Ακολουθήστε μας στο Google news
Με μια εκπληκτική εμφάνιση και «κλειδώνοντας» αμυντικά τη Μάλαγα, το Λαύριο επικράτησε πολύ εύκολα (70-58) στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στη διαδικασία των play-in. Πρώτος σκόρερ ο Κάρτερ με 19π.
Χωρίς να κοιτάει το ματς της Νίζνι με την Ντιζόν, χωρίς να κοιτάει μπάτζετ και αντίπαλο, το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη ήταν εξαιρετικό κόντρα στη Μάλαγα και με «όπλο» την άμυνα του, επικράτησε εύκολα των Ισπανών με 70-58, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά και στους 20 πόντους (65-45).
Με αυτή τη νίκη, το Λαύριο προκρίθηκε στα play-in του Basketball Champions League και πλέον θα μάθει αύριο τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση.
Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Κάρτερ, που είχε 19π. και αποχαιρετά την ομάδα αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις, ενώ τον ακολούθησαν οι Κακλαμανάκης (18π., 5ρ.) και Μουράτος (15π.).
Από τους Ισπανούς που ήταν φανερό ότι δεν ήταν στο πνεύμα του αγώνα, ο μοναδικός που προσπαθούσε ήταν ο Μπριθουέλα με 15π. και 6 ασίστ.
Το ματς
Με επιθετική αιχμή τον Κακλαμανάκη που ήταν άχαστος κάτω από τη ρακέτα, αλλά και τη γενικότερη ευστοχία του από κάθε σημείο του παρκέ, το Λαύριο επέβαλε από νωρίς τους δικούς του όρους στο παιχνίδι και παρά τις επιθετικές λύσεις που έβρισκαν και οι Ισπανοί, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη κατάφεραν να προηγηθούν με 25-19 στη λήξη της πρώτης περιόδου.
Από τη δεύτερη περίοδο και μετά πήραν μπροστά οι άμυνες του Λαυρίου, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς σε τραγικά ποσοστά από τα 6,75 (1/11 στο ημίχρονο) και από αυτή τη διάθεση βρέθηκε και ο απαιτούμενος ρυθμός στην επίθεση, με τον Κάρτερ να μπαίνει στην εξίσωση, έχοντας ξεσπάσματα με τα οποία απέδειξε για ποιον λόγο αποχωρεί για τη Ζενίτ και τη Euroleague. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (41-28) τα λέει όλα, για την εικόνα του Λαυρίου στη δεύτερη περίοδο.
Με τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν εμφανής η διάθεση της Μάλαγα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά και πάλι το Λαύριο με συγκεκριμένο προσανατολισμό στην επίθεση και δείχνοντας τρομερή αυτοθυσία στην άμυνα «κλείδωσε» τη Μάλαγα και η διαφορά αντί να μειωνόταν, όλο και αυξανόταν φτάνοντας ακόμα και στους 19 με το 57-38.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε το παραμικρό, αφού οι παίκτες του Σερέλη έφτασαν τη διαφορά και στους 20 (65-45) ενώ αν και ακολούθησε χαλάρωση, ο Μουράτος με ένα τρίποντο στα δύο λεπτά πριν από τη λήξη έκανε το 68-53, ρίχνοντας ουσιαστικά την αυλαία στο όποιο ενδιαφέρον υπήρχε στην αναμέτρηση.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-28, 57-42, 70-58.
Πηγή: sport-fm.gr
Επίσημα δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά δεν είναι μυστικό ότι ο εκλεκτός τους για την τεχνική ηγεσία είναι ο Πάολο Τραμετσάνι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/05 @ 13:38
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τόνισε ότι ελπίζει ο φετινός ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό AKTOR να είναι πολύ διαφορετικός για τη Φενέρμπαχτσε.
22/05 @ 12:52
Φοβερή απάντηση από τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει του ημιτελικού του Final-4 στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα πρέπει η δική του Μονακό να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό και... βάζει δύσκολα για τα παιδιά του!
22/05 @ 12:39
Ο... ice-cold, Κέντρικ Ναν ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο πίεση ενόψει της προσπάθειας του Παναθηναϊκού για το back-to-back στο φετινό Final-4 της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι.
22/05 @ 12:27
Ο Σάσα Βεζένκοφ πιστεύει στη δουλειά κι όχι στους... τίτλους προτού μπουν οι ομάδες στο παρκέ για την έναρξη του Final-4 της Euroleague. «Φίλος ο Βασίλης, μετά από 40 λεπτά θα είμαστε πάλι φίλοι».
22/05 @ 12:15
Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την παρουσία του με τον Παναθηναϊκό σε δεύτερο διαδοχικό Final-4 της Euroleague και... προειδοποίησε πως οι «πράσινοι» είναι πανέτοιμοι για νέο άθλο!
22/05 @ 12:01
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague και ευχήθηκε να είναι τυχερός φέτος, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του... αθλητή Βασίλη Σπανούλη!
BEST OF THEMASPORTS