Γιάννης Ιωάννου

Η Ομόνοια κοντράρεται με τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Παρασκευής (25/02, 19:00) στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του Β΄ γύρου, με τη νίκη να είναι φυσικά το μοναδικό ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέρα από το γόητρο που έχει πάντα τη δική του μεγάλη σημασία σε αυτά τα ντέρμπι, το «τριφύλλι» παίζει το τελευταίο του χαρτί για τη μάχη της εξάδας.

Όμως δεν εξαρτάται από τα δικά του πόδια και αυτό δυσκολεύει το έργο του, αφού θα πρέπει να έχει ανοιχτές… κεραίες με το «Στέλιος Κυριακίδης» και το ματς Πάφος-Άρης, ευελπιστώντας σε νίκη της Λεμεσιανής ομάδας για να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Όπως κι αν έχει όμως, η Ομόνοια θα κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις το τρίποντο για να κάνει πράξη και την επιθυμία του κόσμου της που απαιτεί τη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο κι αν δεν είναι ευχάριστα τα νέα από την Πάφο, η ζωή συνεχίζεται.

Υπάρχει και η επόμενη μέρα, όπου η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα στρέψει όλη της την προσοχή στο κύπελλο για να το κατακτήσει και να σώσει αν μη τι άλλο τη φετινή παράξενη σε όλα τα επίπεδα σεζόν.

Ο Νορβηγός τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Οι νεοφερμένοι Λόβερα και Μάταβζ αναμένεται να πάρουν ξανά φανέλα βασικού, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Παπουλή.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα από την Ανόρθωση και το αυριανό παιχνίδι προσφέρεται για να… «επουλωθούν οι πληγές» και να γίνει μία νέα αρχή με στόχο ένα νέο σερί νικών στα πλέι-οφ για να εδραιωθεί στη 2η θέση και να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα σε απόσταση που να του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ανατροπή σκηνικού στη μάχη για τον τίτλο.

Είναι αυτονόητο πως το έργο των «γαλαζοκιτρίνων» δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Ομόνοια που παίζει και με την «πλάτη στον τοίχο», όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, από την στιγμή που η απόσταση από την κορυφή είναι στους 9 βαθμούς και τα ματς ολοένα και λιγοστεύουν…

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προσπάθησε στις τελευταίες προπονήσεις να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» που παρουσίασε η ομάδα του κόντρα στην «Κυρία», έγινε αρκετή δουλειά στο κομμάτι της τακτικής, στα «στημένα», στα τελειώματα των φάσεων και στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του και περιμένει αντίδραση ανάλογη του αγώνα του Α΄ γύρου, για να… «τσεπώσουν» τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που θα τους δώσουν άλλο αέρα και δυναμική ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ.

Αναμένονται κάποιες «παρεμβάσεις» στο αρχικό σχήμα από τον Κύπριο τεχνικό, στην προσπάθεια του να διορθώσει τα κακώς κείμενα του ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Ντανίλο, Σατσιάς και ο τιμωρημένος Ζαμπάλα, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν συμπεριλήφθηκαν τελικά στην αποστολή οι Σάβιτς και Μάγκλιτσα που ήταν αμφίβολοι λόγω μικροτραυματισμών.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Η οικονομική σταθερότητα, προσφέρει υγεία και επιτυχίες σε μια ποδοσφαιρική ομάδα-ThemaSports
23/04 @ 12:12

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Η οικονομική σταθερότητα, προσφέρει υγεία και επιτυχίες σε μια ποδοσφαιρική ομάδα

Νοιώθω μεγάλη απογοήτευση για την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε στην Ανόρθωση, όχι ιδιαίτερα για την  φετινή της πορεία, αλλά για την οικονομική της κατάσταση και την φυγή αξιόλογων ποδοσφαιριστών της και την διαδικασία προσφυγών αρκετά μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών της.

Τρεις ομάδες για ΔΥΟ ευρωπαϊκά εισιτήρια - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ματς στο στάδιο «Αλφαμέγα»-ThemaSports
23/04 @ 10:39

Τρεις ομάδες για ΔΥΟ ευρωπαϊκά εισιτήρια - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ματς στο στάδιο «Αλφαμέγα»

Ο Κυριακάτικος (28/04, 19:00) αγώνας του Άρη με την Πάφος FC στο στάδιο «Αλφαμέγα», είναι ουσιαστικά ένας... τελικός Ευρώπης για τις δύο ομάδες που κυνηγούν την 4η θέση.

Σε Δασάκι και «Αμμόχωστος» ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Β' γκρουπ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)-ThemaSports
23/04 @ 08:35

Σε Δασάκι και «Αμμόχωστος» ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Β' γκρουπ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα (23/04) η αυλαία της 11ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ του Β' γκρουπ του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Αυτοί σφυρίζουν στους αγώνες του β' γκρουπ-ThemaSports
22/04 @ 14:22

Αυτοί σφυρίζουν στους αγώνες του β' γκρουπ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 11ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta.

Μετά τους Ομονοιάτες… ακολούθησαν οι ΑΠΟΕΛίστες!-ThemaSports
22/04 @ 08:10

Μετά τους Ομονοιάτες… ακολούθησαν οι ΑΠΟΕΛίστες!

Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι έδωσε το respect τους, στους φίλους του ΑΠΟΕΛ, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

«Δεν είναι ώρα για κομπλιμέντα, είναι ώρα για επιτεύγματα»»-ThemaSports
21/04 @ 21:21

«Δεν είναι ώρα για κομπλιμέντα, είναι ώρα για επιτεύγματα»»

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ Ραν Μπεν Σιμόν μετά την νίκη επί της Ομόνοιας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ