MENU

Themasports.com

Παπασταύρου: «Δεν έχω σχέδια για να φύγω από την Ομόνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την εκπομπή Total Green με καλεσμένο τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Primetel «Τotal Green» είναι πρόεδρος της εταιρείας της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου.

Αναλυτικά:

 «Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν έχουμε μυστικά, δεν λέμε ψέματα, λέμε την αλήθεια, αυτό θα κάνουμε και απόψε».

Για την αποχώρηση Λάρκου: «Αρχικά πρέπει να ευχαριστήσω τον Νεόφυτο για την συνεισφορά. Στην Ομόνοια υπάρχει η αξιολόγηση όλων για ότι γίνεται. Ήταν δική μου απόφαση, για τους λόγους που είδα εγώ αποφασίσαμε να αποχωρήσει. Ήταν δική μου απόφαση. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παραμείνουμε όπως είμαστε και στο τέλος της σεζόν θα συζητήσουμε με το τεχνικό επιτελείο για το ποιο θα είναι το μοντέλο. Όταν πάρουμε την απόφαση θα το επικοινωνήσουμε στον κόσμο».

 Για την διαιτησία: «Είναι λυπηρό, η διαιτησία παίζει ρόλο. Βλέπουμε κάποτε και φανερά λάθη από το VAR. Κανένας δεν θέλει να ασχολείται με τη διαιτησία, ελπίζουμε ότι η ΚΟΠ θα κάνει τις ενέργειες για να βρεθούν οι λύσεις για να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία στην Κύπρο. Ήρθε το VAR, η τεχνολογία σε όλο τον κόσμο, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και να παίζονται τα ματς στο γήπεδο και να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία».

Για ενδεχόμενα λάθη: «Το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο από πέρσι. Σίγουρα γίνονται λάθη, κάποιοι παίκτες δεν βγαίνουν και κάποιοι παίκτες που δεν το περιμένουμε είναι 11αδάτοι. Δεν ήταν σκοπός να γλιτώσουμε λεφτά, δεν ξέρω από που παίρνει ο φίλος που έστειλε το μήνυμα ότι προσπάθησα να εξοικομονήσω λεφτά. Δεν θέλω να υποτιμώ τους παίκτες που έχουμε. Όταν ξεκινήσαμε την σεζόν νιώθαμε ότι μπορούν να παίξουν στην Ομόνοια και σε οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο. Συμφωνώ, ότι κάτι που είχαμε πέρσι δεν το έχουμε φέτος. Δεν είναι μυστικό. Κάτι χάσαμε και προσπαθούμε να το βρούμε. Σίγουρα είχαμε πολλά προβλήματα φέτος. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, είναι η πραγματικότητα. Έχουμε παίκτες που νόσησαν, τραυματισμούς. Δεν είχαμε σε πολλά ματς την ίδια 11άδα. Δεν βοήθησε αυτό για να σταθεροποιηθεί η ομάδα γι αυτό είμαστε εκεί που είμαστε. Θα ρωτήσουν "οι άλλες ομάδες δεν είχαν;". Είχαν, αλλά η Ομόνοια είχε περισσότερα, σε κάθε κλήση η Ομόνοια στέλνει ποδοσφαιριστές στις Εθνικές. Έγιναν λάθη το καλοκαίρι και προσπαθούμε να τα βρούμε για να ανεβούμε στη βαθμολογία».

Για τον Μπεργκ: «Πέρσι συμφωνήσαμε ότι θα κάναμε επέκταση ένα χρόνο. Θα περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να δούμε τι θα γίνει».

Αν έχει σχέδια να παραμείνει στην Ομόνοια: «Δεν έχω σχέδια για να φύγω από την Ομόνοια σήμερα».

Για το θέμα με τον Τζον Χριστοδούλου: «Αυτή η ιστορία με τον Τζον Χριστοδούλου μας έκανε κάποια ζημιά σίγουρα. Εάν έρθει κάποιος που θέλει να αναλάβει την προεδρία της Ομόνοια είναι δύσκολο. Το ένα το γκρουπ είναι αυτοί που θέλουν την προεδρία και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, το 2ο γκρουπ είναι αυτοί που έχουν την ευχέρεια και δεν θέλουν. Το τρίτο γκρουπ είναι αυτοί που λένε ότι θέλουν και μετά φεύγουν»

Για τις μεταγραφές: «Για τις μεταγραφές πρέπει να συμφωνήσουν οι ειδικοί. Όταν συμφωνήσουν θα φέρουμε. Εγώ δεν μπορώ να κάνω σκάουτινγκ και ούτε θέλω. Τους είπα ότι μπορούμε να κάνουμε υπέρβαση αν χρειαστεί. Αν βρούμε ένα παίκτη που έχει αξία 30 χιλιάδων, μπορούμε να τον φέρουμε. Ο λόγος που δεν βρήκα παίκτη για να έρθουν φέτος, είναι πρώτο γιατί ο Γενάρης είναι πολύ δύσκολη εποχή για να κάνεις μεταγραφές. Ήρθαν πάνω από 200 βιογραφικά. Είναι 4-5 που αποφασίσαμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Πολλοί από αυτούς περιμένουν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου για να αποφασίσουν που θα πάνε».

«Οι διαδικασίες που έχουμε είναι ίδιες για όλους. Είναι δύο όροι που έχουμε, πρώτον αν ο παίκτης θέλει να πάει στην ομάδα που έκανε την προσφορά και μετά αν θα ικανοποιηθεί η ομάδα. Αν αυτά τα δύο συμφωνηθούν, τότε προχωράμε για την πώληση και του Λοΐζου και οποιουδήποτε άλλου. Για αυτό παραχωρήθηκε ο Τζιωνής και όχι ο Λοΐζος. Όταν έρχεται προσφορά συζητούμε με το τεχνικό τιμ και λέμε την αξία του παίκτη. Αν δεν ικανοποιηθούμε… Δεν παίρνουμε ένα νούμερο από τον αέρα και λέμε ‘αυτά θέλουμε’. Και για τον Λοΐζο αν υπάρχει ικανοποιητική πρόταση και θέλει, θα πάει».

Αν πρότεινε παίκτες ο προπονητής και είπε η διοίκηση όχι: «Όχι»

 Για το ότι έβαλε 18 εκατομμύρια: «Είναι το έλλειμμα αυτό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τόσα. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, πήγαν ή στο Σωματείο, ή σε φορολογίες, από τον καιρό που ήρθα εδώ. Περίπου 8 εκατομμύρια, πήγαν σε αυτά τα κομμάτια».

Για την πορεία μέχρι σήμερα στη φετινή σεζόν: «Κανένας μας δεν περίμενε τέτοια πορεία σήμερα. Χτες στο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ είχαμε 11 παίκτες για οποιονδήποτε λόγο δεν ήταν έτοιμοι να συμμετέχουν. Βάλαμε μία 11άδα και δύσκολα κερδίσαμε το παιχνίδι. Για να πάρουμε ποδοσφαιριστές, πρέπει να διώξουμε και κάποιους. Όταν τα βάλεις όλα κάτω, υπάρχουν κίνδυνοι να φέρουμε ποδοσφαιριστές, αλλά και να αφήσουμε κάποιους να φύγουν».

Για το θέμα με την Τράπεζα: «Νομίζω παρεξηγήθηκε αυτό με την τράπεζα. Η ανησυχία μου όταν υπογράψαμε τα συμβόλαια, είναι ότι μπορεί να μην αρέσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι είμαι αναμιγμένος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα δεν έχω οποιεσδήποτε πληροφορίες που να λένε ότι είναι πρόβλημα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις».  

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας τον Λεωνίδα Παπαδάκη: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να λέω τους λόγους όταν φεύγει κάποιος. Ήταν μια συλλογική απόφαση και αυτό ήταν. »

 Για τον Δημήτρη Γρηγόρη: «Η επίθεση που έγινε στο σπίτι του είναι κάτι πολύ λυπηρό, όχι μόνο για μας αλλά για όλους. Δεν γίνεται να υπάρχουν αυτά τα γεγονότα και ακόμη μέχρι δεν έκανε κανένας τίποτα. Είναι πολύ παράξενο που δεν μπορούν να τιμωρήσουν ένα από τους πολλούς που κάνουν αυτές τις παρανομίες. Μιλούμε καθημερινά πολλές φορές τη μέρα με τον Δημήτρη. Είναι λυπηρό γιατί πολλοί του κάνουν συνεχώς επιθέσεις. Αυτός ο άνθρωπος είναι εδώ 4 χρόνια και βάζει πολλές ώρες για την Ομόνοια».

Για το αν μπορεί η Ομόνοια να επιστρέψει στο πρωτάθλημα: «Ναι είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα. Είναι και το Κύπελλο. Δεν θα μηδενίσω όμως τη σεζόν πριν την ώρα της. Υπάρχουν ακόμη αγώνες. Ελπίζουμε στο τέλος να πάρουμε κάτι καλύτερο από αυτό που υπολογίζουμε σήμερα».

Αν νοιώθει απογοητευμένος από τη σκληρή κριτική μικρής μερίδας του κόσμου: «Ναι και όχι. Όταν δουν τι κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια και πόσα λεφτά βάλαμε και επειδή είμαστε 4οι τα μηδενίζουν όλα, για ποιο λόγο ναε ίμαι πικραμένος. Ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που μηδενίζουν τα πάντα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Οι αποφάσεις παίρνουμε δεν βασίζονται στο τι θα πουν αυτοί οι 50 στα σοσιαλ. Προσωπικά ξέρω τι κάνω».

Για την κατάθεση που έδωσε στις αρχές: «Ότι μπορούσα να κάνω το έκανα. Θα καταθέσει το πόρισμα τους στην επιτροπή ο λειτουργός. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του κράτους να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Αν παίζει η επιστροφή του Ακιντόλα: «Μόνο στα social media παίζει του Ακιντόλα».

Αν επηρέασε την ομάδα το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το ΓΣΠ: «Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με το ΓΣΠ και προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Όλοι στο Ηλίας Πούλλος ήξεραν ότι είχαμε παραπάνω από μια λύση».

Αν υπάρχουν σχέδια για ιδιόκτητο γήπεδο: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για ιδιόκτητο γήπεδο. Εάν βγει απόφαση και αν υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες θα το ξεκινήσουμε αλλά προς το παρόν η προτεραιότητα μας είναι τα έργα στο προπονητικό».

Για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού: «Νοιώθαμε ότι ο προγραμματισμός του καλοκαιριού θα μας βοηθούσε και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Νοιώθαμε ότι με 22 ενδεκαδάτους παίκτες θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

Για το που περιμένει να τερματίσει η Ομόνοια στο πρωτάθλημα: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ελπίζουμε για το καλύτερο.»

Για τις μεταγραφές: «Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξουν κάποιες ποιοτικές μεταγραφές που θέλουμε».

Αν θεωρεί ότι η εμπλοκή του στην Ομόνοια είναι επιχειρηματικό λάθος από τη στιγμή που έβαλε 18 εκατομμύρια χωρίς κέρδος: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιχείρηση. Για να κάνεις πρωταθλητισμό στην Κύπρο δεν πρέπει να περιμένεις ότι θα κάνεις λεφτά. Δεν το βλέπω σαν επιχείρηση, το βλέπω σαν κάτι που αποφάσισα να κάνω. Σίγουρα δεν μου αρέσει να βάζω συνέχεια λεφτά και η προσπάθεια είναι να μην χάνω αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Τι θα κάνει αν προκύψει ενδιαφερόμενος για τις μετοχές στο μέλλον: «Νωρίτερα είχα πει για τρία γκρουπ. Εξαρτάται σε ποιο γκρουπ θα είναι αυτός και βλέπουμε».

«Για να μην χάσουμε λεφτά πρέπει να μπούμε ομίλους. Ο σκοπός είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό και να πηγαίνουν Ευρώπη κάθε χρόνο».

Για τον Κούσουλο: «Του μίλησα χτες. Ελπίζουμε ότι με την αρχή της νέας σεζόν θα είναι έτοιμος να βοηθήσει».

Για το τι σημαίνει η Ομόνοια για τον Σταύρο Παπασταύρου: «Αγάπησα την Ομόνοια και περισσότερο τον κόσμο της Ομόνοιας, εκτός του 50(γέλια). Όχι μόνο εγώ αλλά και η οικογένεια μου. Η Ομόνοια για μένα είναι ο κόσμος της».

«Η Ομόνοια δεν είναι επιχείρηση και το κατάλαβα. Πριν 4 χρόνια δεν το έβλεπα έτσι. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να χάνει λεφτά συνεχώς. Μπήκα στην Ομόνοια επειδή επέλεξα να το κάνω, όχι για να την δω ως επιχείρηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου όταν ρωτήθηκε από φίλαθλο της ομάδας γιατί συνεχίζει να είναι στην Ομόνοια, τη στιγμή που χάνει τόσα λεφτά.

«Δεν ασχολούμουν ποτέ με το ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν με την Ανόρθωση. Αγάπησα την Ομόνοια και περισσότερο τον κόσμο της Ομόνοιας. Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Σήμερα πήγα κάπου για φαγητό. Πριν τελειώσω ήρθε η σερβιτόρα και μου είπε ότι ένας Ομονοιάτης πλήρωσε για μένα. Ζήτησε από τη σερβιτόρα να έρθει σε μένα όταν φύγει. Αυτός είναι Ομονοιάτη. Αυτή είναι η Ομόνοια».

 

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

0

0

ΑΕΚ

0

0

ΑΠΟΕΛ

0

0

ΑΡΗΣ

0

0

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

0

0

ΠΑΦΟΣ

0

0

ΟΜΟΝΟΙΑ

0

0

ΑΕΛ

0

0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

0

0

ΔΟΞΑ

0

0

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ.

0

0

ΕΝΠ

0

0

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

0

0

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

0

0

TAGS

X