έχει μία καλή ομάδα. Με τη νίκη επί της ΑΕΚ ξεπέρασε ό,τι προβλήματα μπορούσε να έχει, γιατί είναι ένας σύλλογος, ο οποίος με 1-2 άσχημα αποτελέσματα μπορεί να “πάει πίσω”. Πιστεύω, όμως, ότι η νίκη επί της ΑΕΚ θα του δώσει ώθηση και μπορεί να τα καταφέρει στον στόχο του». 

Τι διαφορές βλέπεις στην ομάδα σε σχέση με τη δική σου θητεία;

«Είναι πολύ διαφορετική σαν ομάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολλά παιδιά από τότε. Έχουν έρθει κάποια καινούρια παιδιά, τα οποία την έχουν αλλάξει επίπεδο. Και στον οργανωτικό τομέα είναι καλύτερα τα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ήταν η πρώτη χρονιά που είχε ανέβει από τη Β’ στην Α’ Εθνική. Ο Άρης είναι σε καλύτερο δρόμο αυτή τη στιγμή και το μέλλον του ανήκει». 

«Ήταν δική μου απόφαση» 

Σου άφησε κάποιο παράπονο ο τρόπος με τον οποίο είχε λήξει η συνεργασία με τους κίτρινους το Σεπτέμβριο του 2019;

«Ήταν δική μου απόφαση. Υπήρξε ένα περιστατικό, το οποίο έθεσα στη διοίκηση και είπα ότι, αν δε διορθωθεί, καλύτερα να αποχωρήσω. Όποτε δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο για μία δική μου απόφαση». 

Εδώ και κάποιους μήνες δοκιμάζεσαι στο κυπριακό πρωτάθλημα. Πώς είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία, με δεδομένο ότι βγήκες για πρώτη φορά από τα σύνορα της χώρας;

«Η αλήθεια είναι αυτή. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία. Ήρθα σε μία ομάδα, η οποία είχε να σκοράρει επτά αγωνιστικές εκείνη την περίοδο (σ.σ. ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Λεμεσού στις 8 Δεκεμβρίου 2021). Αλλάξαμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να μας κάνουν να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Αλλά στα τελευταία 11 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις έχουμε έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόνο μία ήττα. Σίγουρα ο στόχος της ομάδας ήταν μεγαλύτερος, αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε». 

«Το κυπριακό πρωτάθλημα χρειάζεται βελτίωση στο κομμάτι του επαγγελματισμού» 

Παρατηρείς διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του κυπριακού πρωταθλήματος;

«Υπάρχει μία διαφορά που έχει να κάνει κυρίως με τον επαγγελματισμό, με τον οποίο βλέπουμε κάποια πράγματα. Και μιλάω ιδιαίτερα για τον επαγγελματισμό των παικτών. Χρειάζεται η Κύπρος μία βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Παράλληλα, χρειάζεται καλύτερα πράγματα σε υλικοτεχνική υποδομή για να μπορέσει να ανέβει και η ένταση, τομέας στον οποίο επίσης υπάρχει διαφορά με την Ελλάδα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, όπως και μεγάλα συμβόλαια». 

Η αλήθεια είναι ότι έχεις θητεύσει ως προπονητής σε πολλούς συλλόγους. Με ποια από τις ομάδες που προπόνησες «δέθηκες» περισσότερο;

«Θα ξεκινήσω με τον Πανθρακικό και θα συνεχίσω με τον Ηρακλή, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη». 

«Είναι νωρίς να κρίνουμε τον Πογέτ» 

Σίγουρα θα παρακολουθείς και τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Πιστεύεις ότι είναι «σε καλό δρόμο» με τον Πογέτ στον πάγκο;

«Είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε οποιαδήποτε κρίση».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!-ThemaSports
26/04 @ 20:00

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!

Από ενημερωμένες πηγές μάθαμε, ότι έχουν καταλήξει σε λίστα με τρεις υποψήφιους, αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΛ.

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…-ThemaSports
26/04 @ 12:38

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…

Αρχές του επόμενου μήνα, επιστρέφει στο καίριο πόστο του αθλητικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΛ, ο Πάμπος Συμεού. Στενός του συνεργάτης θα είναι ο Μάριος Ζαχαρίου, ο οποίος ήταν για μια οκταετία σε διάφορες θέσεις, στα τμήματα υποδομής και στην επαγγελματική ομάδα των γαλαζοκίτρινων.

Έριξε τα... «καρφιά» του ο Χριστοδουλίδης λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη!-ThemaSports
26/04 @ 08:21

Έριξε τα... «καρφιά» του ο Χριστοδουλίδης λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη!

Στην ψεσινή ομιλία του στην Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ, λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την προεδρική σκυτάλη στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έριξε τα... «καρφιά» του.

Θεωρεί ΚΛΕΙΔΙ την πρόσληψη επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ-ThemaSports
25/04 @ 22:55

Θεωρεί ΚΛΕΙΔΙ την πρόσληψη επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ

Στην ομιλία του προς τα μέλη της ΑΕΛ ο νέος πρόεδρος της Λεμεσιανής ομάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία της πρόσληψης επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή, εξηγώντας τους λόγους...

Κωνσταντίνου: «Οι βασικοί μας στόχοι για το μέλλον της ΑΕΛ - Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση για επενδυτές»-ThemaSports
25/04 @ 20:34

Κωνσταντίνου: «Οι βασικοί μας στόχοι για το μέλλον της ΑΕΛ - Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση για επενδυτές»

Διαβάστε την ομιλία του νέου Προέδρου της ΑΕΛ, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, στην αποψινή εκλογική συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Saint George 1930» στο «Νίκος Σολομωνίδης».

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ-ThemaSports
25/04 @ 20:22

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για το νέο διοικητικό συμβούλιο:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ