H ρωσική ομοσπονδία μετά την αποβολή της από τις διοργανώσεις της UEFA, κάνει αίτημα για να υπαχθεί στην ομοσπονδία της Ασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει αρκετές συνέπειες στη χώρα, αλλά και στον αθλητισμό της. Το ποδόσφαιρο έχει υποστεί κυρώσεις, με τους συλλόγους να έχουν αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ και η εθνική ομάδα αποβλήθηκε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέχρι πότε θα ισχύσουν οι κυρώσεις και αν θα υπάρξει βάθος χρόνου θα φανεί τις ερχόμενες ημέρες, αφού το συμβούλιο της FIFA συνεδριάζει την Πέμπτη (31/03) και θα φανεί αν οι ποινές προς τη Ρωσία θα έχουν μόνιμη βάση. Το… light σενάριο αυτή τη στιγμή μοιάζει ο αποκλεισμός της Ρωσίας και των ομάδων της για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ υπάρχει σενάριο αποκλεισμού των ομάδων και για την επόμενη δεκαετία ως συνέπεια του πολέμου που κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παρόλα αυτά, η Ρωσία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και αναμένεται να αντιδράσει άμεσα. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα εκμεταλλευτούν το γεγονός πως γεωγραφικά η Ρωσία ανήκει σε δύο ηπείρους και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για να υπαχθεί στην ομοσπονδία της Ασίας.

Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό σε συνεργασία με την αποβολή της από την UEFA, τότε η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα δίνει προκριματικούς αγώνες στη ζώνη της Ασίας, ενώ οι σύλλογοί της που δεν θα αγωνίζονται πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, θα κερδίζουν τη συμμετοχή τους στις αντίστοιχες ασιατικές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Πάντως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πιθανότητα μια χώρα να αλλάξει ομοσπονδία, κάτι που είχε συμβεί το 1990 με το Ισραήλ όταν πέρασε στα… χέρια της UEFA και ενώ προηγουμένως «ανήκε» στην Ασία.
 
 

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/05 @ 12:00

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Ακινκούμνι Αμού παραμένει χωρίς ομάδα, μετά την αποχώρηση του από την Ομόνοια.

Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
04/05 @ 16:00

Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα θέλει να βελτιώσει το ρόστερ της σημαντικά και φαίνεται πως το «διαμάντι» της Παρί θέλει να επιστρέψει στην Βαρκελώνη.

Γκουαρντιόλα: «Η Αγγλία μπορεί να κερδίσει το Euro 2024»-ThemaSports
04/05 @ 14:44

Γκουαρντιόλα: «Η Αγγλία μπορεί να κερδίσει το Euro 2024»

Την πίστη του στην Αγγλία για κατάκτηση του Euro 2024 έδειξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!-ThemaSports
04/05 @ 13:26

«Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!

Ο Φλόριαν Βιρτς κάνει τρομερά πράγματα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τον συνέκριναν με τον Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο Ντέιβις στην Πρέμιερ Λιγκ!-ThemaSports
04/05 @ 15:18

Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο Ντέιβις στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Μπάγερν Μονάχου γνωρίζει πως ο Αλφόνσο Ντέιβις βρίσκεται στο... στόχαστρο της Ρεάλ και έτσι έχει ήδη βρει τον κατάλληλο διάδοχό του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ