Ειλημμένη είναι η απόφαση στον Ολυμπιακό -ήδη, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών- για έφεση!
Όπως μετέδωσε ο Κώστας Νικολακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM, οι Πειραιώτες θα ασκήσουν έφεση, παρότι η ποινή είναι μη εφέσιμη, καθώς, όπως τόνισε ο ρεπόρτερ, «ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι πρέπει να κάνει έφεση και πρέπει να δικαιωθεί».
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα ορίσει από εκεί και πέρα δικάσιμο και μένει να φανεί ποια θα είναι η απόφαση.
Η ποινή να θυμίσουμε δεν είναι εφέσιμη καθότι δικαίωμα έφεσης υπάρχει μόνο όταν η απόφαση αφορά σε τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών.
Αν δεν αλλάξει κάτι και η ποινή παραμείνει, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο τον ΠΑΟΚ τη μεθεπόμενη αγωνιστική.
Θυμίζουμε την ποινή των Πειραιωτών, όπως επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό της Λίγκας:ΠΑΕ Ολυμπιακός:Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/1081/5/-μα’ από 5/10/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκατριών χιλιάδων (13.000,00) ευρώ.
Ο πρόεδρος του αστυνομικού κλάδου της συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης, απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, μέσω της οποίας εφιστά την προσοχή όλων των φορέων και ζητά να απαγορευθεί η μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων για τη νέα σεζόν (2025-2026).
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.