Ήταν Κυρία στο ντέρμπι και έπιασε ξανά τετράδα με… λυτρωτή τον Αραγιούρι. Η Ανόρθωση πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ με 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 17η αγωνιστική και ανέβηκε εκ νέου στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τεϊσέιρα με αυτογκόλ στο 30’, Τσέποβιτς στο 60’ και Αραγιούρι στο 82’ τα τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Ακυρώθηκε γκολ της Κυρίας στο 68’ μετά από εξέταση του VAR για οφσάιντ του Ντέλετιτς.
H EIKONA TOY MATΣ
Η Κυρία μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο λεπτό και ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίκτυα, χάνοντας μάλιστα, κι’ άλλες ευκαιρίες.
Στο 30’ ο Χουσμπάουερ έκανε την εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στον Τεϊσέιρα, ο οποίος άθελά του, το’ βάλε σε λάθος εστία και την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του.
Πριν το τέρμα, ήταν γρήγορος ο ρυθμός με ευκαιρίες κυρίως από τους γηπεδούχους, όμως, μετά το γκολ, έπεσε και έτσι δεν είχαμε κάποια καλή φάση πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Το 1-0 υπέρ του συνόλου του Τιμούρ Κετσπάγια, ήταν αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο α’ ημίχρονο.
Στην επανάληψη, όμως, το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη είχε την «απάντηση».
Στο 60’ ο Σάντος έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Τσέποβιτς με κοντινή προβολή, ανενόχλητος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ισοφάρισε σε 1-1.
Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα της Αμμοχώστου βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Ιωάννου, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για… χιλιοστά, αφού ο Ντέλετιτς που έδωσε την πάσα στον Κύπριο μέσο, ήταν εκτεθειμένος.
H Κυρία όμως, δεν το έβαλε κάτω. «Κυνήγησε» το δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 82’. Σε εκείνο το λεπτό, ο Αραγιούρι με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Λάζαρου, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Με αυτό το τρίποντο η Ανόρθωση πάει στους 25 βαθμούς, όσους και η Πάφος, και ανεβαίνει στην τέταρτη θέση. Από την άλλη, η ΑΕΛ παραμένει στην 10η θέση και τους 15 πόντους.
Ανόρθωση (Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης, Αραγιούρι, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (76' Λάζαρος), Χρυσοστόμου (57' Ιωάννου), Ουάρντα, Χριστοφή (57' Ντέλετιτς), Νοβότνι (85' Κορρέα)
Στον πάγκο: Τζουρ, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Μότης
ΑΕΛ (Παντελίδης): Mέγιερι, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Νταβόρ, Μεντόγεβιτς (23' Παπαφώτης), Ανδρέου (46' Μπαλντέ), Τόρες (73' Έουλερ), Τσέποβιτς, Μαρόσα (46' Μιλιντσεάνου)
Στον πάγκο: Κεραυνός, Κυριάκου, Ντάβερβελντ, Ριέρα, Αντωνίου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαΐντεβατς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπαρτζουμιάν, Ουάρντα / Τσέποβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας
Θυμηθείτε το LIVE:
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.
90' Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων.
85' Ο Κορρέα στη θέση του Νοβότνι.
82' ΓΚΟΛ 2-1. Ο Αραγιούρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου παίρνει εκ νέου κεφάλι στο σκορ.
81' Κίτρινη στον Τσέποβιτς.
76' Λάζαρος αντί Χουσμπάουερ.
73' Ο Έουλερ αντικαθιστά τον Τόρες.
65' Ο Ουάρντα βρήκε τον Ντέλετιτς που με συρτή μπαλιά βρήκε τον Ιωάννου, ο οποίος με κοντινό πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για την Ανόρθωση, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από εξέταση του VAR.
60' ΓΚΟΛ 1-1. Γύρισμα του Σάντος και ο Τσέποβιτς ανενόχλητος ισοφαρίζει με κοντινή προβολή.
57' Ιωάννου και Ντέλετιτς στη θέση των Χρυσοστόμου και Χριστοφή.
46' Μπαλντέ και Μιλιντσεάνου αντί Ανδρέου και Μαρόσα.
ENAΡΞΗ Β' ΜΕΡΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.
45' Tρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
40' Κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα.
35' Σουτ του Ουάρντα, πάνω από την εστία.
30' ΓΚΟΛ 1-0. Ο Χουσμπάουερ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στον Τεϊσέιρα, που άθελα του την στέλνει στα δίκτυα της ομάδας του και ανοίγει το σκορ.
23' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Παπαφώτης στη θέση του Μεντόγεβιτς.
23' Ελάχιστα έξω η κεφαλιά του Νοβότνι που βρήκε και στο δοκάρι.
19' Κεφαλιά του Χρυσοστόμου, μπλοκάρει ο Μέγιερι.
15' Συρτό σουτ του Ουάρντα, ο Μέγιερι πέφτει και διώνχει σε κόρνερ.
14' Κίτρινη στον Αμπαρτζουμιάν.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.


Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται ως γνωστό από την Παρασκευή (27/06) στην Κύπρο και είναι πανέτοιμος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, το οποίο για τον ίδιο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και είναι αποφασισμένος να πετύχει παρά τις δυσκολίες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
29/06 @ 16:41
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, βρίσκεται ο Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ, Ενρίκε Περέιρα, σύμφωνα με ανάρτηση στο X-Twitter από τον λογαριασμό «Hora do Mercado»
28/06 @ 15:07
Ο Βαλεντίνος Σιέλης, μέσω social media ενημερώνει ότι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
28/06 @ 12:40
Ενημέρωση από την Ομόνοια για την μεταγραφή του Ανδρέα Νικολάου στην Ομόνοια Αραδίππου.
27/06 @ 15:42
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΔΩΔΕΚΑ ΣΤΑ ΣΠΟΡ» του supersport104 με τον Μάκη Νικολάου και Μαρίνα Αργυρού ήταν ο Γιάννος Ιωάννου.
27/06 @ 13:22
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου.
27/06 @ 12:56
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 , η Εκτακτη Γενική Εκλογική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) κατά την οποία εξέλεξε τον Πρόεδρο Χάρη Λοϊζίδη μετά την παραίτηση του Γιώργου Κούμα. Ο Χάρης Λοϊζιδης αποτελεί τον 13ο Πρόεδρο της ΚΟΠ από την ίδρυση της. Μεγάλες προσωπικότητες υπηρέτησαν το Κυπριακό Ποδόσφαιρο , το οποίο πέρασε μέσα από συμπληγάδες , τεράστια προβλήματα, συγκρούσεις , πραξικόπημα, εισβολή….
BEST OF THEMASPORTS