Σε ένα τρομερό παιχνίδι, Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο «Καμπ Νόου» και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Ιταλία. Τεράστια νίκη για τη Ρέιντζερς που επικράτησε με 4-2 της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι. Σε ένα παιχνίδι που οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, η Νάπολι μπόρεσε να μείνει «όρθια» μέσα στο «Καμπ Νόου» και παρά τις πολλές χαμένες φάσεις των γηπεδούχων, κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το σημαντικό 1-1, έχοντας έτσι την ευκαιρία να υποδεχτεί την ομάδα του Τσάβι στο «Ντιέγκο Αραμαντο Μαραντόνα» για την πρόκριση.

Μοιραίος για την Μπαρτσελόνα ο Φεράν Τόρες ο οποίος παρότι ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έχασε κλασικές ευκαιρίες για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ισπανός μάλιστα έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 27ο λεπτό, ωστόσο αστόχησε από πάρα πολύ κοντά μετά από εξαιρετική πάσα του Ομπαμεγιάνγκ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε και το γκολ της Νάπολι, με τον Ζιελίνσκι να γράφει το 1-0 στο 29′ και να δίνει το προβάδισμα στους «παρτενοπέι».

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τσάβι ανέβασε τον ρυθμό ακόμα περισσότερο και δικαιώθηκε στο 59ο λεπτό. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζεσούς μετά τη σέντρα του Τραορέ, ο Τόρες ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε για το 1-1.

Ωστόσο, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σίτι έχασε μερικές «καθαρές» ευκαιρίες και ουσιαστικά ήταν ο μοιραίος για τους «μπλαουγκράνα» που είχαν την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα, Μινγκέθα (81’ Ντεστ), Έρικ Γκαρσία, Νίκο Γκονζάλες (65’ Γκάβι), Πέδρι, Φεράν Τόρες, Φ.Ντε Γιονγκ (65’ Μπούσκετς), Τραορέ (65’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (86’ ΛουκΝτε Γιθιονγκ)

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ζουάν Ζέσους, Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Ανγκισά, Ζιελίνσκι (80’ Ντέμε), Φαμπιαν Ρουίθ, Ελμάς (85’ Ρουί), Ινσίνιε (72’ Ουνάς), Οσιμέν (80’ Μέρτενς)

Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4

«Μυθική» Ρέιντζερς! Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα της μέσα στη Βεστφαλία, η Ρέιντζερς έκανε… πλάκα στην Ντόρτμουντ, τη διέλυσε με 4-2 και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση της στους «16» του Europa League!

Η πρωταθλήτρια Σκωτίας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προηγήθηκε με δύο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Ταβερνιέρ να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα στο 38ο λεπτό και να κάνει το 1-0.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μορέλος να σκοράρει και να κάνει το 2-0, βάζοντας στα… σχοινιά τους γηπεδούχους. Κι όμως, η Ρέιντζερς μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49ο λεπτό βρήκε τρίτο γκολ, με τον Λούντστραμ να κάνει το 3-0!

Ο Μπέλινγχαμ μείωσε άμεσα σε 3-1 στο 51′, ωστόσο ο Ζακαντού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μόλις τρία λεπτά αργότερα, επαναφέροντας στα τρία γκολ τη διαφορά! Η Ντόρτμουντ βρήκε ωστόσο άλλο ένα γκολ στο 81ο λεπτό με τον Γκερέρο και έτσι κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του Europa League, εν όψει της ρεβάνς στη Γλασκώβη.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ζαγκαντού, Ακανζί (55’ Σουλτς), Χούμελς, Γκερέιρο, Νταούντ, Μπέλινγκχαμ, Βίτσελ (46’ Μουκοκό), Ρόις (85’ Ρεϊνιέρ), Μπραντ (46’ Ρέινα), Μάλεν (68’ Τίγκες)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Μπάσεϊ, Λούντστραμ, Γκόλντσον, Κεντ, Τζακ (86’ Ράμσεϊ), Μπάρισιτς, Άρφιλντ (67’ Σαντς), Αριμπό (86’ Καμαρά), Μορέλος (90+5′ Ράιτ)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια:

Σέριφ Τίρασπολ – Μπράγκα 2-0

Ζενίτ – Μπέτις 2-3

Πηγή: to10.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!-ThemaSports
19/04 @ 01:04

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!

Με τον Μπουμπανιά να σκοράρει στο 79', η Μαρσέιγ έστειλε τον προημιτελικό με την Μπενφίκα στην παράταση (1-0), για πάρει τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά στα πέναλτι.

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ-ThemaSports
19/04 @ 00:12

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ

Η Ρόμα ντούμπλαρε τις νίκες της (2-1) με τη Μίλαν και πέρασε στους «4». Διατήρησε το αήττητο (1-1) και προκρίθηκε η Μπάγερ. Δεν έφτασε στη Λίβερπουλ το καυτό ξεκίνημα (0-1) στο Μπέργκαμο.

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»-ThemaSports
18/04 @ 16:17

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»

Είναι το σήμα κατατεθέν του και με αυτό θέλει να τον θυμούνται. Οπότε, ο Κλοπ ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Αταλάντα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, θέλει η ομάδα του ν’ αποχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!-ThemaSports
18/04 @ 11:19

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!

Το σπουδαίο ματς της Ρόμα με τη Μίλαν ξεχωρίζει στο των δεύτερων αγώνων για τα προημιτελικά του Europa League.

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα-ThemaSports
12/04 @ 00:15

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα

Τεράστια διπλά πέτυχαν Αταλάντα και Ρόμα κόντρα σε Λίβερπουλ (0-3) και Μίλαν (0-1) κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «4»! Νίκες και για Λεβερκούζεν-Μπενφίκα απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ.

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
10/04 @ 17:29

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ γνωστοποίησαν πως στο ματς κόντρα στην Αταλάντα δεν θα υπάρχουν σημαίες στο Kop ως αντίδραση στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας τη νέα σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως καταλαβαίνει τη στάση τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ