H Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμμετέχει στην εκστρατεία της UEFA Coaches For Health για την υγεία και την ευημερία, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει του νέους σχετικά με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, την ψυχική υγεία και την κατάχρηση ουσιών.
Η UEFA, με τη βοήθεια προπονητών από όλη την Ευρώπη, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου προκειμένου να επηρεάσει όλους και κυρίως τους νέους να στραφούν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους.
Επίσης, θέλει να ευαισθητοποιήσει τους νέους προκειμένου να αντιληφθούν πως οι ψυχικές διαταραχές όπως για παράδειγμα η κατάθλιψη και το άγχος, δεν προκύπτουν από αδυναμία χαρακτήρα αλλά , όπως και οι σωματικές ασθένειες και οι τραυματισμοί, χρειάζονται τη βοήθεια των ειδικών για να ξεπεραστούν.
Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδιασμού της UEFA «Together for the Future of Football (Μαζί, για το Μέλλον του Ποδοσφαίρου)».
Το δικό του μήνυμα για την εκστρατεία της UEFA στέλνει ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών Άγγελος Τσολάκης:
"Η αθλητική δραστηριότητα, κυρίως μέσω των ομαδικών αθλημάτων συμβάλλει στη μείωση προβλημάτων που παρουσιάζονται στους νέους όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Η ισορροπημένη διατροφή, η συχνή άσκηση, η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ο ελεύθερος χρόνος βοηθούν στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των νέων και μειώνουν τις ψυχικές διαταραχές που μπορεί να παρουσιαστούν στην εφηβεία και να επηρεάσουν και τη μετέπειτα ζωή τους".
Από ιστοσελίδα ΚΟΠ
Ο διεθνής αμυντικός Στέλιος Ανδρέου έκλεισε στην Widzew Lodz με την ομάδα της Πολωνίας να δίνει 1,7 εκατομμύρια ευρώ στη Charleroi για να τον κάνει δικο της.
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!