Το ΝΒΑ τιμώρησε αυστηρά Λεμπρόν Τζέιμς και Αϊζέια Στιούαρτ για τη σύρραξή τους στον αγώνα των Λέικερς με τους Πίστονς.
Ηχηρές «καμπάνες» επέβαλε το ΝΒΑ στον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Αϊζέια Στιούαρτ για το επεισόδιό τους στον χθεσινό αγώνα των Λέικερς με τους Πίστονς.
Ο σούπερ σταρ της ομάδας του LA τιμωρήθηκε με έναν αγώνα για το χτύπημα που έδωσε εκτός φάσης στον αντίπαλό του, ενώ ο σέντερ του Ντιτρόιτ δέχτηκε ποινή δύο αγώνων επειδή έδωσε συνέχεια κινούμενος κατ’ επανάληψη απειλητικά κατά του 36χρονου άσου.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς θα απουσιάσει από το ματς με τους Νικς στη Νέα Υόρκη και θα χάσει 284.000 δολάρια (που αντιστοιχούν στον «μισθό» για τον συγκεκριμένο αγώνα), ενώ ο Αϊζέια Στιούαρτ θα χάσει τα ματς με Χιτ και Μπακς αλλά και 45.000 δολάρια, καθώς έχει πολύ μικρότερο συμβόλαιο από τον «βασιλιά».
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (Ε.Δ.Π.Α), στα πλαίσια της προσπάθειας της για ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και συνεργασίας της με ανάλογες Επιτροπές, αλλά και της προσπάθειας για ενίσχυση της με περισσότερα όπλα στην προσπάθεια για καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, έχει συμφωνήσει με την αντίστοιχη Ελληνική Επιτροπή, Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π. ΑΘΛ.Α), όπως της παραχωρηθεί δωρεάν, λογισμικό πρόγραμμα το οποίο έχει δημιουργηθεί και το οποίο έχει ως σκοπό την αποστολή ενημέρωσης στην αρμόδια αρχή αναφορικά με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα πριν από την διεξαγωγή συγκεκριμένου αγώνα.
Με σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η τακτική εκλογική γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ενώ προέκυψε ενημέρωση των μελών για διάφορα θέματα.