Ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε τις 380 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στην πρώτη 25άδα της σχετικής λίστας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ιστορική επίδοση από τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έφτασε τις 380 παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 25άδα της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:
«2 Νοεμβρίου 2002 – 14 Απριλίου 2022 και το… κοντέρ του Γιώργου Πρίντεζη συνεχίζει να γράφει «χιλιόμετρα» στα παρκέ και της Stoiximan Basket League. Ο 37χρονος φόργουορντ συμπλήρωσε σήμερα μέσα από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα 380 παρουσίες στην κατηγορία και μπήκε στην 25άδα της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο Πρίντεζης άφησε πίσω του σήμερα τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Στην αντίστοιχη λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) ο Πρίντεζης είναι πλέον 16ος και βάζει πλώρη για τη 15άδα αφού ο Μίλαν Τόμιτς που είναι στη 15η θέση, απέχει μόνο πέντε παιχνίδια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα ξεπεράσει τον επί σειρά ετών παίκτη της ομάδας και νυν προπονητή του Περιστερίου Vitabiotics, μέσα από την προημιτελική φάση των πλέι οφ.

Παράλληλα σήμερα ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο 17ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.517 στην κατηγορία ξεπερνώντας τον Αντώνη Φώτση που είχε 1.515.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό…

*Ο Σάσα Βεζένκοφ επιχείρησε ένα τρίποντο το οποίο ήταν εύστοχο και αυτό τον κατέστησε τον 38ο παίκτη στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 50.

*Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σημείωσε την 11η επίδοση 20+ πόντων με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα για τη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας 3/3. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ήταν ήδη σε αυτή τη λίστα από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Oscar στο οποίο είχε 22 πόντους με 5/5 δίποντα.

Ο Ολυμπιακός ολοταχώς προς το δεύτερο, εκτός έδρας απόλυτο του

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του μακριά από την έδρα του με τη σημερινή του νίκη, με την οποία έκανε το 10/10. Του απομένουν δύο ακόμη εκτός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα Oscar και τον Ιωνικό και εφόσον περάσει αλώβητος από την Πάτρα και τη Νίκαια θα καταφέρει να τελειώσει αήττητος την κανονική περίοδο ως φιλοξενούμενος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League.

Η μοναδική φορά που το κατάφερε ήταν στην περίοδο 2010-11 που ήταν και η μόνη στην οποία παρέμεινε αήττητος σε όλη την κανονική περίοδο, κάνοντας το 13/13 εντός και το 13/13 εκτός έδρας.

Ο Γκραντ τρίτος μπλοκέρ στην ιστορία του Προμηθέα

Ο Τζεράι Γκραντ πραγματοποίησε σήμερα την 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League (45 παιχνίδια με τον Προμηθέα και πέντε με την ΑΕΚ) στην οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 11 Ιανουαρίου στη Ρόδο (Κολοσσός H Hotels-ΑΕΚ 70-79). Μέσα από αυτήν την εμφάνιση έφτασε σε κάποια ακόμη επιτεύγματα.

*Ο Αμερικανός σέντερ έκοψε δύο σουτ αντιπάλων του και έφτασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ στην τρίτη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League έχοντας από 31 κοψίματα.

*Έχοντας 1/1 βολές έγινε επίσης ο τρίτος στη σχετική λίστα της αχαϊκής ομάδας. Έφτασε τις 128 και ξεπέρασε τον Οκτάβιους Έλις.

*Παράλληλα έχοντας 4/10 δίποντα, ο Γκραντ έγινε ο τρίτος παίκτης του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 200 εύστοχα.

Κατά τα άλλα για τους γηπεδούχους…

*Η παρουσία του Γιώργου Τανούλη ήταν το κέρδος του Προμηθέα από το σημερινό παιχνίδι. Ο 20χρονος φόργουορντ έκανε την καλύτερη από τις 18 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ πόντων (16), ριμπάουντ (7) και βαθμών στο ranking (15). Στις προηγούμενες οχτώ φετινές εμφανίσεις του είχε αθροιστικά 13 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερις βαθμούς στο ranking.

*Ο Μιχάιλο Άντριτς έφτασε μέσα από την 27η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθληα τα 100 ριμπάουντ καριέρας, έχοντας δύο στο σημερινό παιχνίδι.

*Ο Προμηθέας είχε 3/7 βολές και ισοφάρισε τη μικρότερη επίδοση εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ της φετινής Stoiximan Basket League. Στον ίδιο αριθμό περιορίστηκαν το Λαύριο Megabolt στην 6η, το Περιστέρι Vitabiotics στη 13η και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην 21η αγωνιστική».

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας... γεννημένος MVP: Ο Τι Τζέι Σορτς είναι το «αστέρι» της Παρί, που ετοιμάζεται να λάμψει στην ελίτ της Ευρώπης! -ThemaSports
16/04 @ 19:16

Ένας... γεννημένος MVP: Ο Τι Τζέι Σορτς είναι το «αστέρι» της Παρί, που ετοιμάζεται να λάμψει στην ελίτ της Ευρώπης!

Ο Τι Τζέι Σορτς πραγματοποίησε μία ακόμη «μαγική» σεζόν, οδηγώντας την Παρί στην κατάκτηση του EuroCup. Θα πάρει το «εισιτήριο» για το υψηλότερο επίπεδο;

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος των ευρωπαϊκών ανατροπών κι η ιστορική πρόκριση που θα τον βάλει στο κλειστό ελληνικό κλαμπ-ThemaSports
16/04 @ 09:15

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος των ευρωπαϊκών ανατροπών κι η ιστορική πρόκριση που θα τον βάλει στο κλειστό ελληνικό κλαμπ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ στη ρεβάνς του 1-0 του Βελγίου, με την παράδοση που έχει χτίσει ο Δικέφαλος τη νέα χιλιετία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να δείχνει πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και είσοδο σε ένα κλειστό κλαμπ ελληνικών συλλόγων.

Η παράδοση -ενόψει Φενέρμπαχτσε- λέει… Τι κάνει ο Ολυμπιακός στην Τουρκία!-ThemaSports
16/04 @ 08:35

Η παράδοση -ενόψει Φενέρμπαχτσε- λέει… Τι κάνει ο Ολυμπιακός στην Τουρκία!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να φύγει… ατσαλάκωτος απ’ την Πόλη, ώστε να σφραγίσει εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League. Τι έχει κάνει, ωστόσο, στα προηγούμενα παιχνίδια του στην Τουρκία.

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 77-71: Με «υπογραφή» Σλούκα το ντέρμπι!-ThemaSports
15/04 @ 22:25

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 77-71: Με «υπογραφή» Σλούκα το ντέρμπι!

Αυτή η αναμέτρηση αποτελεί την απόδειξη, ότι κανένα ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους» αντίπαλους δε μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορο. Το ματς μεταξύ Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού μετατράπηκε σε... θρίλερ που έμελλε να κρίνει ο Κώστας Σλούκας για το 77-71.

Τότε μπαίνουν στη «μάχη» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των Play Offs της EuroLeague!-ThemaSports
15/04 @ 19:00

Τότε μπαίνουν στη «μάχη» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των Play Offs της EuroLeague!

Δείτε τις ημέρες και τις ώρες των πρώτων δύο αναμετρήσεων των Play Offs της EuroLeague.

Τη νύχτα της 15ης Απριλίου 1993 το παρκέ του ΣΕΦ είχε κατακλυστεί από ανάμεικτα συναισθήματα.-ThemaSports
15/04 @ 16:19

Τη νύχτα της 15ης Απριλίου 1993 το παρκέ του ΣΕΦ είχε κατακλυστεί από ανάμεικτα συναισθήματα.

Την ώρα που ο Ρισάρ Ντακουρί έπαιρνε στα χέρια του το αγαλματάκι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ένας δακρυσμένος Τόνι Κούκοτς με το μυαλό ήδη στο ΝΒΑ έβλεπε τον αγαπημένο του προπονητή να κατακτά το τρόπαιο με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που ανέβασε δύο φορές τη Γιουγκοπλάστικα στην κορυφή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ