«Η UEFA σκέφτεται κατάργηση της παράτασης στα νοκ άουτ του Champions League»
Ρεπορτάζ στην Αγγλία καταγράφει τη σκέψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για κατάργηση της παράτασης στα νοκ άουτ ματς του Champions League μετά το 2027!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μίλαν (1992-93)
Και την προηγούμενη σεζόν υπήρξαν όμιλοι, όμως ήταν σε πειραματικό στάδιο, ενόψει της νέας διοργάνωσης. Το Champions League συστήθηκε στο κοινό το 1992-93 και μετά από τρεις νοκ άουτ γύρους, οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο ένα από αυτά, η Μίλαν ήταν εκτός συναγωνισμού. Με αντιπάλους την Γκέτεμποργκ, την Πόρτο και την Αϊντχόφεν, οι «ροσονέρι» έκαναν το 6/6 και πήραν άνετα την πρωτιά. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου έπαιρναν την απευθείας πρόκριση για τον τελικό, όμως εκεί η ιταλική ομάδα δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μαρσέιγ.
Παρί Σεν Ζερμέν (1994-95)
Η γαλλική ομάδα ήταν μαζί με την Μπάγερν Μονάχου τα μεγάλα φαβορί του ομίλου, απέναντι σε Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Μόνο που η Παρί έδωσε σε όλους να καταλάβουν από την αρχή ότι ήταν το «αφεντικό». Νίκησε τους Βαυαρούς στην πρώτη αγωνιστική στο Παρίσι, ενώ το ίδιο έκανε και στο Μόναχο στην προτελευταία στροφή. Παράλληλα, έκανε το απόλυτο και με το πρώην... ανατολικό μπλοκ, φτάνοντας στο 6/6. Στο πρώτο νοκ άουτ οι Παριζιάνοι πέρασαν το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, όμως δεν τα κατάφεραν αμέσως μετά. Στα ημιτελικά αποκλείστηκαν από τη Μίλαν με δύο ήττες.Σπαρτάκ Μόσχας (1995-96)
Στο συγκεκριμένο όμιλο μπορεί να υπήρχε η πρωταθλήτρια Αγγλίας (Μπλάκμπερν), όμως ήταν αρκετά ισορροπημένος και μπορούσε κάθε ομάδα να διακριθεί. Κάτι που έκανε η Σπαρτάκ Μόσχας, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, απέναντι στους Άγγλους, στη Λέγκια και στη Ρόζενμποργκ. Με το 6/6 έφτασε άνετα στην κορυφή του ομίλου, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί, τέθηκε αντιμέτωπη με τη Ναντ, η οποία είχε βγει δεύτερη σε άλλο γκρουπ, πίσω από τον Παναθηναϊκό. Η γαλλική ομάδα «γκρέμισε» τα όνειρα των Ρώσων για μεγαλύτερη διάκριση και τους απέκλεισε στους «οκτώ».
Μπαρτσελόνα (2002-03)
Εξ’ αρχής ήταν το μεγαθήριο του ομίλου και φρόντισε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της. Απέναντι σε Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπριζ και Γαλατασαράι, η Μπαρτσελόνα έπραξε το αυτονόητο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Έκανε το 6/6, παίρνοντας άνετα το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Τότε, υπήρχε και δεύτερη φάση ομίλων, όπου οι «μπλαουγκράνα» έκαναν και πάλι περίπατο με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Ωστόσο, στο πρώτο νοκ άουτ, στα προημιτελικά, οι Καταλανοί αποκλείστηκαν από τη Γιουβέντους.
Ρεάλ Μαδρίτης (2011-12)
Σε όμιλο με Λυών, Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ η «βασίλισσα» ήταν μεν το μεγάλο φαβορί, όμως ελάχιστοι περίμεναν πως θα έκανε τέτοιο περίπατο. Μάλιστα, περισσότερο τη δυσκόλεψαν οι Κροάτες στην πρώτη αγωνιστική, παρά οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί. Τα μοναδικά γκολ που δέχθηκε στον όμιλο η Ρεάλ ήταν από την Ντιναμό, φτάνοντας σε ένα άνετο 6/6. Στα πρώτα νοκ άουτ, τα εμπόδια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκαν πολύ χαμηλά για τους Μαδριλένους, όμως η πορεία τους σταμάτησε στα ημιτελικά. Εκεί, τους περίμενε η Μπάγερν, η οποία προκρίθηκε εκείνη στο μεγάλο τελικό.Ρεάλ Μαδρίτης (2014-15)
Η «βασίλισσα» και η Λίβερπουλ ήταν τα μεγάλα φαβορί του ομίλου, απέναντι σε Βασιλεία και Λουντογκόρετς. Ωστόσο, μόνο μία από τις δύο επιβεβαίωσε αυτόν τον τίτλο. Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έκανε περίπατο, λίγους μήνες αφότου είχε κατακτήσει το Champions League στη Λισαβόνα. Έφτασε σε ένα άνετο 6/6 και έδειξε έτοιμη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το στέμμα της. Στα νοκ άουτ απέκλεισε κατά σειρά Σάλκε και Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά. Η Γιουβέντους αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, υποχρεώνοντας σε «αντίο» τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Μπάγερν (2019-20)
Αποτελεί τη μοναδική περίπτωση, μέχρι σήμερα, στην οποία ομάδα που έκανε το απόλυτο στη φάση των ομίλων, στη συνέχεια έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Και μάλιστα, η Μπάγερν το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχοντας μόνο νίκες στο ενεργητικό της σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Τότεναμ, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση στους Γερμανούς στη φάση των ομίλων, με τη βαυαρική μηχανή να μην τη σταματά ούτε ο κορονοϊός και η διακοπή της σεζόν. Στους «16» σάρωσε την Τσέλσι και στο Final-8 της Λισαβόνας επιβεβαίωσε την κυριαρχία της. Αρχικά, με το ιστορικό 8-2 επί της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια με τις νίκες απέναντι σε Λυών και Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το έκτο τρόπαιο στην ιστορία της.