Ανδρέας Χρίστου

Η απάντηση στο πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα βγαίνει μέσα από την πορεία του Απόλλωνα το τελευταίο δίμηνο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έξι συνεχόμενες ισοπαλίες μετρά στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας όμως παραμένει σταθερά πρώτος και μάλιστα με διαφορά... ασφαλείας. Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα οι κυανόλευκοι του Τσόρνιγκερ μέτρησαν 6 ισοπαλίες με ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση, Πάφο, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Άρη κατά σειρά.

Είτε βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, είτε μισογεμάτο αυτό που συμβαίνει με τις 6 συνεχόμενες ισοπαλίες του Απόλλωνα δεν το βλέπουμε συχνά. Και ακόμη πιο σπάνιο είναι όταν μια ομάδα είναι στην κορυφή και καταφέρνει να διατηρείται σε αυτή χωρίς να νικάει... αλλά ούτε και να χάνει!

Οπότε προκαλεί τουλάχιστον ενδιαφέρον αυτή η διακύμανση της βαθμολογίας και αποδεικνύει πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα. Δηλαδή, ο πρωτοπόρος να μην παίρνει τρίποντο για 6 αγωνιστικές και αυτοί που τον ακολουθούν να μην καταφέρνουν να μειώσουν τη διαφορά!

Από το +8 την 21η αγωνιστική φτάσαμε στην 4η αγωνιστική των πλέι-οφ με τον Απόλλωνα να μην πετυχαίνει άλλη νίκη όμως η διαφορά έπεσε μόλις στους 6 βαθμούς από τους δεύτερους, τώρα, ΑΠΟΕΛ και Άρη!

Πως έγινε αυτό;

H βαθμολογία μετά την 21η αγωνιστική και την πρώτη ισοπαλία του Απόλλωνα:
1.ΑΠΟΛΛΩΝ 45 β.
2.ΑΝΟΡΘΩΣΗ 37 β.
3.ΑΠΟΕΛ 36 β.
4.ΑΕΚ 36 β.
5.ΑΡΗΣ 35 β.

Την 22η αγωνιστική ο Απόλλωνας έμεινε στην ισοπαλία με την Ανόρθωση ενώ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με τις νίκες τους πλησίασαν στο -7.
22η αγωνιστική
1.ΑΠΟΛΛΩΝ 46 β.
2.ΑΠΟΕΛ 39 β.
3.ΑΕΚ 39 β.

Στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ η διαφορά από το δεύτερο μειώθηκε στο 5 βαθμούς αφού οι κυανόλευκοι έμειναν στην ισοπαλία με Πάφο και η ΑΕΚ επικράτησε της Ανόρθωσης.
1η - πλέι-οφ
1.ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 47 β.
2.ΑΕΚ 42 β.
3.ΑΠΟΕΛ 40 β.
4.ΑΝΟΡΘΩΣΗ 38 β.
5. ΑΡΗΣ 37 β.
6. ΠΑΦΟΣ 35 β.

Την επόμενη αγωνιστική η νέα ισοπαλία του Απόλλωνα συνδυάστηκε με νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΚ, αποτέλεσμα που έφερε τους γαλαζοκίτρινους δεύτερους στο -5!
2η - πλέι-οφ
1.ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 48 β.
2.ΑΠΟΕΛ 43 β.
3.ΑΕΚ 42 β.
4.ΑΝΟΡΘΩΣΗ 39 β.
5. ΑΡΗΣ 40 β.
6. ΠΑΦΟΣ 35 β.

Συνεχίζοντας στη 3η αγωνιστική η ισοπαλία ΑΠΟΕΛ και Απόλλων στο ΓΣΠ σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών.
3η - πλέι-οφ
1. ΑΠΟΛΛΩΝ 49 β.
2. ΑΠΟΕΛ 44 β.
3. ΑΡΗΣ 43 β.
4. ΑΕΚ 42 β.
5. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 40 β.
6. ΠΑΦΟΣ F.C. 36 β.

Και φτάσαμε στην πρόσφατη αγωνιστική όπου η ισοπαλία του Απόλλωνα με τον Άρη... αύξησε τη διαφορά αφού ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έχασαν. Αποτέλεσμα; +6 ο Απόλλωνας από ΑΠΟΕΛ και Άρη!
4η - πλέι-οφ
1.ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 50 β.
2.ΑΠΟΕΛ 44 β.
3.ΑΡΗΣ 44 β.
4.ΑΝΟΡΘΩΣΗ 43 β.
5.ΑΕΚ 42 β.
6.ΠΑΦΟΣ 39 β.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα «πυρά» προς Φοίβο Βάκη: «Κάθε χρόνο παθαίναμε 'ζημιά',  για 16 ολόκληρα χρόνια»-ThemaSports
26/04 @ 15:41

Νέα «πυρά» προς Φοίβο Βάκη: «Κάθε χρόνο παθαίναμε 'ζημιά', για 16 ολόκληρα χρόνια»

Ο πρόεδρος της Απόλλων Ladies, Ανδρέας Μαραγκός παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM μετά το θέμα που προέκυψε με τον εκπρόσωπο των κυανόλευκων στην ΚΟΠ, Φοίβο Βάκη.

Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του Φοίβου Βάκη… -ThemaSports
26/04 @ 13:03

Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του Φοίβου Βάκη…

Μετά την καυστική ανακοίνωση, πριν μερικά 24ωρα, έδωσε συνέχεια σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας Αντρέας Μαραγκός, σε σχέση με την απαίτηση τους για παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ.

Θα το πάει μέχρι τέλους ο Μαραγκός, μίλησε και με Κίρζη: «Παλλαϊκό αίτημα η παραίτηση Φοίβου Βάκη»-ThemaSports
26/04 @ 10:39

Θα το πάει μέχρι τέλους ο Μαραγκός, μίλησε και με Κίρζη: «Παλλαϊκό αίτημα η παραίτηση Φοίβου Βάκη»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος της Απόλλων Ladies, Ανδρέας Μαραγκός, με αφορμή την ανακοίνωση για τον εκπρόσωπο της Λεμεσιανής ομάδας στην ΚΟΠ, Φοίβο Βάκη, αλλά και τον αποψινό τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τη Λευκοθέα.

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;-ThemaSports
24/04 @ 18:55

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;

Γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους Απολλωνίστες, κατά πόσο η ομάδα τους θα πρέπει να κρατήσει τον Άνχελο Σαγκάλ και τη νέα χρονιά, με τις απόψεις να διίστανται!

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση! -ThemaSports
24/04 @ 20:30

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση!

Ο Απόλλωνας απέτυχε την φετινή σεζόν να εξασφαλίσει τουλάχιστον ευρωπαικό εισιτήριο και πλέον ξεκινά να σκέφτεται την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»-ThemaSports
24/04 @ 12:01

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Apollon Ladies, ζητά την άμεση παραίτηση του Φούβου Βάκη από τη θέση του εκπροσώπου του Λεμεσιανού σωματείου στην ΚΟΠ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ