Όλα όσα είπε ο κόουτς της Καρμιώτισσας...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο προπονητής της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών, Άγγελος Ευθυμίου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» στην Cablenet.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:

-«Είναι πιο εύκολο να σου δώσουν την ευκαιρία στη Β' κατηγορία. Ο Κύπριος προπονητής έχει αλλάξει, έχει εξελιχθεί, δουλεύει σωστά. Βλέπω μερικούς προπονητές στη Β' και την Α' κατηγορία που δείχνουν ότι δεν υστερούν σε τίποτα από τους ξένους και τα επόμενα χρόνια θα γίνουν περισσότεροι».

-«Το homework δεν σταματά ποτέ. Εγώ χρειάζομαι περίπου 6-8 ώρες τη μέρα για να προγραμματίσω την επόμενη προπόνηση και να αναλύσω την προπόνηση της ημέρας. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε. Κουράγιο στις οικογένειες των προπονητών και στις γυναίκες τους. Μπορεί να μιλώ με την γυναίκα μου και το μυαλό μου να ταξιδεύει σε έναν ποδοσφαιριστή και στο τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Η δουλειά του προπονητή χρειάζεται πολλές περισσότερες ώρες σε σχέση με τον προπονητή».

-«Το επίπεδο ποδοσφαιριστών και προπονητών αλλά και οι τάσεις έχουν αλλάξει από τον καιρό που αγωνιζόμουν. Από το 2009/10 έχουν μπει πολλά νέα στοιχεία στο ποδόσφαιρο, τακτική, τεχνολογία, ενώ οι επενδυτές έχουν αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη στην Κύπρο και θα τον αλλάξουν περισσότερο».

-«Να περάσει όποιος θέλει από το προπονητικό κέντρο της Πάφου για να δει αν είναι φούσκα η επένδυση στην Πάφο. Ακόμα και φούσκα να είναι θα μείνει στην Πάφο ένα προπονητικό κέντρο αξίας 3-4 εκατομμυρίων».

-«Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Και πέρσι με 14 ομάδες ήταν ανταγωνιστικό και με 12 ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικό. Το θέμα είναι να προσπαθείς να έχεις στο πρωτάθλημα όσο πιο λίγες αδιάφορες. Θα ήταν καλό να υπάρχουν και οι εγγυήσεις. Στην β' κατηγορία οι 10 από τις 16 ομάδες είναι πίσω στις πληρωμές. Όταν βγάλεις όνομα ως κακοπληρωτής είναι δύσκολο να ξαναφέρεις ποδοσφαιριστές με καλά ονόματα».

Για την Καρμιώτισσα: «Έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο όμως πρέπει να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Έμειναν 5 ματς και είμαστε στο +4. Έχουμε καλή ομάδα. Πριν την ήττα από τον Ακρίτα είχαμε 12 ματς χωρίς ήττα. Παίζουμε με την ομάδα των Λυμπιών εκτός έδρας στο επόμενο ματς. Επιστρέφουν οι τραυματίες, γεμίζουμε σιγά-σιγά, δεν είχαμε ποτέ στη διάθεση μας όλους τους παίκτες. Ενισχυθήκαμε ποιοτικά, ήρθαν 2 έφυγαν 2. Το καλοκαίρι έπρεπε να σχεδιάσουμε το ρόστερ βάζοντας και το πρόβλημα του κορωνοϊού στα υπόψη. Είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι όμως τίποτα δεν τελείωσε».

Για τον Απόλλωνα: «Βλέπω ότι είναι δύσκολο να μην παραμείνει πρώτος ο Απόλλωνας. Έχει και την ομάδα. Το πρόβλημα δεν ειναι οι προπονητές που ήταν πριν ή η διοίκηση. Μαθαίνεις από τα λάθη και πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μετά την ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ είναι δύσκολο χάσει το πρωτάθλημα. Έπαιξε ρόλο και η ποιότητα και το ρόστερ και ο προπονητής. Για να μπορέσεις για να κερδίσεις το πρωτάθλημα στην Α' κατηγορία πρέπει να δουλεύεις σωστά σε όλους τους τομείς. Αυτό που μου άρεσε στον Απόλλωνα είναι ότι ενώ όλοι έλεγαν ότι ο προπονητής θα ήταν ο πρώτος που θα έφευγε αυτοί τον άφησαν να δουλέψει και έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ο Απόλλωνας».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Μόνο και μόνο που κατάφερε ο Σωφρόνης να είναι ο ΑΠΟΕΛ εκεί, ο κόσμος της ομάδας πρέπει να νιώθει ότι είναι πρωταθλητές. Αν καταφέρουν να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μεγάλο κατόρθωμα. Με τον Σωφρόνη ήμουν σίγουρος, μαζί με το τιμ του ήταν και σε άλλες ομάδες και ήμουν σίγουρος».

Για την ΑΕΚ: «Για μένα ο Καταλά είναι πετυχημένος. Η ΑΕΚ είναι στους 4 του κυπέλλου και δεν έχει μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη θέση. Ήθελαν να αλλάξουν την ψυχολογία. Θεωρώ ότι όταν υπογράφει ένα συμβόλαιο ένας προπονητής, αν τον πιστεύεις πρέπει να τους δώσεις χρόνο να δουλέψει ακόμα και στα δύσκολα αποτελέσματα. Με τον ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερη, ένα γλίστρημα και μια στημένη φάση και χάθηκε το ματς. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που ίσως να μην μπορεί να ελέγξει ένας προπονητής. Πρέπει να δεις αν είναι ευέλικτος, αν έχει στρατηγική, αν του βγαίνει κτλ».

-«Ο Λιάσος απέδειξε ότι ο Κύπριος προπονητής αξίζει. Κατάφερε να χτίσει από την αρχή μια ομάδα που ήρθε από τη Β' κατηγορία. Στις λεπτομέρειες κρίνονται οι βαθμοί και δεν γίνεται να διώχνεις έναν προπονητή για μερικά αποτελέσματα. Ακόμα και όταν παίζει ο Απόλλωνας με την Πάφο δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει. Πρέπει να στηρίζεις τον προπονητή».

-«Θυμάμαι μετά το ματς με την ΠΑΕΕΚ, όπου η Ανόρθωση έχασε 3-2, οι μισοί από τον κόσμο έλεγαν να φύγει. Η διοίκηση τον στήριξε και η ομάδα έκανε ένα σερί που αν δεν έχανε μερικά ματς στις λεπτομέρειες θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Στην Κύπρο δεν εμπιστευόμαστε τις επιλογές μας. Όταν επιλέγεις έναν προπονητή πρέπει να του δώσεις 2-3 χρόνια και αν δεν πετύχει το πλάνο να τον διώξει».

Για τον Μπεργκ: «Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές που πέρασαν από την Κύπρο, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό, όμως όλα κάποτε τελειώνουν. Ίσως να του έδιναν την ευκαιρία να παλέψουν για το κύπελλο όμως είδαν ότι δεν αντιδρά η ομάδα. Τον άφησαν και στο ματς που διεκδικούσε την εξάδα με τον Εθνικό, μετά ήρθε και η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ που ήταν λίγο βαριά και ίσως εκεί να ήταν το τέλος. Είναι ένας προπονητής που άφησε το στίγμα του και στην Ομόνοια και στην Κύπρο και πρέπει να πάρουμε πάρα πολλά παραδείγματα από αυτόν τον προπονητή».

Για την Πάφο: «Η Πάφος δεν έκανε αυτό που έκανε ο Άρης που κατάφερε να μπει στην εξάδα από την πρώτη σεζόν με τους επενδυτές. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία ομάδα στην Κύπρο. Ακόμα και ενώ είναι στην 6η θέση κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να την κερδίσει εύκολα. Στα προηγούμενα χρόνια ο έκτος έχανε πιο εύκολα».

Για το κύπελλο: «Είναι ένας ιδιαίτερος θεσμός. Μια ομάδα που μπορεί να βρεθεί στη μέρα της μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Εμείς στον ΑΠΟΠ, αποκλείσαμε την ΑΕΚ στους «16», την Ομόνοια στους «8», τον ΑΠΟΕΛ στους «4» και νικήσαμε την ΑΕΛ στον τελικό. Φέτος είναι πιο μικρές οι διαφορές. Θα ήταν πιο όμορφο να ήταν ένας αγώνα για να δώσει το δικαίωμα στις μικρές ομάδες να δικδικήσουν».

Για την Εθνική: «Υπάρχει ταλέντο. Θεωρώ ότι δεν αγαπάμε την Εθνική πραγματικά. Δεν είμαστε όλοι μαζί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Μπορεί να παίζει η Εθνική και δεν νιώθω ότι είναι η ομάδα της χώρας μου και ότι πρέπει να δω το ματς. Αν αγαπάμε αυτή την ομάδα πρέπει να την στηρίξουμε στα δύσκολα. Στα εύκολα, αν έρθουν επιτυχίες όλοι θα είναι εκεί. Σαν ομοσπονδία και σαν πολιτεία πρέπει να δούμε πως γίνεται να παίζουν περισσότεροι Κύπριοι στις ομάδες. Πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι η δυναμική της χώρας. Δεν θα προκριθούμε ξαφνικά στο Μουντιάλ και στο Euro. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις, να δώσουν σε έναν προπονητή χρόνο να δουλέψει. Να γίνει ένα πάντρεμα παλιών και νέων στην ομάδα και να μπει ένα πλάνο πως θέλουμε να παίζουμε. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για να πάει μπροστά η Εθνική είναι ο προπονητής. Πρέπει η Εθνική να… αναγκάσει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο».

Για τις ακαδημίες: «Γίνεται σωστή δουλειά στις μικρές ηλικίες. Το σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές να πάρουν ευκαιρίες στις ομάδες τους. Όταν οι ομάδες δεν έχουν στο πλάνο τους να τους χρησιμοποιήσουν, οι νεαροί πάνε ως την Κ19 και μετά στις μικρές κατηγορίες και μετά χάνονται. Χάθηκαν ποδοσφαιριστές. Στις ακαδημίες γίνεται καλή δουλειά και μπορεί να γίνει καλύτερη δουλειά στο κομμάτι του mentality, στον τρόπο σκέψης. Υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Στο πως αντιδράμε μετά από νίκες ή από ήττες, πως συμπεριφερόμαστε στις προπονήσεις κτλ. Πρέπει οι ομάδες να βάλουν στο πλάνο τους ότι κάθε 1-2 χρόνια κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Δεν πιστεύω ότι οι 12 ομάδες της α' κατηγορίας δεν έχουν όλες από 3-4 ταλέντα που να μπορούν να αγωνιστούν στην Α' κατηγορία».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ