Πόλυς Χαραλάμπους

Διάβαζα το πρωί τα όσα είπε ο Ντούσαν Κέρκεζ σε ψεσινή εκπομπή στην Cytavision και την παραδοχή του για τα λάθη που έκαναν στον προγραμματισμό του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει δημόσια, ο Βόσνιος-Κύπριος τεχνικός, ο οποίος για πρώτη φορά συμμερίστηκε δημόσια την άποψη και μιας μερίδας οπαδών της ΑΕΛ. Ότι ίσως ήταν καλύτερα για τον ίδιο, να έφευγε με την λήξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Θέλω να σημειώσω ακόμα κάτι, σε σχέση με τον Κέρκεζ. Να σταματήσουν να τον «αναθεματίζουν» με κάθε ευκαιρία κάποιοι οπαδοί, αγνοώντας όσα πέτυχε η ομάδα κατά τα πρώτα 3 χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο.

Στο κάτω – κάτω ο άνθρωπος, ανέλαβε την ευθύνη για τον κακό προγραμματισμό του καλοκαιριού, υποβάλλοντας την παραίτηση του αρχές του περασμένου Δεκέμβρη…

Διαπιστώνω πάντως, ότι τα «σκάγια» της κριτικής, «αγγίζουν» αρκετά τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες και τον πρόεδρο Αντρέα Σοφοκλέους. Είναι μια μεμονωμένη… μερίδα που θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Λεμεσιανής ομάδας έκανε τον κύκλο του. Όμως, αυτοί ήταν «εξαφανισμένοι» κατά το διάστημα που η ομάδα (με τον πιο χαμηλό προϋπολογισμό από τις μεγάλες του νησιού), διεκδικούσε τις μεγάλες διακρίσεις.

Επίσης το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανε «πράξεις» πώλησης παιχτών σε άλλες ομάδες (για περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ), αυτοί οι ίδιοι, ίσως να έβγαζαν το καπέλο στον «Σόφο» για το ότι κουμαντάρει σωστά το κίτρινο «καράβι».

Μετα όμως από την φετινή… αποτυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα, θεωρούν ότι αν δεν ανοίξει την… πόρτα σε επενδυτές (όπως έκαναν στην Πάφο και στον Άρη, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά), θα πρέπει να σηκωθεί να φύγει.

Περιττό να σημειώσουμε, ότι δεν έχει πρόθεση να τα παρατήσει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ. Κανένας άλλος στην θέση του, δεν θα παρέδιδε την σκυτάλη, έξι μήνες πριν την… ιστορική μετακόμιση από το Τσίρειο στο «παλάτι» του Κολοσσιού.

Γράψαμε μερικές σκέψεις και την περασμένη εβδομάδα, ότι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ, καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Σημαντικό ζήτημα, είναι αν θα δοθεί νέο συμβόλαιο στον Σάββα Παντελίδη ή θα… αναζητηθεί άλλος προπονητής που (θα) κάνει πιο έντονο «γκελ» μέσα στον κόσμο.

Απ’ κει και πέρα, όταν με το καλό ξεκαθαρίσει με ποιον τεχνικό τιμονιέρη θα κάνει πρεμιέρα η ΑΕΛ στο νέο γήπεδο, κεφαλαιώδες ζήτημα είναι το «χτίσιμο» της ομάδας της νέας χρονιάς.

Είναι αυτονόητο, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα βάλει ψηλά τον πήχη.

Η πολιτική του μάρκετινγκ που θα ακολουθήσει η γαλαζοκίτρινη διοίκηση, είναι επίσης παρα πολύ σημαντική. Για να πείσει όσους πιο πολλούς ΑΕΛίστες να γίνουν τακτικοί θαμώνες της καινούργιας έδρας στο Κολόσσι.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους της… «εγκατάλειψης» της ομάδας, από σημαντικό ποσοστό του κόσμου, κατά τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Αν η διοίκηση τους δείξει, ότι έχει πλάνο και όραμα, να βάλει την ποδοσφαιρική ΑΕΛ σε νέα καλούπια, πολλοί οπαδοί θα «ξεχάσουν» τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση βγάλουν από την «ατζέντα» του Σαββατοκύριακου, τις επισκέψεις τους στην ανατολική του Τσιρείου.

Ξεχωριστή είναι η «κατηγορία» των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι δεν πάνε γήπεδο από το καλοκαίρι του 2018, αμέσως μετά την εφαρμογή του νόμου περί καταστολής της βίας (κάρτα οπαδού). Επικαλούνται λόγους αρχής, σε κάποια σημεία έχουν τα δίκια τους, ότι ο περιβόητος αυτός νόμος, σε πολλές περιπτώσεις λες κι είναι αόρατος...  

Πόλυς Χαραλάμπους 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ