Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στη 15η και στη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με τη διεξαγωγή των αναβληθέντων αγώνων.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν στη 15η και στη 16η αγωνιστική, έγινε έλεγχος σε 62 συνολικά φάσεις.
Οι 14 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 24 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 24 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.
Από τις 62 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις τέσσερις ενώ στις τρεις από τις τέσσερις φάσεις, έγινε χρήση του On Field Review.
Οι δύο περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review αφορούσαν κόκκινη κάρτα (μια για βίαιο παίξιμο και μια για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος) και η μια περίπτωση αφορούσε πέναλτι ενώ έγινε παρέμβαση από το VAR και σε μια περίπτωση offside.
Για την εξέταση των φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 120 δευτερόλεπτα.
Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ δεν έχει διαπιστώσει στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες οποιαδήποτε λάθος στη χρήση του VAR είτε από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο είτε από τους διαιτητές στο VAR.
Από τους 12 αγώνες, στους 11 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στον 1 αγώνα ήταν ξένος διαιτητής.
Από ιστοσελίδα ΚΟΠ
Η ΑΕΚ Λάρνακας κοντράρεται απόψε (19:30) με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην «ΑΕΚ Αρένα», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον Α' προκριματικό του Europa League και το ThemaSports.com, θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 09:20
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της gol24 η Wieczysta Kraków κινείται για την απόκτηση του Πολωνού Κάρολ Φίλα και όχι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.
09/07 @ 16:16
Σε μέσο της Σερβίας μίλησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με αφορμή τα παιχνίδια της Παρτιζάν απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στην Ανόρθωση.
09/07 @ 14:00
Η Ντιναμό Βουκουρεστίου ψωνίζει αλά Κυπριακά
09/07 @ 22:00
Η ΑΕΚ εισέρχεται πρώτη στα ευρωπαϊκά ματς με το ενδιαφέρον για κέρδη του κυπριακού ποδοσφαίρου να είναι μεγάλο ενόψει και των υποχρεώσεων Άρη, Πάφου και Ομόνοιας.
09/07 @ 13:30
Ο Κυριάκος Οργανισμός Αθλητισμού απάντησε με ανακοίνωση του στον Σπύρο Νεοφυτίδη
09/07 @ 23:17
Η Κυπελλούχος ΑΕΚ Λάρνακας, ρίχνεται πρώτη στη μάχη της Ευρώπης, αφού αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (10/07, 19:30) στην «Αρένα» την Παρτιζάν για τον πρώτο προκριματικό του Europa League και θα επιδιώξει τη νίκη, για να αποκτήσει προβάδισμα, έστω και μικρό, ενόψει του επαναληπτικού στο Βελιγράδι.
BEST OF THEMASPORTS