Ακολουθήστε μας στο Google news
Ακόμα κι όταν η ΑΕΚ ήταν μόνη πρώτη στην βαθμολογία, είχαμε αμφιβολίες κατά πόσον μπορεί να πάει την «βαλίτσα» μέχρι τέλους και να… σηκώσει το πρωτάθλημα.
Ωστόσο μας έπεισε με την εμφάνιση της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, όπως και με τον… έξυπνο τρόπο που πέρασε για δεύτερη φορά (στις τρεις επισκέψεις της στο Τσίρειο στο φετινό πρωτάθλημα) νικηφόρα από την Λεμεσό.
Λίγη σημασία έχει το ότι η ΑΕΛ βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Στο χθεσινό ματς με την ομάδα του Νταβίτ Καταλά, παρουσιάστηκε σχετικά βελτιωμένη.
Το άλλο σημείο που μας… οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η ομάδα της Λάρνακας, θα είναι δυνατή «παίχτρια» στο κυνήγι του τίτλου, είναι το ότι ξεχειλίζει από ποιότητα.
Μετά την νίκη επί του Απόλλωνα, είχαμε αναφερθεί στις γνωστές προσωπικότητες στο κυπριακό φουτμπόλ, Ιβάν Τρισκόφσκι, Ακοράν Ρέγιες, Ματ Νταρμπισάιαρ. «Λίρα εκατόν» αποδεικνύεται ο 20χρονος χαφ Ραφαήλ Μάμας που επέστρεψε στο… σπίτι του.
Όμως, ο Τσάβι Ρόκα φρόντισε να… προσθέσει στην φαρέτρα της ομάδας κι άλλους ποιοτικούς παίχτες. Τον Ούγγρο ακραίο επιθετικό Γκιούρσκο που έβαλε το πρώτο γκολ επί της ΑΕΛ, το τρεχαντήρι στο κέντρο Γουστάβο Λεδες, τον Βενεζολάνο ακραίο μπακ Ροζάλες, τον Σέρβο διεθνή στόπερ Τόμοβιτς, τον 22χρονο Γαλλομαροκινό Φαράζ που σφράγισε στο φινάλε το τρίποντο…
Δεν ξεχάσαμε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Χαβιέρ Εσπινόζα, που έγραψε πολλές συμμετοχές σε ψηλό επίπεδο στην πατρίδα του, αλλά και στην Ολλανδική Τβέντε.
Ούτε τον Βενεζολάνο επιθετικό Ρομό, που μετά την θητεία του σε μικρομεσαίες ομάδες της Κύπρου, δείχνει ότι «αντέχει» το βάρος των απαιτήσεων ομάδας με ψηλές βλέψεις.
Μας εκπλήττει ευχάριστα τέλος, ο 22χρονος Κύπριος κίπερ, Ιωακείμ Τούμπας. Είχαμε αμφιβολίες όταν του έδωσαν τα γάντια του βασικού, αν θα μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες.
Μια χαρά τα καταφέρνει το παιδί, δεν ήταν καθόλου υπερβολική η τοποθέτηση που έκανε πριν μια εβδομάδα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μιχάλης Μάρκου (πρώην παίχτης της ΑΕΚ), ότι είναι… τρομερός με την μπάλα στα πόδια. Το έδειξε και χτες στο Τσίρειο.
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του 49χρονου επιχειρηματία και προέδρου της «Καρμιώτισσας» Σταύρου Δημοσθένους, καθώς η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
08/10 @ 20:12
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
06/10 @ 21:40
Βίντεο με την παρακάμερα του ντέρμπι με την Ανόρθωση, όπου γιόρτασε τα 95 χρόνια ζωής με τον ιδανικότερο τρόπο επικρατώντας με 4-1, δημοσίευσε η ΑΕΛ.
BEST OF THEMASPORTS