Η ομάδα της Γερμασόγειας νίκησε την ΑΕΛ (70-49) στο «Σπύρος Κυπριανού» και κατέκτησε τον ιστορικό τίτλο.
Δείτε τον αγώνα από το κανάλι της ΚΟΚ στο πιο κάτω βίντεο:
Με νίκη επί της ΑΕΛ με 70-49 και 3-2 στις νίκες, η Αναγέννηση Γερμασόγειας κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα και νταμπλ στην ιστορία της. Κορυφαία παίκτρια του αγώνα η Ρόουζ Μιχάλκο με 34 πόντους, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχε και Μαρία Τόρλακ που πέτυχε triple double με 13 πόντους, 3 τρίποντα και 15 ασίστ.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με το σκορ να είναι 2-2 με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Στο 4’ η Αναγέννηση πήρε προβάδισμα 5 πόντων (7-2) με την ΑΕΛ να μειώνει στο 6’ σε 13-9. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 22-16.
Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχες μπήκαν δυνατά, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 στο 14’ (31-18), όμως οι «γαλαζοκίτρινες»πέτυχαν 7 σερί πόντους μειώνοντας σε 31-25 στο 26’. Οι εύστοχες βολές της Παπαδούρη στο τελευταίο λεπτό έκαναν το 35-34 και με αυτό το σκορ έκλεισε το ημίχρονο.
Το παιχνίδι στα ίσα έφερε η Μαυρουδή στο 22’ πετυχαίνοντας τρίποντο, με την Αναγέννηση να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο ίδιο λεπτό (39-37). Το συγκρότημα της Γερμασόγειας έφτασε στο +6 στο 34’, με την Όρλοβιτς να σκοράρει 5 πόντους για το 45-44. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου η Κώστα κέρδισε φάουλ και ευστόχησε σε 2 βολές για το 54-44.
Στην τελευταία περίοδο η Αναγέννηση ανέβασε τη διαφορά στο +16 στο 13’ (62-46), ενώ για πρώτη φορά στο παιχνίδι ξέφυγε στους +21 με την Τόρλακ στο 17’ (68-47). Η γηπεδούχες διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας τον τίτλο με 70-49.
Μέχρι στιγμής, έχουν εκφράσει δημόσια την άποψη τους, για παραίτηση του Γιώργου Κούμα, δυο ηγέτες ομάδων. Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου και ο κουμπάρος του, πρόεδρος της Καρμιώτισσας, Σταύρος Δημοσθένους.
Με την εντός έδρας νίκη έκανε η Πετρολίνα ΑΕΚ το πρώτο βήμα στους τελικούς της ECOMMBX Basket League με 91-84 επί του Κεραυνού. Κορυφαίος του αγώνα ο Jesse Johannes Hunt με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Μια όμορφη μπασκετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας του Αθλητισμού (ΕΣΔΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο την καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι» από τις μικρές ηλικίες.