Ο Δήμος Γεωργιάδης μίλησε στον Super Sport FM 104,0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Αναλυτικά:

Πόσο ρόλο έπαιξε στην πορεία του η ιστορία του πατέρα του, Κλεάνθη Γεωργιάδη: «Ο Κλεάνθης είναι μία ιστορική φυσιογνωμία στον αθλητισμό. Από εκεί προχωρήσαμε όλοι. Και εγώ και ο αδερφός μου, τώρα ο γιος μου, ο Κλεάνθης. Μετά πάμε στον εγγονό, τον Δήμο, ο οποίος και αυτός ασχολείται στην ΠΑΕΕΚ. Θα πω και για τον μικρότερο εγγονό μου, που είναι 12 χρονών και είναι ποδοσφαιριστής. Εκείνο που θυμάμαι από τον πατέρα μου, είναι πως ήταν λάτρης του κλασικού αθλητισμού. Ο ίδιος ήταν αθλητής στην Πάφο. Νιώθω πως πρέπει να πω πως ο πατέρας μου ήταν φιλόλογος και όταν τελείωσε είχε διοριστεί στη Λάρνακα. Την εποχή εκείνη υπήρχαν δύο ομάδες στη Λάρνακα, ο Πεζοπορικός και ο ΑΜΟΛ. Είχαν αποφασίσει να ενωθούν και να κάνουν μία ομάδα. Έτσι η ΕΠΑ είναι Ένωση Πεζοπορικού ΑΜΟΛ. Όταν ο πατέρας μου πήγε στη Λάρνακα και είδε μόνο μία ομάδα, έπεσε σε μαρασμό. Αποφάσισε να δημιουργήσει μία ομάδα, τον νέο Πεζοπορικό. Μετά πήγε στην Κερύνεια και έγινε ο Πράξανδρος και το γήπεδο εκεί στην περιοχή».

«Εγώ ξεκίνησα από μικρός τον αθλητισμό. Εκείνη την εποχή ασχολούμασταν με όλα τα αθλήματα. Ήμουν αθλητής στίβου, καλαθοσφαιριστής, πετοσφαιριστής, από όλα. Στον στίβο ξεκινούσαμε από ρίψης, μέχρι ταχύτητα και άλματα. Το βασικό μου άθλημα ήταν το άλμα επί κοντό. Έχω μάλιστα την πρώτη παγκύπρια νίκη στους 5ους παγκύπριους αγώνες, σαν αθλητής του Πράξανδρου».

Για την εμπλοκή του στα διοικητικά του Ολυμπιακού: «Την εποχή εκείνη ο Ολυμπιακός ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Όταν ήρθα το 1966, ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα και είδα τον Ολυμπιακό μέσα στους πρώτους. Είπα να δοκιμάσω στον Ολυμπιακό, μίλησα στον πρόεδρο και μου είπε να πάω αμέσως. Από εκεί προχωρήσαμε και μου είπαν να κατεβώ στις εκλογές και χάσαμε με έναν συνδυασμό που κατέβηκε την τελευταία στιγμή. Παρέμεινα πιστός στον Ολυμπιακό, παρακολουθούσα την ομάδα συνεχώς. Το 1981 μου είπαν πως έχει μία συγκέντρωση στην ομάδα και μου ζήτησαν να πάω μαζί τους. Ήταν όλα τα ιερά τέρατα του Ολυμπιακού και πήγα να κάτσω στην άκρη. Μου φωνάζει ο πρόεδρος να κάτσω δίπλα του. Έτσι έγινε ένα νέο συμβούλιο και του είπα ότι θέλω να είμαι μέλος του συμβουλίου, αλλά με έβαλαν πρόεδρο!».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Είχαμε δύσκολες, αλλά και ωραίες εποχές. Το μόνο που κρατάμε είναι πως ήμασταν όλοι ενωμένοι, ότι και αν γινόταν. Ήταν μία περίοδος που δουλεύαμε όλοι για την ομάδα μας. Ολυμπιακός δεν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο, είχαμε και άλλες ασχολίες με τον σύλλογο. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία περίοδος της ζωής μου».

Για την προεδρία του ΚΟΑ: «Ήταν το 1994, όταν με φώναξε ο Πρόεδρος Κληρίδης και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να πάω πρόεδρος του ΚΟΑ. Έτσι, χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα για έξι χρόνια πρόεδρος του ΚΟΑ. Θυμάμαι και θεωρώ μεγάλη επιτυχία, ότι κατάφερα να ανεβάσω τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ από 40 εκ. σε 80 εκ. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουμε πάρα πολλά έργα. Ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου και αναγνωρίζεται. Ήταν το νέο ΓΣΠ, το γήπεδο της ΠΑΕΕΚ, τα χωριά, τον Αγρό… Πάρα πολλά έργα. Αυτά τα έξι χρόνια, εκείνο που πρέπει να πω είναι πως ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε κομματικά τον ΚΟΑ. Ήταν πλήρη συνεργασία με όλους και ενωμένοι δουλεύαμε για τον αθλητισμό».

Η μεγαλύτερη επιτυχία και αν υπήρχε κάτι που ήθελε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε: «Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες ήταν ο αθλητισμός για όλους που εφαρμόσαμε. Δεν νομίζω πως έχω κάτι που δεν κατάφερα, ότι θέλαμε να κάνουμε, το πετυχαίναμε».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Πάμπος - Είχαμε ένα ψηλό budget»-ThemaSports
12/04 @ 12:41

«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Πάμπος - Είχαμε ένα ψηλό budget»

O εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας Πάρης Φωκαΐδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνιδι» με την Στέλλα Σωκράτους.

Λαχείο ενίσχυσης Ολυμπιακού Λευκωσίας με δώρο τετράτροχη μοτοσικλέτα-ThemaSports
31/03 @ 23:02

Λαχείο ενίσχυσης Ολυμπιακού Λευκωσίας με δώρο τετράτροχη μοτοσικλέτα

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ενημερώνει για τον λαχνό ενίσχυσης που ετοίμασε η για οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

ΔΣ Ολυμπιακού: Παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς!-ThemaSports
21/03 @ 21:06

ΔΣ Ολυμπιακού: Παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς!

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς της ομάδας και σε δημοσιογράφους.

«Υπέστη σοβαρή ζημιά λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου... πρέπει να προβληματίσει»-ThemaSports
11/02 @ 14:47

«Υπέστη σοβαρή ζημιά λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου... πρέπει να προβληματίσει»

Στο ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Πάρης Φωκαΐδης σχετικά με τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Θωμά Ιωάννου.

Φωκαΐδης: «Να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης για να πανηγυρίσουμε τον Μάιο όλοι την άνοδο»-ThemaSports
01/02 @ 12:26

Φωκαΐδης: «Να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης για να πανηγυρίσουμε τον Μάιο όλοι την άνοδο»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Πάρης Φωκαΐδης, ο οποίος μίλησε για την αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας με την εκλογή νέου Δ.Σ.

Διπλό μεταγραφικό «κτύπημα» από τον Ολυμπιακό!-ThemaSports
01/02 @ 09:26

Διπλό μεταγραφικό «κτύπημα» από τον Ολυμπιακό!

Δύο μεταγραφές ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Ολυμπιακός Λευκωσίας!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ