Ακολουθήστε μας στο Google news
Η συνήθεια που έγινε... λατρεία! Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από την Ριζούπολη (όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε ματς), επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα!
Το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε στη Ριζούπολη ο Αστέρας με γκολάρα του Χόρχε Μπαράλες. Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα που είχε δοκάρι στο 21' σε σουτ-φωτοβολίδα του Άλβες, αλλά σε γενικές γραμμές του έλειψαν οι κλασικές φάσεις στο ματς.
Το ημίχρονο του... Μπρούνο Άλβες
Ο Μπρούνο Άλβες ήταν δίχως αμφιβολία το πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο της Ριζούπολης. Ο βετεράνος στόπερ ήταν ο παίκτης που στο 3' έσωσε τον Απόλλωνα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Κρέσπι, ενώ στο 21' προσέφερε το highlight του ημιχρόνου με το φάουλ-φωτοβολίδα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή.
Σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο είχε τελικές και από τις δύο ομάδες. Περίεργο... Οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς πως η μεν «ελαφρά ταξιαρχία» έχει μόλις δύο γκολ ενεργητικό έναντι εντός του Αστέρα Τρίπολης.
Πλην της φάσης του 3' η ομάδα της Τρίπολης απείλησε σοβαρά και στο 42' με κεφαλιά του Μπαράλες, την ώρα που οι οικοδεσπότες εκτός από το δοκάρι του Άλβες, στο «ριμπάουντ» απείλησαν με ωραίο σουτ οτυ Φατιόν, ενώ είχαν και μία καλή στιγμή στο 13' με έξυπνο πλασέ του Σλίβκα. Έτσι το ημίχρονο έληξε με 0-0, αλλά η εικόνα προϊδεάζε τους τηλεθεατές και όσοι ήταν στις εξέδρες πως το γκολ θα ερχόταν.
Γκολάρα ο Μπαράλες
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και στο 48' πήρε το προβάδισμα με γκολάρα του Μπαράλες που για ακόμη μία φορά απέδειξε το πόσο ικανός είναι στον αέρα. Ο Κρέσπι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αργεντινός φορ με κεφαλιά-οβίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε ορμή και στο 54' ενδεχομένως να δικαιούται να φωνάζει για το σκληρό μαρκάρισμα στον Φατιόν από τον Καστάνιο. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR με τον ρέφερι να δείχνει κίτρινη κάρτα και τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για αποβολή του παίκτη που δεν δόθηκε.
Το 1-0 παρέμενε και πλέον το σκηνικό ήταν ξεκάθαρο. Ο Απόλλων είχε κατοχή και πρωτοβουλία, αλλά από φάσεις «δεν». Την ίδια στιγμή ο Αστέρας έψαχνε τη φάση στη μετάβαση και δημιούργησε δύο-τρεις, όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις, για να προκύψει κάτι καλό. Ωστόσο λίγο η κακή τελική πάσα και λίγο η αδύναμη ή άψυχη τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψε για κάτι περισσότερο.
Ο Απόλλων τα έπαιξε όλα για όλα. Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ο στόπερ, Λισγάρας ως φορ, όμως ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες τον Αστέρα που είχε δεδομένα οπισθοχωρήσει, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.
Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (82' Λισγάρας), Ντομίνγκεζ, Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο (82' Ματέι), Φαν Λα Πάρα (63' Τσιλούλης), Μαρτίνες (58' Σαχλί), Σλίβκα, Ιωαννίδης (63' Ντάουντα).
Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαγιέντε, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Σανταφέ (82' Ιγκλέσιας), Κρέσπι (90+1' Τασουλής), Σόνι (70' Ριέρα), Σίτο (70' Καπίγια, 82' λ.τρ. Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.
Πηγή: sdna.gr
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Λοΐζου Λοΐζου, με τον Πολωνό Jakub Kowalski να αναφέρει ότι η Ομόνοια έχει σημφωνήσει στην τιμή κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από πλευράς πρασίνων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
06/08 @ 21:38
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το αποψινό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στην Ομόνοια 29Μ και την Ανόρθωση.
04/08 @ 11:57
Ανάρτηση από τον ΑΣΙΛ Λύσης:
31/07 @ 20:15
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
31/07 @ 00:32
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
28/07 @ 13:23
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
28/07 @ 12:33
Πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και προέδρου του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Αγά.
BEST OF THEMASPORTS