Για τον Ζοάο Πέδρο

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είχαμε πονέσει τα… χέρια μας, στα έξι χρόνια που ήταν στον Απόλλωνα, να γράφουμε «μελένια» λόγια για την πάρτη του.

Ειδικά την σεζόν 2017-18, που ήταν ο κορυφαίος του πρωταθλήματος και… εύστοχα του κότσαραν πολλοί τον χαρακτηρισμό του βιονικού!

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, πήγαινε στα… σίγουρα όταν έλεγε πριν ενάμισι μήνα στον Πρόδρομο Πετρίδη, «είναι έτοιμος να έλθει σε μας ο Πορτογάλος παιχταράς».

Να μην ξεχνάμε ότι και το περασμένο Καλοκαίρι, όταν ο «Κάττος» βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο Πορτογάλος άσος ήταν έτοιμος να τον ακολουθήσει στον Προμαχώνα.

Οι ΑΠΟΕΛίστες είναι λογικό να χαίρονται που πλέον δεν έχουν αντίπαλο τον Πέδρο, αλλά τον… απολαμβάνουν με τα γαλαζοκίτρινα. Δυο ματσάκια χρησιμοποιήθηκε ο 35χρονος άσος και έκαμε την διαφορά… Χθες σέρβιρε τον Κβιλιτάια με την γνωστή γλυκιά του σέντρα, ο Γεωργιανός έγραψε το 2-0 κι… έστειλε για ύπνο την ομάδα του Λούκα Αλκαράθ.

Για την ιστορία να πούμε, ότι ο Πέδρο… έπιασε για πρώτη φορά δουλειά στο νησί, το καλοκαίρι του 2015. Τον είχε φέρει δανεικό ο Απόλλωνας από την Μπράγκα, μετά από εισήγηση του Πορτογάλου προπονητή Πέδρο Εμάνουελ.

Στην αρχή τον έβαζε εξτρέμ, λίγοι πίστεψαν ότι ο παίχτης θα στέριωνε για χρόνια στο λιμάνι. Παρόλα αυτά στην πορεία ρόλαρε, ειδικά όταν κινούνταν σε ρόλο μπακ, αλλά ήταν πιο… επικίνδυνος όταν ανέβαινε ψηλά κι από τους παίχτες που άρχισαν ως ακραίοι επιθετικοί.

Το επόμενο καλοκαίρι ο Απόλλωνας πήρε τα δικαιώματα του από την Μπράγκα. Δεν νομίζω να διαφωνήσουν πολλοί, ότι ο Πέδρο, είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίχτες που ήρθαν να δουλέψουν στο νησί μας, την τελευταία δεκαετία.

Να’ ναι καλά πάντως, ο πρώην προπονητής των κυανολεύκων, που ζήτησε από τον Κίρζη πριν από 7 περίπου χρόνια, να φέρουν αυτόν τον παιχταρά στις περιοχές μας…

Πόλυς Χαραλάμπους

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αήττητο για σχεδόν 9 χρόνια-ThemaSports
30/04 @ 20:12

Αήττητο για σχεδόν 9 χρόνια

Από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει να χάσει από την ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Περιμένουν τον αρχηγό Αστυνομίας...-ThemaSports
30/04 @ 13:19

Περιμένουν τον αρχηγό Αστυνομίας...

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στις 11 Μαΐου.

Εισιτήρια... ΤΕΛΟΣ - «Ανεπανάληπτο»-ThemaSports
29/04 @ 19:22

Εισιτήρια... ΤΕΛΟΣ - «Ανεπανάληπτο»

Εξάντλησαν τα εισιτήρια τριών κερκίδων του ΓΣΠ οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ για το ματς με την ΑΕΚ.

SOLD OUT και το κάτω διάζωμα της Δυτικής-ThemaSports
29/04 @ 17:45

SOLD OUT και το κάτω διάζωμα της Δυτικής

Με ανακοίνωση του, ο ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε ότι μετά το sold out στη Νότια έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια και στο κάτω διάζωμα της Δυτικής κερκίδας. Παράλληλα απομένουν ελάχιστα εισιτήρια για το πάνω διάζωμα Δυτικής και την Ανατολική κερκίδα

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ