Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΚ και μέλος του ΔΣ της FIBA, Άθως Αντωνίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την επιτυχία της διεξαγωγής ομίλου του Ευρωμπάσκετ στην Κύπρο το 2025.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι είπε:

Για την ανάθεση της διεξαγωγής του ομίλου: «Έχουμε δουλέψει αρκετά τον τελευταίο χρόνο για να ολοκληρωθεί χθες η διαδικασία. Είναι κάτι που αφορά την ίδια την πολιτεία, που έπρεπε μέσω του ΚΟΑ, της ΚΟΕ και της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια για να βοηθήσει την Ομοσπονδία να ετοιμάσει το έργο για το 2025. Η συνεισφορά του Υπουυργού Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Έπρεπε να δείξουμε ότι υπάρχει στήριξη της πολιτείας. Όλοι στο ΔΣ της FIBA πήραν τη δέσμευση ότι η πολιτεία ήταν παρούσα. Είναι το αντίστοιχο Euro του ποδοσφαίρου. Θα παίξουν έξι ομάδες, είναι η πρώτη φορά που Εθνική ομάδα θα παίξει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Κύπρος θα έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει ένα συνδιοργανωτή. Στρατηγικά είχαμε επιλέξει να είναι η Ελλάδα. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι 10 από τα 15 παιχνίδια που θα γίνουν στην Κύπρο θα είναι σε γεμάτο γήπεδο».

Για το οικονομικό σκέλος: «Αναμένουμε 10-15 χιλιάδες φιλάθλους από το εξωτερικό, που θα φέρει γύρω στα 15 εκατ. έσοδα. Για τα έξοδα, έχουν δεσμευτεί κάποια λεφτά που θα πρέπει να πάνε για τη διοργάνωση και παράλληλα για την ανανέωση του γηπέδου, που θα πρέπει να εκμοντερνιστεί και να γίνει επέκταση των θέσεων. Απαιτείται μεγάλη οργανωτική δομή».

Για τη συμβολή του Δημήτρη Διαμαντίδη στην όλη προσπάθεια: «Ξέραμε ότι σε τέτοιου είδους παρουσιάσεις και υποβολές υποψηφιοτήτων κάθε λεπτομέρεια μετρά. Ο Διαμαντίδης χαίρει εκτίμησης από όλη την ευρωπαϊκή καλαθόσφαιρα. Έδωσε ένα κύρος. Ο καθένας έπαιξε τον ρόλο του. Σίγουρα θα έχει ρόλο να παίξει τα επόμενα χρόνια».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»-ThemaSports
23/04 @ 13:20

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πετρολίνα ΑΕΚ:

Νίκη για τον Κεραυνό-ThemaSports
22/04 @ 20:59

Νίκη για τον Κεραυνό

Ο Κεραυνός νίκησε με 75-61, εκτός έδρας την ΑΕΛ...

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ και ανέβηκε πρώτη!-ThemaSports
21/04 @ 18:42

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ και ανέβηκε πρώτη!

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής και τελευταίας για την β’ φάση, κερδίζοντας με 88-76 την Ανόρθωση, με τη νίκη αυτή να την φέρνει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τελος Β' φάσης για την Α1 ανδρών Κ18 - Τα ζευγάρια για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ-ThemaSports
21/04 @ 11:48

Τελος Β' φάσης για την Α1 ανδρών Κ18 - Τα ζευγάρια για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ

Με τις αναμετρήσεις για τη 14η αγωνιστική, για την 1η φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α1 ανδρών Κ18, αναδείχθηκαν και τα ζευγάρια που θα συνθέσουν την ημιτελική φάση των πλέι-οφ.

Εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
20/04 @ 23:45

Εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα επί του Απόλλωνα, άνοιξε η αυλαία για την 5η και τελευταία αγωνιστική στη 2η φάση της ΟΠΑΠ Basket League.

Εντός έδρας νίκη για τον ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
18/04 @ 22:05

Εντός έδρας νίκη για τον ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Ο ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με την Payabl. EKA ΑΕΛ, επικρατώντας με 74-69. Κορυφαίος του αγώνα ο Blackmon με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ