Ανδρέας Χρίστου

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν του Μαρίνου Τζιωνή, ο οποίος είναι το πρόσωπο των ημερών μετά τη μεταγραφή του στην Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Επί θητείας Πάμπου Χριστοδούλου είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Ομόνοιας ο Μαρίνος Τζιωνής.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο 16χρονος τότε Μαρίνος Τζιωνής υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά ο Κύπριος εξτρέμ πήρε μεταγραφή για το MLS και την Κάνσας έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Εκείνη την σεζόν προπονητής της Ομόνοιας ήταν ο Πάμπος Χριστοδούλου και τον είχε προωθήσει στην πρώτη ομάδα από το καλοκαίρι του 2017. Βέβαια το επίσημο ντεμπούτο του ήρθε λίγους μήνες αργότερα, στις 6 Μαΐου 2018 απέναντι στην Ανόρθωση με υπηρεσιακό προπονητή, τον Γέσπερ Φρέντμπεργκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μία επιβράβευση για εμένα. Ωστόσο, ακόμη δεν έχω πετύχει κάτι. Με περιμένει σκληρή δουλειά, μεγάλες θυσίες και αδιάκοπη προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Πάμπο Χριστοδούλου, διότι είναι αυτός που με ξεχώρισε και μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη ομάδα. Ευχαριστώ την ΟΜΟΝΟΙΑ, τόσο για το πρώτο μου συμβόλαιο, όσο και για το γεγονός ότι με δική της υποτροφία φοιτώ σε μία πολύ καλή ιδιωτική σχολή. Επίσης, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους Υπεύθυνους της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και τους προπονητές που είχα μέχρι τώρα», είχε δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Πιο μακροχρόνιος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να έχω διακρίσεις, επιτυχίες και τίτλους και γιατί όχι, να κάνω καριέρα και στο εξωτερικό. Ωστόσο, ακόμη είμαι στα πολύ αρχικά μου στάδια. Προς το παρών, μόνο δουλειά», είχε πει το 2017 και το 2022 το έκανε πράξη!

Με Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο τη σεζόν 2018-19 πήρε αρκετές ευκαιρίες και τον Ιανουάριο του 2019 πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το τριφύλλι στο στήθος. Αντίπαλος ο Απόλλωνας στο Τσίρειο με τον 17χρονο τότε Τζιωνή να σκοράρει ένα όμορφο τέρμα στην ήττα με 2-1.

 

Συνολικά κατέγραψε 85 συμμετοχές με την Ομόνοια και πέτυχε 15 γκολ με τους Ομονοιάτες να θυμούνται περισσότερο αυτό απέναντι στην ΑΕΛ την περασμένη σεζόν στο ΓΣΠ στα πλέι-οφ. Σε εκείνο το ματς ο 20χρονος άσος είχε περάσει ως αλλαγή στο 78' και στο 90' σκόραρε χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην πορεία προς κατάκτηση του τίτλου.

Δείτε το τέρμα:

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφιαλτική εμπειρία για Λοΐζου...-ThemaSports
26/04 @ 09:47

Εφιαλτική εμπειρία για Λοΐζου...

Μπορεί στην Κύπρο να ξεχώριζε με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας, αλλά η πρώτη... «απόπειρα» του για καριέρα στο εξωτερικό, εξελίσσεται σε «εφιάλτη» για τον νεαρό Κύπριο μεσοεπιθετικό, Λοΐζο Λοΐζου.

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:19

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... διαφορετικό βίντεο από την προπόνηση της Ομόνοιας ανέβασε το γραφείο Τύπου της ομάδας, αφού τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Σιπριάνο, Μίλετιτς και Χάμπος, έβαλαν... κόντρα για το ποιος θα καταφέρει να «σημαδέψει» την κάμερα με την μπάλα περισσότερες φορές!

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!  -ThemaSports
24/04 @ 19:10

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!

Η Ομόνοια ανέβασε βίντεο από την σημερινή προπόνηση, όπου φαίνεται πως το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα.

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»-ThemaSports
24/04 @ 15:34

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»-ThemaSports
24/04 @ 12:19

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε την επίσημη θέση της Λευκωσιάτικης ομάδας για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας στον τελικό του κυπέλλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ