Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο... "τζάμπα" βαθμούς έχασε στο Δασάκι η ΑΕΛ απέναντι στον ουραγό Εθνικό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, παρότι προηγήθηκε με 0-2 και μάλιστα στο φινάλε του αγώνα κινδύνεψε ακόμη και με ήττα, στην τεράστια ευκαιρία που έχασαν οι γηπεδούχοι.

Το γεγονός ότι η φετινή ΑΕΛ μέχρι στιγμής, δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που όλοι θαυμάσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να βρει τη λύση στο... γρίφο, για να μπορέσει να επιστρέψει η Λεμεσιανή ομάδα (πέρα από τις νίκες και) στις πειστικές εμφανίσεις. Γιατί ναι μεν η ουσία μετράει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορείς συνέχεια να παίζεις με τη "φωτιά" και να... προκαλείς την τύχη σου. Με το ρόστερ που έχει η ΑΕΛ, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να βγάζει πολύ καλύτερη εικόνα στο γήπεδο, να είναι κυρίαρχη στα περισσότερα παιχνίδια και όχι να οχυρώνεται στην άμυνα για να κρατήσει το όποιο προβάδισμα της. Το επιχείρησε με τον Ολυμπιακό και την πάτησε, το έκανε με την Ανόρθωση και στάθηκε τυχερή, ενώ με τον Εθνικό "έβγαλε τα μάτια" της, σε ένα ματς που έπρεπε και μπορούσε να το καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο κι ας είπε ο αντίπαλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, ότι μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Με τον Απόλλωνα δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, επειδή έπαιζε με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο, ενώ μόνο στο ματς με την Πάφο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ευνοήθηκε από τις συγκυρίες, ενώ απέναντι στην ΠΑΕΕΚ κέρδισε με την "ψυχή στο στόμα" και κινδύνεψε μάλιστα στο τέλος με ισοφάριση, πριν γίνει το 1-3. Το γεγονός ότι πολύς κόσμος λέει πολύ καλά λόγια για την ΑΕΛ, αλλά η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο είναι εκ διαμέτρου αντίθεση με τις απόψεις τους, θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος πρέπει να ηρεμήσει κι αυτός, να συγκεντρωθεί, να βάλει τα πράγματα κάτω και να αναλύσει τα αίτια που η ομάδα του βγάζει αυτή την προβληματική εικόνα. Και μαζί με τον κόουτς, θα πρέπει να ηρεμήσουν και οι παίκτες, να κάνουν αυτοκριτική και να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Γιατί δεν γίνεται την έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού και κυρίως τις επιπολαιότητες, να τις χρεώνεται κι αυτές ο προπονητής. Κάποιες φορές ναι, γιατί ίσως να μην έγινε σωστή πνευματική προετοιμασία πριν από ένα ματς, αλλά όχι πάντα... Δεν είμαστε προπονητές για να κάνουμε εισηγήσεις, όμως σίγουρα κάτι φταίει και πρέπει άμεσα να αλλάξει. Αν φταίει το σύστημα, ας αλλάξει το σύστημα, αν πρέπει για παράδειγμα να αλλάξει η τακτική προσέγγιση και να παίζει και πάλι η ΑΕΛ π.χ. με 4-3-3 με δύο δημιουργικούς χαφ ας αλλάξει, αν κάποιοι παίκτες δεν "τραβάνε", ας μείνουν στον πάγκο μέχρι να συνέλθουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί η ομάδα να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να αδικεί τον εαυτό της...
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…-ThemaSports
04/05 @ 14:08

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…

Ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε και επίσημα από τον Πανσερραϊκό.

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
01/05 @ 14:32

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Χρίστος Γουΐλερ δημοσίευσε φωτογραφία από τον Αρχάγγελο τη νικήτρια ομάδα της προπόνησης.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...-ThemaSports
30/04 @ 16:51

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

Δεν είναι για γέλια μερικά πράγματα...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ