Μετά τη μέτρια πρεμιέρα της, η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε... σαν τενίστρια του Top 10 και έκλεισε πανηγυρικά θέση στα προημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη μέτρια πρεμιέρα της, η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε... σαν τενίστρια του Top 10 και έκλεισε πανηγυρικά θέση στα προημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.7 στον κόσμο και επικεφαλής του ταμπλό, επικράτησε σε μόλις 75 λεπτά με 6-2, 6-4 της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα (Νο.43), την τελευταία Ρωσίδα της διοργάνωσης, και έχει τώρα μεγάλο ραντεβού με την Ελίζ Μέρτενς.

Μεταμορφωμένη η Μαρία σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αναστάσια Ποταπόβα, πήρε άνετη νίκη και δείχνει έτοιμη να φτάσει μακριά στη διοργάνωση! Ειδικά στο πρώτο σετ, όπου έχασε μόνο δύο πόντους στο σερβίς της, ήταν σχεδόν αλάνθαστη και η εμφάνισή της θύμισε την... περσινή Σάκκαρη.

Το δεύτερο σετ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικό, όμως η 26χρονη τενίστρια δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο σερβίς της (δεν αντιμετώπισε κανένα μπρέικ πόιντ στον αγώνα) και «πατώντας» στο γρήγορο μπρέικ της, δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει τον αγώνα.

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο service game της 27χρονης Ρωσίδας, η Μαρία... έλυσε άμεσα τον γρίφο και σημείωσε το μπρέικ για να πάρει προβάδισμα με 2-1. Συνέχισε, ωστόσο, να απειλεί την Αλεξαντρόβα και τελικά πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (5-2), που της έδωσε το δικαίωμα να σερβίρει για το πρώτο σετ.

Η Μαρία σημείωσε μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ (1-0) και παρότι η αντίπαλός της άρχισε πλέον να κερδίζει πόντους στο σερβίς της, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 5-4. Σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση και την Παρασκευή (11/2) θα αναμετρηθεί για ένατη φορά στην καριέρα της με την Μέρτενς.

Κόντρα στην 26χρονη Βελγίδα (Νο.26) έχει τέσσερις νίκες και σίγουρα θα έχει στο μυαλό της την πολύ μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντί της πέρυσι στη φάση των «32» του Roland Garros.

H Σάκκαρη είχε 24 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ η Αλεξαντρόβα είχε αντίστοιχα 29 και 40. Η Μαρία είχε και εξαιρετικά νούμερα στο σερβίς της, με 79% πίσω από το πρώτο και 74% πίσω από το δεύτερο.

«Το επίπεδό μου ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με το χθεσινό ματς και είμαι πολύ ικανοποιημένη με το τρόπο που έπαιξα», είπε Σάκκαρη στην on court συνέντευξή της. «Έπαιξα επιθετικά κόντρα σε μια παίκτρια που χτυπάει την μπάλα πολύ δυνατά».

Στην οκτάδα πέρασε και η Ανέτ Κονταβέιτ, που άφησε έξω τη Σοράνα Κιρστέα με 6-4, 7-5 και πέτυχε τη 17η σερί νίκη της indoors! Θα περιμένει τώρα τη νικήτρια του αγώνα Μπέντσιτς-Γιούβαν.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιτσιπάς: Οριστική αναβολή για δεύτερη ημέρα στον αγώνα του Έλληνα τενίστα με τον Μίλερ-ThemaSports
07/10 @ 12:45

Τσιτσιπάς: Οριστική αναβολή για δεύτερη ημέρα στον αγώνα του Έλληνα τενίστα με τον Μίλερ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο12) με τον Αλεξάντρ Μίλερ (Νο74) για τον 3ο γύρο του Shanghai Masters

Σπουδαίος Αλκαράθ: Κέρδισε τον Σίνερ σε φοβερό τελικό και κατέκτησε το China Open-ThemaSports
02/10 @ 16:55

Σπουδαίος Αλκαράθ: Κέρδισε τον Σίνερ σε φοβερό τελικό και κατέκτησε το China Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 σετ επί του παγκόσμιου No. 1, Γιανίκ Σίνερ, κατακτώντας το China Open σε έναν φοβερό τελικό που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες

Πρόκριση σε 57 λεπτά για τον Αλκαράθ!-ThemaSports
29/09 @ 15:22

Πρόκριση σε 57 λεπτά για τον Αλκαράθ!

Ισοπεδωτικός ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ στην αναμέτρησή του με τον Τάλον Γκρίκσπορ στη φάση των «16» του China Open (ATP 500).

Six Kings Slam: Τένις από χρυσάφι στη Σ. Αραβία με Ναδάλ, Τζόκοβιτς και πολλά εκατομμύρια-ThemaSports
07/10 @ 20:59

Six Kings Slam: Τένις από χρυσάφι στη Σ. Αραβία με Ναδάλ, Τζόκοβιτς και πολλά εκατομμύρια

Μπορεί το Wimbledon, το Ρολάν Γκαρός και το Αμερικανικό Open να θεωρούνται ως τα κορυφαία τουρνουά τέννις παγκοσμίως, ωστόσο μία νέα διοργάνωση έρχεται να ταράξει τα νερά του αθλήματος, καθώς τα σαουδαραβικά πετροδόλαρα έκαναν πλάι το «θαύμα» τους, δημιουργώντας το Six Kings Slam.

Η Team Europe του Τσιτσιπά κατέκτησε το Laver Cup-ThemaSports
23/09 @ 10:10

Η Team Europe του Τσιτσιπά κατέκτησε το Laver Cup

Κατέκτησε το Laver Cup η ομάδα της Ευρώπης, που είχε στη σύνθεσή της τον Στέφανο Τσιτσιπά

Laver Cup: Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρουντ-ThemaSports
22/09 @ 10:15

Laver Cup: Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρουντ

Τσιτσιπάς και Ρουντ έχασαν εύκολα (6-1, 6-2) από τον Μπεν Σίλτον και τον Αλεχάντρο Ταμπίλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ