Σπουδαία επιτυχία από τον Ολυμπιακό, που πέτυχε επιβλητικό διπλό (68-87) στην έδρα της Νεσίμπε Αϊντίν, έκανε την ανατροπή και πέρασε στους «8» του EuroCup γυναικών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Άλωσε την Άγκυρα ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκες» συνέτριψαν 87-68 τη Νεσίμπε Αϊντίν ανατρέποντας το εις βάρος τους 79-83 από το πρώτο ματς και πήραν την πρόκριση για τους «8» του Eurocup γυναικών.

Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (23/37 δίποντα, 10/18 τρίποντα), η ομάδα του Ζίμπαρτς δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις Τουρκάλες σε καμία στιγμή της ρεβάνς.

Πέντε παίκτριες από τις θριαμβεύτριες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισαν οι Πλουφ (14 πόντοι), Τόλφρι (13 πόντοι) και Βίτολα (13 πόντοι). Πληθωρική εμφάνιση από τη Νικολοπούλου, που άγγιξε το triple-double (7 πόντοι, 13 ασίστ, 8 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… φουριόζος και έχτισε διαφορά πρόκρισης από το πρώτο δεκάλεπτο (11-28), ενώ διεύρυνε λίγο το προβάδισμά του στο φινάλε του ημιχρόνου (32-50).

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, από τη στιγμή που οι παίκτριες της Νεσίμπε Αϊντίν δεν είχαν τον τρόπο να πλησιάσουν στο σκορ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ομάδα του Ζίμπαρτς έφτασε με άνεση στο διπλό (68-87) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 32-50, 48-66, 68-87.

Νεσίμπε Αϊντίν-Ολυμπιακός 68-87
Νεσίμπε Αϊντίν-Ολυμπιακός 68-87

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 59-63: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος και επόμενος σταθμός... Βερολίνο! -ThemaSports
08/05 @ 23:57

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 59-63: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος και επόμενος σταθμός... Βερολίνο!

Τι σειρά! Τι παιχνίδι! Απίστευτες «μάχες» παίχτηκαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα με τον Ολυμπιακό όμως να αντιστέκεται την κρίσιμη στιγμή και να βγάζει... δόντια στην Μπαρτσελόνα παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου (59-63), όπου τον περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 79-80: «Ήρωας» Καλάθης έγραψε ιστορία και δίνει ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στο Final Four! -ThemaSports
08/05 @ 22:19

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 79-80: «Ήρωας» Καλάθης έγραψε ιστορία και δίνει ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στο Final Four!

Το πρώτο Game 5 στην ιστορία της EuroLeague που οδηγήθηκε στην παράταση είναι γεγονός και έλαβε χώρα στο Μόντε Κάρλο, ωστόσο δεν είναι αυτό το μόνο ιστορικό συμβάν, αφού η Φενέρμπαχτσε έσπασε την έδρα της Μονακό και έγραψε ιστορία στην διοργάνωση. Τα κρίσιμα τρίποντα του Νικ Καλάθη και οι καθοριστικές άμυνες του Γιώργου Παπαγιάννη έστειλαν την Φενέρ στο Final Four, όπου θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό!

Ο ατζέντης του Κέντρικ Ναν για το νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό AKTOR-ThemaSports
08/05 @ 18:52

Ο ατζέντης του Κέντρικ Ναν για το νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό AKTOR

Η επέκταση με τους πράσινους και ο ειδικός όρος για επιστροφή του στο NBA

H «βόμβα» έσκασε: Έως το 2026 μένει στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν – Τι ισχύει για το NBA;-ThemaSports
08/05 @ 17:33

H «βόμβα» έσκασε: Έως το 2026 μένει στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν – Τι ισχύει για το NBA;

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισημοποίησε όλα όσα γράφονταν μετά τη λήξη του Game 5 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ανανέωσε την συνεργασία της με τον Κέντρικ Ναν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε και ο Ιωαννίδης την πρόκριση στο Final-4 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
08/05 @ 16:00

Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε και ο Ιωαννίδης την πρόκριση στο Final-4 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Την πρόκριση του μπασκετικού παναθηναϊκού στο Final-4 της Euroleague πανηγύρισε και ο Φώτης Ιωαννίδης.

ΒΙΝΤΕΟ DPG για Ναν: «Βλέπεις ό,τι βλέπω; Τον MVP της ομάδας που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»!-ThemaSports
08/05 @ 12:18

ΒΙΝΤΕΟ DPG για Ναν: «Βλέπεις ό,τι βλέπω; Τον MVP της ομάδας που θα παίρνει την Euroleague την επόμενη 5ετία»!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβασε το βίντεο από τη στιγμή που ο Κέντρικ Ναν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό Aktor. Το αποθεωτικό σχόλιο του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ