Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Η FIFA είναι έτοιμη να βάλει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία μέσα στο ποδόσφαιρο...
Η τεχνολογία έχει εισχωρήσει για τα καλά και με διάφορους τρόπους στο ποδόσφαιρο, κάτι που έχει βοηθήσει αρκετά το άθλημα να βελτιωθεί και να γίνει πιο δίκαιο (σσ. με τη χρήση του VAR και του goal line technology συγκεκριμένα).
Διαρκώς γίνονται μελέτες και προτάσεις, με την FIFA να ετοιμάζεται για να προσθέσει ακόμη μία τεχνοτροπία στο ποδόσφαιρο.
Πρόκειται για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ, το οποίο ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τους βοηθούς διαιτητές και αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά, μετά από εισήγηση του Πιερ Λουίτζι Κολίνα, στο FIFA Arab Cup 2021.
«Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη τόσο στην προετοιμασία πριν από τον αγώνα όσο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων», ανέφερε ο Κολίνα αρχικά και συνέχισε:
«Σε μια περίπτωση οφσάιντ, η απόφαση λαμβάνεται αφού αναλυθεί όχι μόνο η θέση των παικτών αλλά και η εμπλοκή τους στην κίνηση. Η τεχνολογία μπορεί να χαράξει μια γραμμή, αλλά η αξιολόγηση της παρέμβασης στο παιχνίδι ή με έναν αντίπαλο παραμένει στα χέρια του διαιτητή».
Ένας από τους στόχους του οράματος 2020/23 του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο για να καλύψει τις ανάγκες του παιχνιδιού.
Ο διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας στη FIFA, Γιοχάνες Χολτσμέλερ, μίλησε λεπτομερώς για το νέο… βήμα που θέλει να κάνει το ποδόσφαιρο μέσω του αυτοματοποιημένου οφσάιντ:
«Θα έχουμε μια κάμερα εγκατεστημένη κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται στις αίθουσες που θα βρίσκονται διαιτητές, με παγωμένο το στιγμιότυπο την ώρα του λακτίσματος και των ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται με τις κατάλληλες γραμμές που δείχνουν αν ο επιτιθέμενος είναι εκτεθειμένος. Ο χειριστής αναπαραγωγής έχει τότε την ευκαιρία να το δείξει αμέσως στο VAR. Στο FIFA Arab Cup ο βοηθός VAR θα μπορεί αμέσως να επικυρώσει και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σε κάθε φάση οφσάιντ που ελέγχεται», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα (12/02) στις 14:30 στο ΓΣΠ ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, ενόψει του αυριανού (13/02, 22:00) αγώνα με αντίπαλο την Πάφο, για τα πλέι-οφ του Conference League. Τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» εκπροσώπησε ο Κύπριος διεθνής επιθετικός, Ανδρόνικος Κακουλλής.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/02 @ 12:46
Πολύς θόρυβος για το τίποτα...
12/02 @ 10:48
Για το... πολύκροτο θέμα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ΓΣΠ, όπου υπάρχουν 30 κάμερες εκτός λειτουργίας, μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κυριακή Λαμπριανίδου και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννος Ιωάννου.
12/02 @ 10:03
Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσία – ΠΑΦΟΣ F.C., στο πλαίσιο του UEFA CONFERENCE LEAGUE 2024/2025, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13.02.2025 και ώρα 22:00, στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία
12/02 @ 00:06
Η Γιουβέντους πανηγύρισε τη νίκη επί της Αϊντχόφεν με 2-1 χάρη στο χρυσό γκολ του Εμπανγκούλα στο 82', που της έδωσε ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς των playoffs στην Ολλανδία για την πρόκριση στους 16 του Champions League.
11/02 @ 23:58
Η Ντόρτμουντ πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος και με τρία γκολ πήρε μία μεγάλη νίκη 0-3 επί της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και πλέον έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στη ρεβάνς των playoffs για την πρόκριση στους 16 του Champions League.
11/02 @ 23:45
Ο Λιβάι Γκαρσία πραγματοποίησε την Τρίτη (11/2) το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σπάρτακ Μόσχας στη φιλική ήττα από τη Ζενίτ με 0-3.
BEST OF THEMASPORTS