Προτού κατακτήσει το Χόλιγουντ και γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς σε ταινίες δράσεις, ο Τζέισον Στέιθαμ είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Ως ένας από τους «σκληρούς» του Χόλιγουντ είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο ο Τζέισον Στέιθαμ. Ο Βρετανός ηθοποιός, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική και παίξει σε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του αμερικάνικου σινεμά, ήταν από μικρός λάτρης του αθλητισμού.
Από την παιδική του ηλικία είχε παρακολουθήσει μαθήματα πολεμικών τεχνών έχοντας ως ινδάλματα τον Μπρους Λι και τον Τσάκι Τσαν, αφού δεν είχε καμία διάθεση να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, ο οποίος δούλευε σε λαϊκές αγορές για να φροντίσει την οικογένειά του.
Μεγάλωσε με τον ποδοσφαιριστή Βίνι Τζόουνς, με τον οποίο πρωταγωνίστησε μετά από αρκετά χρόνια στην ταινία «Mean Machine».
Ο Τζόουνς, λοιπόν, τον έμαθε όσα έπρεπε να γνωρίζει για το ποδόσφαιρο, με το οποίο ασχολήθηκε μέχρι να αφοσιωθεί με το άθλημα που διέπρεψε και λίγο έφτασε να εκπροσωπήσει την Μεγάλη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε δύο μάλιστα διοργανώσεις!
To 1980, στα 13 του χρόνια, ο έφηβος Στέιθαμ αποφάσισε να ασχοληθεί με τις καταδύσεις που ήταν το δεύτερο μεγάλο πάθος του και, μετά το σχολείο, προπονούταν επί ώρες με προπονητή τον Κιμ Γουάιτ.
Το 1985, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να γίνει μέλος της Βρετανικής Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων για 12 χρόνια και υπήρξε από τους καλύτερους στις καταδύσεις από βατήρα στη πατρίδα του, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν.
Αφού δούλεψε καθημερινά για να τελειοποιήσει τις τεχνικές του στις κατάδυσεις, έφτασε σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και το 1990 αγωνίστηκε για την Αγγλία στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, όπου κατέκτησε την 10η θέση.
Ο Τζέισον Στέιθαμ έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Σεούλ (Νότια Κορέα) το 1988 και στη Βαρκελώνη (Ισπανία) το 1992, όμως μία χαμηλή βαθμολογία (13,86) που συγκέντρωσε μετά μία τριπλή τούμπα που επιχείρησε «τσάκισε» τον εγωισμό του και έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί από τις καταδύσεις.
«Είναι λίγο επώδυνο που δεν πήγα ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόλις άκουσα ότι έπαιρναν επτά εκατομμύρια ή κάτι τέτοιο για τις καταδύσεις ετησίως. Το αξίζουν», παραδέχθηκε ο μετέπειτα χολιγουντιανός ηθοποιός.
Στη συνέχεια, η ιστορία του Τζέισον Στέιθαμ είναι το απόλυτο αμερικάνικο όνειρο. Αφού παράτησε τις καταδύσεις, αποφάσισε να βγει στο δρόμο και να πουλάει αρώματα και κοσμήματα.
«Έτσι έβαζα χρήματα στην τσέπη μου, ενώ δούλευα στις γωνιές των δρόμων, πουλώντας αρώματα και κοσμήματα και άλλα αγαθά που υποτίθεται ότι ήταν ακριβά», είχε δηλώσει και μετά από λίγο καιρό τον ανακάλυψε ένας μάνατζερ και υπέγραψε συμβόλαια ως μοντέλο διάσημων οίκων.
Κάπως έτσι κέντρισε το ενδιαφέρον του Γκάι Ρίτσι, στις αρχές της σκηνοθετικής του καριέρας, και του πρότεινε τον ρόλο του «Bacon» στην ταινία «Κλειδαριά», αφού ενημερώθηκε για την πορεία του και την ιστορία του ως πλανόδιου πωλητή.
Τεράστια ικανοποίηση άφησαν στους προπονητές και προπονήτριες των Ακαδημιών των Γυμναστικών μας Συλλόγων, τα αποτελέσματα των 70ών Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ, ενημερώνει ότι έχει αποφασίσει το διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, αλλά και για το ότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή.
Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, είναι κάθε χρόνο ένας αρκετά σημαντικός μήνας για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς αρχίζουν πιο έντονη αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία τους, για το «βασικό μενού» της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για δεύτερη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC), ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά αναδεικνύεται χρυσός πρωταθλητής στην περιφέρεια του Πανεπιστημίου του, την America East.
Η εντυπωσιακή παρουσία τής Βαλεντίνας Σάββα, με τη φανέλα του πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025, καθώς έριξε άλλη μία τεράστια βολή πέραν των 69 μέτρων.
Αδιανόητη ανατροπή από την Σαντ Αντρέου, που με buzzer beater της Άντον νίκησε 9-8 τη Σαμπαντέλ στον τελικό και κέρδισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.