Ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας μίλησε στην Σκωτσέζικη Sun με αφορμή την πρόσληψη Νιλ Λένον στην Ομόνοια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Άγγλος κόουτς, που τώρα είναι βοηθός στην Εθνική Σκωτίας, αποθέωσε τον κόσμο της Ομόνοιας, έκανε ειδική αναφορά στην πίεση από τον κόσμο και αναφέρθηκε και στο πόσο παθιασμένοι και φανατικοί είναι οι οπαδοί στην Κύπρο.

Τι δήλωσε στην Scottish Sun:

Για την Ομόνοια και τον κόσμο της: «Η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο νησί, με τεράστια βάση φανατικών οπαδών που λατρεύουν την ομάδα τους. Είναι ομάδα της εργατικής τάξης και σημαίνει τα πάντα για τους υποστηρικτές της. Είχε δύσκολες στιγμές τη φετινή σεζόν και δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην εξάδα. Αυτός είναι ο λόγος που έχασε τη δουλειά του ο Χένινγκ Μπεργκ. Όμως, είχαν πρόσφατα πολλές επιτυχίες, κερδίζοντας τον τίτλο και συμμετέχοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ομόνοια υπάρχει τεράστια πίεση λόγω της ιστορίας της. Ο Λένον θα το καταλάβει αυτό όταν θα πάει εκεί. Όπου και να πας στο νησί, συναντάς οπαδούς της Ομόνοιας. Είναι φανατικοί, θα σε σταματήσουν στο εστιατόριο για να σου μιλήσουν. Θα σου κεράσουν φαγητό και ποτό. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις για τα πράγματα. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι».

Για τους Κύπριους οπαδούς γενικότερα: «Οι Κύπριοι οπαδοί αγαπούν το ποδόσφαιρο και είναι λες και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού βγάζουν τα απωθημένα τους, πριν πάνε στο σπίτι. Είναι εκπληκτικοί πάντως. Κάνουν τα πάντα για σένα. Είναι εξαιρετικά φιλόξενοι. Είχα περάσει πολύ καλά εκεί. Για 90 λεπτά, ωστόσο, ο Λένον θα πρέπει να αντεπεξέλθει στην ένταση που υπάρχει, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, στη Λάρνακα και τη Λεμεσό όταν θα παίξει με ΑΕΚ και Απόλλωνα, και θα δει πώς είναι. Αν και πιστεύω ότι θα το απολαύσει. Είναι μέρος της ατμόσφαιρας. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσει την εχθρότητα που θα υπάρχει στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι να μην τον παρασύρει. Έχω δει να πετούν τα πάντα στους προπονητές, από σακούλες με ούρα μέχρι ρουκέτες και φωτοβολίδες. Είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι, όμως για το ποδόσφαιρο γίνονται πολύ ανταγωνιστικοί».

Για τη δυσκολία του έργου που αναλαμβάνει: «Αυτό που θα του πω είναι να μην πάει και να νομίζει ότι θα είναι εύκολο. Πάρα πολλοί έχουν πάει εκεί και βρήκαν δύσκολα τα πράγματα. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι καλό. Κανένας προπονητής δεν πρέπει να νομίζει ότι θα πάει εκεί για διακοπές. Πρέπει να δουλέψεις και είμαι σίγουρος ότι ο Λένον θα το κάνει. Έχει δύσκολο έργο, αλλά με την προσωπικότητά του είναι κατάλληλος για την πρόκληση. Αν κερδίζει, οι οπαδοί θα τον λατρέψουν. Αν όχι, δεν αστειεύοντα».

Για τα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ: «Το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είναι το μεγαλύτερο για την Ομόνοια. Είναι το αντίστοιχο του Σέλτικ-Ρέιντζερς. Ο Λένον, βεβαίως, είναι βετεράνος στα Old Firm (σ.σ. τα ντέρμπι των δύο μεγάλων της Σκωτίας) τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Μετά από αυτό μπορεί να αντεπεξέλθει στα πάντα. Και πρέπει να το κάνει γιατί οι αντίπαλοι οπαδοί θα προσπαθήσουν να τον επηρεάσουν. Θα ξέρουν τα πάντα για τον Λένον, παρακολουθούν το βρετανικό ποδόσφαιρο».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!  -ThemaSports
24/04 @ 19:10

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!

Η Ομόνοια ανέβασε βίντεο από την σημερινή προπόνηση, όπου φαίνεται πως το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα.

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»-ThemaSports
24/04 @ 15:34

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»-ThemaSports
24/04 @ 12:19

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε την επίσημη θέση της Λευκωσιάτικης ομάδας για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας στον τελικό του κυπέλλου.

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»-ThemaSports
24/04 @ 11:45

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»

Το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας δημοσίευσε κείμενο με τις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου.

Οπαδική αλληλεγγύη από Ομονοιάτες - Εισφορά και συγκινητική ανάρτηση για «Παπαδόπουλος»-ThemaSports
24/04 @ 10:37

Οπαδική αλληλεγγύη από Ομονοιάτες - Εισφορά και συγκινητική ανάρτηση για «Παπαδόπουλος»

Δύο αδέρφια Ομονοιάτες έκαναν εισφορά στον λογαριασμό για το χρέος για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ανέβασαν το πιο κάτω συγκινητικό μήνυμα στα social media:

Βλέπει ματσάρα ο Νταμπράουσκας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/04 @ 22:50

Βλέπει ματσάρα ο Νταμπράουσκας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ταξίδεψε στην Ιταλία μαζί με την γυναίκα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ