Ένα απίστευτο φινάλε επιφύλαξε η αναμέτρηση μεταξύ της Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν και Χάποελ Τελ Αβίβ στο Ισραήλ!
Ακόμα το... φυσάνε και δεν κρυώνει στην Χάποελ Τελ Αβίβ καθώς κατάφεραν (γιατί περί... κατορθώματος πρόκειται) να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι!
Συγκεκριμένα είχαν το προβάδισμα με 93-88 στα 40'' πριν από το τέλος του αγώνα με την Γκαλίλ Ελίον. Παρόλα αυτά το έχασαν το ματς, αν και είχαν βρεθεί σε θέση ισχύος στα 7'' πριν από το τέλος!
Πρώτα με κλέψιμο και καλάθι στο ανοικτό γήπεδο η Γκαλίλ Ελιόν μείωσε σε 90-93, στη συνέχεια με 1/2 βολές το σκορ έγινε 90-94 στα 30'' και έκτοτε άρχισε το... τρίποντο ρεσιτάλ. Ο Ικε Ιροέγκμπου έμελλε να ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Πρώτα με τρίποντο μείωσε σε 93-94 στα 21'' στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την λάθος επαναφορά και έδωσε ασίστ στον αμαρκάριστο Σαβόν Λιούις για νέο τρίποντο και προβάδισμα με 96-94 στα 15''.
Ο... γνώριμος Τζέι Κόβαν Μπράουν παραλίγο να γίνει ο ήρωας της Χάποελ Τελ Αβίβ καθώς στα 7'' πριν από το τέλος ευστόχησε σε δικό του τρίποντο για το 97-96! Και ενώ φάνηκε ότι όλα τελείωσε, ξανά ο Ιροέγκμπου με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 99-97!
Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε!
gazetta.gr
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποκάλυψε την τρομερή ατάκα που άκουσε από τον Σπανούλη προτού ριχθούν αμφότεροι στη μάχη των ημιτελικών του Final-4, έχοντας φτάσει πλέον να κοντραριστούν για το τρόπαιο!
Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως από την ένταση του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό δεν άκουσε τα συνθήματα με το όνομά του από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στην πρόκριση της Μονακό στον τελικό του Final-4.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσαν» απέναντι σε δύο πολύ καλύτερες ομάδες και δικαίως θα πάνε σε μικρό τελικό, με την ευθύνη των προπονητών τους μεγάλη.
Πίκρα. Απογοήτευση. Τραγωδία. Ο Ολυμπιακός απέτυχε παταγωδώς στο Άμπου Ντάμπι και θα γυρίσει με άδεια χέρια από το τέταρτο σερί του Final Four. Μολονότι είχε όλα τα φόντα να πετύχει φέτος, τελικά κατάφερε να πιει… θάλασσα στην έρημο!
Το έχουμε πει πολλές φορές και για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και 99 στις 100 φορές κερδίζει η καλύτερη ομάδα. Έτσι συνέβη και στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, όπου η Φενέρμπαχτσε αποκαθήλωσε τον βασιλιά της Ευρώπης, Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε δικαιότατα στο Άμπου Ντάμπι (82-76).
Μετά την επικράτηση της Μονακό επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε ένα εντυπωσιακό σερί που έτρεχε ως παίκτης.