Άτυχη θα λέγαμε πως στάθηκε η Φίλιππα Φωτοπούλου στο άλμα σε μήκος, στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, την Κυριακή (20/2/22), αφού κρατούσε την πρώτη θέση μέχρι το τελευταίο έκτο άλμα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η πρωταθλήτρια μας μπήκε δυνατά στον τελικό, παίρνοντας την πρωτιά από το δεύτερό της άλμα στα 6,42μ. Όμως, η σπουδαία Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο, χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ντόχα και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.
Με εντυπωσιακό άλμα η Μιχάμπο πέταξε και προσγειώθηκε στα 6,96μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο! Δεν έφτανε αυτό, λίγο νωρίτερα η Ουγγαρέζα Ντιάνα Λέστι έκανε ατομικό ρεκόρ με 6,53μ., καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
Το «άδικο» για τη Φίλιππα Φωτοπούλου είναι ότι ταξιδεύει στα διεθνή μίτινγκ χωρίς προπονητή, αφού ο Ραφαέλ Μπλάνκερ δεν μπορεί να τη συνοδεύσει, με αποτέλεσμα να μην έχει τις απαραίτητες οδηγίες στη διάρκεια του αγώνα και προσπαθεί μόνη της να διορθώσει τα άλματα της.
Στο Ντίσελντορφ, η Φωτοπούλου είχε κατά σειρά 6,22μ., 6,42μ., άκυρο, άκυρο, 6,36μ., άκυρο.
Πάντως, αν θέλει να κρατήσει κάτι πολύ θετικό από το Ντίσελντορφ, είναι ότι, μετά τη συμμετοχή της στον ίδιο αγώνα με τη Γιούλιμαρ Ρόχας, στη Γερμανία είχε τη χαρά να δει από κοντά τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο.
Κι αν «κλέψει» κάτι από τον τρόπο που αγωνίζονται αυτές οι δύο σπουδαίες αθλήτριες των αλμάτων, θα είναι μεγάλο κέρδος.
Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ
Η ΑΕΛ ανακοίνωσε και επίσημα τον εξαδάλτυκο Οτσόα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/09 @ 20:45
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ με πλήρη στήριξη στην παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου
10/09 @ 16:44
Ανακοίνωση-απάντηση ΑΠΟΕΛ στους 7 Ναυτικούς ομίλους που ζητούν τη διαγραφή των γαλαζοκίτρινων.
09/09 @ 14:41
Στην ακατανόητη συμπεριφορά από οδηγό ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο όχημα και ο σκύλος οδηγός της Καρολίνας Πελενδρίτου, μία από τις πιο πετυχημένες αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων (σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς 2024) αναφέρθηκε ο γραμματέας ΣΑΤΑ, Πάρης Ορφανός.
08/09 @ 16:32
Η χρυσή Παραολυμπιονίκης κατέγραψε σε βίντεο το δυσάρεστο περιστατικό με τον οδηγό ταξί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
04/09 @ 11:21
Η αθλήτρια της Σφυροβολίας Βαλεντίνα Σάββα παρέλαβε την Υποτροφία Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2025 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η απονομή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώτη Ιωαννίδη, στην παρουσία του Διευθυντή της ΚΟΕ κ. Ανδρέα Βασιλείου.
02/09 @ 14:51
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο 4».
BEST OF THEMASPORTS