Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 σετ τη Χάροντοκ στον Άγιο Θωμά και με δεύτερη νίκη προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Challenge Cup βόλεϊ ανδρών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ευρωπαίος Παναθηναϊκός τελείωσε την πρόκριση στα δυο πρώτα σετ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, πέρασε στους «8» με δύο νίκες (3-2) και δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα περισσότερα. Στα προημιτελικά άνδρες και γυναίκες του τριφυλλιού που επιστρέφει και με τη… βούλα στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε επικρατήσει με 3-1 σετ στο πρώτο ματς στην Ουκρανία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ήθελε δύο σετ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Το τριφύλλι έκανε αυτό που έπρεπε, προηγήθηκε με 2-0 σετ και σφράγισε την πρόκριση. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, απέσυρε τον Ντεν Ντρις και τον Πρωτοψάλτη ενώ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και σχήματα με τον Ρουσόπουλο στην πάσα και λίμπερο τον Συναδινό. Η Ποντολιάνι ισοφάρισε σε 2-2 ωστόσο το τριφύλλι πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 σετ.

Ο Παναθηναϊκός στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει την ομάδα που προκριθεί από το ζευγάρι της Σπαρτάκ Μιγιάβα με την Τέρουελ. Οι Σλοβάκοι είχαν επικρατήσει με 3-1 σετ στο πρώτο ματς και έχουν προβάδισμα πρόκρισης. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Με άσο του Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο πόντων στο πρώτο σετ. Το τριφύλλι πίεσε στη γραμμή του σερβίς και με νέο άσο, αυτή τη φορά του Ανδρεόπουλου έφτασε στο 8-4 με τον Μάριους Σορντίλ να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ και με αιχμή του δόρατος το σερβίς προηγήθηκε με 15-7 με δύο σερί άσους του Πρωτοψάλτη.

Η διαφορά έφτασε τους 9 πόντους (21-12) μετά από λάθος του Κίσιλιουκ και επίθεση του Πρωτοψάλτη και η ομάδα του τριφυλλιού έφτασε σε συνθήκες σετ μπολ (24-15) με μπλοκ του Ανδρεόπουλου.

Ένα μπλοκ του Ντροζντ μείωσε για την Ποντολιάνι αλλά το χαμένο σερβίς του Σεμένιουκ έδωσε το σετ στον Παναθηναϊκό με μεγάλη ευκολία.

Το τριφύλλι μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ και με επίθεση του Ρανγκέλ έφτασε τη διαφορά στους δύο πόντους. Με άουτ επίθεση του Τόμιν η ομάδα του Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 9-6 αλλά οι Ουκρανοί ισοφάρισαν σε 9-9 με μπλοκ του Κίσιλιουκ στον Ντεν Ντρις.

Με άσο του Πρωτοψάλτη (τον 4ο στο ματς) το τριφύλλι έφτασε στο 12-10 με την Ποντολιάνι να ισοφαρίζει ξανά με άσο του Τόμιν. Οι λάθος επιθέσεις από Ντεν Ντρις και Πρωτοψάλτη οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με δύο πόντους αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε την ισοφάριση (19-19) αλλά η Ποντολιάνι προσπέρασε ξανά με 19-21 με τον Ζάλμπουκ.

Το τριφύλλι έφερε ξανά το σετ στα ίσα (21-21) με μπλοκ του Στάλεκαρ ο Αλέξανδρος Ράπτης με τα σερβίς του έφερε τον Παναθηναϊκό στο 23-21 με τον Ντεν Ντρις να τελειώνει το σετ (25-22) και την υπόθεση πρόκριση με άσο.

Μετά από λάθος επίθεση του Στάλεκαρ η Ποντολιάνι προσπέρασε με 5-8 στο τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Ανδρεόπουλο αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 14-17 με τον Τομίν. Η Ποντολιάνι προηγήθηκε με 15-21 μετά από επίθεση του Κίσιλιουκ και 16-23 μετά από λάθος του Παναθηναϊκού.

Με τον Γιάκομπσεν στην γραμμή του σερβίς και πρωταγωνιστή τον Ράπτη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 22-23 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε του σετ. Ο πρώτος χρόνος του Σεμένιουκ έφερε την Ποντολιάνι στο διπλό σετ μπολ με τους Ουκρανούς να παίρνουν το σετ με τον Τομίν.

Με μπλοκ του Ροχόζιν πάνω στον Ανδρεόπουλο η Ποντολιάνι προηγήθηκε με 5-7 στο τέταρτο σετ με το τριφύλλιο να ισοφαρίζει σε 8-8 μετά από λάθος επίθεση του Κίσιλιουκ.Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν ξανά με δύο μετά από λάθος επίθεση του Μάρκου και με 10-13 μετά από επίθεση του Ζάλπουκ.

Η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο υπέρ των Ουκρανών με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Ρουσόπουλο αντί του Γιάκομπσεν και τον Συναδινό αντί του Γκαρά. Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε με τον Ροχόζιν σε πρώτο χρόνο να οδηγεί το ματς σε τάι μπρέικ.

Με δύο σερί επιθέσεις του Ράπτη και άσο του Γιάκομπσεν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-0 στο πέμπτο σετ. Οι Ουκρανοί ισοφάρισαν και προσπέρασαν διατηρώντας ελαφρύ προβάδισμα ενός πόντου. Μετά από άουτ επίθεση του Τόμιν, το τριφύλλι προσπέρασε με 8-7 και 11-9 με πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ.

Το τριφύλλι έφτασε στο 12-9 με επίθεση του Μάρκου, ωστόσο σε εκείνο το σημείο υπήρξε μία ολιγόλεπτη διακοπή για να σκουπιστεί ο αγωνιστικός χώρος. Η διακοπή φαίνεται ότι επηρέασε τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε σερί 4-0 με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να προσπεράσουν με τον Σεμένιουκ. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ματς μπολ αλλά το απώλεσε με την Ποντολιάνι να χάνει κι εκείνη ματς μπολ. Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε μετά από χαμένη επίθεση του Σιντορένκο.

Τα σετ: 3-2 (25-17, 25-22, 23-25, 19-25, 17-15).

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!-ThemaSports
22/04 @ 20:33

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!

To σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησαν στου Ρέντη 3-2 τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από 2-0 και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!-ThemaSports
20/04 @ 21:08

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από το "Μελίνα Μερκούρη" με 3-0 σετ, χάλασε την "ερυθρόλευκη" φιέστα και παράτεινε την αγωνία για την κατάκτηση της Volley League γυναικών.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό-ThemaSports
15/04 @ 19:00

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό

Έβγαλε... άσους από το μανίκι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι στου Ρέντη με 16-0 επιτυχημένα σερβίς, επικράτησαν 3-0 του Παναθηναϊκού και απέχουν μια νίκη από τον τίτλο!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ