Επιστροφή στις νίκες για ΑΠΟΕΛ, τριάρα με ανατροπή η Ομόνοια, το... βιολί της η Πάφος
Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος α' κατηγορίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Είναι βαρύ το φορτίο για το παιδί-θαύμα της Ομόνοιας όμως η άδικη κριτική και η έξτρα πίεση το κάνουν αφόρητο.
«Ο Λοΐζου αππώθηκε», «πήραν τα μυαλά του αέρα», «πρέπει να κάτσει τη μάππα χαμέ» και άλλα διάφορα είναι αυτά που ακούμε και διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο μικρός μάγος της Ομόνοιας περνάει αγωνιστική κρίση και αντί να του κάνουμε κριτική για την απόδοση του, το μόνο που δεν του καταλογίσαμε είναι το... Ουκρανικό.
Με την πρώτη ευκαιρία στήνουμε στον τοίχο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Και δεν μιλώ για την απόδοση του, που είναι ολοφάνερο πως είναι κάτω του μετρίου. Συμβαίνει σε όλους, πόσο μάλλον σε έναν παίκτη που ακόμη διανύει το 18ο έτος της ζωής του.
Το θέμα αυτού του κειμένου δεν είναι η απόδοση του μικρού, ούτε η μη κλήση του στην Εθνική. Στο γήπεδο, συμφωνούμε, ο Λοΐζου δεν θυμίζει το περσινό παιδί-θαύμα και παρουσιάζεται κατώτερος των προσδοκιών όλων μας. Δικαίωμα σε όλους να κάνουμε κριτική, όπως του κάναμε κι εμείς εδώ στο ThemaSports. Και όταν έκανε σούπερ εμφανίσεις φυσικά και τον αποθεώσαμε.
Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης όλων όμως η άδικη κριτική για τον χαρακτήρα και τη ζωή ενός 18χρονου ξεφεύγουν από την σφαίρα της κριτικής.
Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τον δικηγόρο του Λοΐζου, αλλά το δικηγόρο όλων των 18χρονων και 19χρονων ταλέντων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Να τους προστατεύσουμε και να τους καθοδηγήσουμε και όχι να τους «σταυρώσουμε» και να τους καταστρέψουμε.
Θα μου πεις γιατί ποστάρει αυτά που ποστάρει στο Instagram; 2022, θα είναι η απάντηση μου. Η νεολαία εκφράζεται πολύ διαφορετικά από ότι εμείς οι 30+, οι 40άρηδες, οι 50άρηδες και πάει λέγοντας.
Δεν μπορείς να κράζεις απλά και μόνο επειδή ο μικρός έχει τσαμπουκά στο γήπεδο αλλά δεν παίζει καλά. Ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να καθοδηγήσουμε αυτά τα παιδιά και όχι να τα ρίξουμε στην πυρά. Ο Λοΐζου, ο Χάμπος, ο Χρυσοστόμου, ο Σατσιάς, ο Φραντζής και όλα τα άλλα ταλέντα που παίρνουν ευκαιρίες και διακρίνονται χρειάζονται στήριξη και σωστή κριτική και όχι άδικο κράξιμο.
Αν θέλετε να τα χώσετε κάπου, εδώ είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι για να τα ακούμε. Συνηθίσαμε…