Μια σκληρή πεντάδα ποδοσφαιριστών οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο άθλημα, όχι για τις σπουδαίες επιδόσεις τους, αλλά για τα απίθανα σκληρά μαρκαρίσματα τους!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τάκλιν, κλωτσιές, «καρατιές», αντικανονικά μαρκαρίσματα, δεκάδες κόκκινες κάρτες και μπόλικο ποδοσφαιρικό ξύλο. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που είναι ικανά για να σε κάνουν γνωστό και μη αγαπητό. Το sport-fm.gr θυμάται και σας παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές που έκαναν... καριέρα, χάρη στο σκληροτράχηλο παιχνίδι τους και δύσκολα θα πετύχαιναν διαφορετικά στην καριέρα τους.

Σιρίλ Ρουλ

 

Από την αρχή έως το τέλος της 18χρονης παρουσίας του στα γήπεδα, έμεινε στην πατρίδα του τη Γαλλία και γύρισε εννέα ομάδες στο σύνολο. Όπου και να πήγε, δεν μπόρεσε ή μάλλον δεν θέλησε να κόψει την αγαπημένη του συνήθεια, το να δίνει στους αντιπάλους του τα… πόδια στο χέρι. Αριστερός μπακ με έφεση στο σκληρό παιχνίδι, που παρά το παρουσιαστικό του δεν προδιάθετε κάτι τέτοιο, φρόντιζε κάθε φορά να διαψεύδει τους «αρνητές» του. Από στατιστικά φυσικά δεν υστερούσε, μιας και εκτός από τις 27 κόκκινες, φρόντισε να αφήσει παρακαταθήκη στα φύλλα αγώνα και 186 κίτρινες κάρτες!




Κλαούντιο Τζεντίλε

Με καταγωγή από τη Λιβύη, πήγε στην Ιταλία μικρό παιδί και έμελλε να γίνει ένας από τους πιο «παρεξηγημένους» και σκληροτράχηλους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών. Με τεράστια καριέρα στη Γιουβέντους και φυσικά μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου με την «σκουάντρα ατζούρα», έγραψε ιστορία. Τις… ικανότητές του φρόντισε βέβαια να τις παρουσιάσει από πρώτο χέρι στον αείμνηστο Μαραντόνα αλλά και τον σπουδαίο Ζίκο. Όχι μόνο τους σταμάτησε με τον τρόπο του δεκάδες φορές, αλλά έγινε «ξακουστός» σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, πάντα για τους λάθους λόγους βέβαια, αφού οι κλωτσιές πήγαιναν… σύννεφο.




Πάολο Μοντέρο

Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λένε. Έτσι και ο Ουρουγουανός αμυντικός ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, γράφοντας ιστορία, αφού το ρεκόρ με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες (16) στη Serie A, καλά κρατεί. Τους ασκήθηκε τεράστια κριτική και δικαίως, για τα απίστευτα σκληρά μαρκαρίσματά του, όμως στο τέλος της μέρας, οι αμυντικές του ικανότητες τον έκαναν να ξεχωρίζει. Με τη Γιουβέντους έγινε γνωστός παντού και μέτρησε δεκάδες τίτλους. Ακόμα και αν δεν το λένε τα χαρτιά, κατέχει αναμφίβολα στο μυαλό όσον αναρωτιούνται, «ποιος ήταν το μεγαλύτερο τσεκούρι που θυμάσαι».




Βίνι Τζόουνς

Πριν κάνει στροφή στην υποκριτική και την παρουσίαση, ο αναμφίβολα φοβιστικός Βρετανός έκανε μεγάλη καριέρα, βασιζόμενος ξεκάθαρα στη δύναμη, τις μονομαχίες και… αμέτρητες κλωτσιές που μοίραζε απλόχερα σ όποιον βρισκόταν μπροστά του. Φυσικά κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τις στιγμές «αγάπης» με τον επίσης εκρηκτικό Ερίκ Καντονά, αλλά και τις δεκάδες αποβολές του. Το στυλ που είχε υιοθετήσει τον βοήθησε και μετέπειτα να προβάλει κάτι πιο άγριο και γενικά σε αυτός στηρίχτηκε ότι και αν έκανε. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην είναι μέλος του Crazy Gang, της ομάδας της Γουίμπλετον το 1988, που πήρε το Κύπελλο Αγγλίας από την τρομερή της εποχής Λίβερπουλ.

 

 




Τζεράρντο Μπεντόγια

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην τον γνωρίζει μιας και αγωνίστηκε μια ζωή σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής και ποτέ στην Ευρώπη, ωστόσο ο παλαίμαχος διεθνής Κολομβιανός αμυντικός μέσος, στα… καλά του, αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για ποδοσφαιριστή που δέχτηκε 42 κόκκινες κάρτες στην καριέρα του, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο! Τάκλιν, χτυπήματα εκτός φάσεις, ακόμα και πάτημα στο πρόσωπο άφησε ως «παρακαταθήκη». Δεν αποτελεί έκπληξη ότι στο παρθενικό του ματς ως προπονητής στην Ιντιεπετιέντε Σάντα Φε, αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ