Το σήκωσε ο βασιλιάς του βόλεϊ γυναικών. Ο Παναθηναϊκός που πέρασε τόσα, είναι ξανά εδώ, είναι ξανά τροπαιούχος. Με 3-1 σετ επί του εξαιρετικού ΑΟ Θήρας στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα της Σαντορίνης με καλό σερβίς πήρε το πρώτο σετ, με το τριφύλλι να έχει μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή του. Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του στο σερβίς, βελτιώθηκε στην υποδοχή και έκανε την ανατροπή κατακτώντας το τρόπαιο.

Το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ του Παναθηναϊκού επιστρέφει στα τρόπαια μετά το 2011 και το πρωτάθλημα που κατέκτησε. Το τριφύλλι κατέκτησε το Κύπελλο 12 χρόνια μετά τη διοργάνωση του Ρεθύμνου.

Αυτό είναι το έκτο Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό. Ο ΑΟ Θήρας μετράει τρεις ήττες σε τρεις σερί τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την Παπαφωτίου στην πάσα, Στεπανένκο στη διαγώνιο, Χαντάβα - Γκρόθες στα άκρα, Κρος - Χατζηευστρατιάδου στο κέντρο και λίμπερο τη Ρόγκα.

Ο ΑΟ Θήρας ξεκίνησε με την Κωνσταντινίδου στην πάσα, Χόλστον στη διαγώνιο, Άμποτ - Μίτροβιτς στα άκρα, Διάλλα - Αργυρίου στο κέντρο και λίμπερο την Αρτακιανού.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς. Ο ΑΟ Θήρας προσπέρασε με τη Χόλστον αλλά το τριφύλλι απάντησε με τη Χαντάβα. Με μπλοκ άουτ της αρχηγού του ο Παναθηναϊκός προσπέρασε για πρώτη φορά με δύο πόντους για το 10-8 με την ομάδα της Σαντορίνης να ισοφαρίζει με τη Μίτροβιτς.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου προσπέρασε ξανά με 15-16 με τη Χόλστον έχοντας ελαφρύ προβάδισμα μέχρι το 19-18 υπέρ της ομάδας του Απόστολου Οικονόμου μετά από λάθος της Άμποτ.

Με την Κωνσταντινίδου στη γραμμή του σερβίς η ομάδα της Σαντορίνης έφτασε σε σερί 5-0 και με την Άμποτ έφτασε σε συνθήκες σετ μπολ για το 20-24. Η Γκρόθες τελείωσε στο σερί της Ελληνίδας πασαδόρου με τη Χόλστον να δίνει το πρώτο σετ στην ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου.

Με επίθεση της Χαντάβα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο σετ. Με επίθεση της Στεπανένκο το τριφύλλι προηγήθηκε με 7-3 και 11-4 με άσο της Χαντάβα. Ο ΑΟ Θήρας μείωσε με τη Διάλλα και τη Χόλστον αλλά με την Κρος στη γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 (16-6) με μπλοκ της Παπαφωτίου.

Με τη Διάλλα στα 9 μέτρα η ομάδα της Σαντορίνης μείωσε σε 17-11 με πλασέ της Χόλστον. Η διαφορά έφτασε στους τρεις πόντους (18-15) με επίθεση της Αδαμοπούλου και πλασέ της Κωνσταντινίδου.

Μετά από πρώτο χρόνο της Χατζηευστρατιάδου και λάθος της Άμποτ η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους για το 20-15. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου μείωσε ξανά σε 23-21 με την Αδαμοπούλου με τη Στεπανένκο να φέρνει το τριφύλλι σε συνθήκες σετ μπολ. Το χαμένο σερβίς της Διάλλα έφερε τον αγώνα στα ίσα.

Μετά από λάθος της Άμποτ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-2 στο τρίτο σετ και 6-3 μετά από άσο της Παπαφωτίου. Η ομάδα της Σαντορίνης ισοφάρισε σε 8-8 με τον Παναθηναϊκός να περνάει μπροστά με δύο πόντους με επίθεση της Χαντάβα. Οι τυπικά φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά με τη Μίτροβιτς και το σετ έγινε και πάλι ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια.

Με άουτ επίθεση της Αργυρίου το τριφύλλι προσπέρασε για το 20-18 με τη διαφορά να φτάνει τους τέσσερις πόντους (23-19) μετά από πέρασμα της Γκρόθες και άσο της Κρος. Με την Καναδή να συνεχίζει τα καλά σερβίς ο Παναθηναϊκός με δύο σερί πόντους της Χατζηευστρατιάδου έκλεισε το σετ για να κάνει το 2-1 στον τελικό.

Με άσο της Χατζηευστρατιάδου και επίθεση της Στεπανένκο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-1 στο τρίτο σετ. Το τριφύλλι προηγήθηκε με 8-3 μετά από χαμένη επίθεση της Μίτροβιτς. Με μπλοκ της Παπαφωτίου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 12-4 με την ομάδα της Σαντορίνης να μειώνει με την Άμποτ και την Αδαμοπούλου.

Μετά από λάθος της Αδαμοπούλου και άσο της Παπαφωτίου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 15-7 με τη διαφορά να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ο ΑΟ Θήρας μείωσε σε 19-14 με την Άμποτ με την Κρος να κάνει το 24-14 σερί πόντους της Κρος και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο.

Τα σετ: 3-1 (21-25, 25-22, 25-19, 25-15).

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν συνεχίζεται η συνεργασία Ένωση - Αναγέννηση-ThemaSports
16/05 @ 21:15

Δεν συνεχίζεται η συνεργασία Ένωση - Αναγέννηση

Σημαντική απόφαση πήραν τα μέλη της ΕΝΠ στην έκτακτη γενική συνέλευση

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!-ThemaSports
22/04 @ 20:33

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!

To σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησαν στου Ρέντη 3-2 τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από 2-0 και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!-ThemaSports
20/04 @ 21:08

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από το "Μελίνα Μερκούρη" με 3-0 σετ, χάλασε την "ερυθρόλευκη" φιέστα και παράτεινε την αγωνία για την κατάκτηση της Volley League γυναικών.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ