Ακολουθήστε μας στο Google news
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο παλαίμαχος διεθνής πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ, Μιχάλης Μορφής, ο οποίος μίλησε για την Εθνική Κύπρου και αν θα τον ενδιέφερε να εργαστεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Ήμασταν στην Εθνική για αρκετά χρόνια με τον Αντώνη και τον Σοφρόνη. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε έλλειψη στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς μπορεί να ήμασταν λίγοι, αλλά όλοι είχαμε γεμάτες χρονιές. Τώρα είναι που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν παίζουν οι περισσότεροι πλέον. Υπάρχουν ταλέντα, υπάρχουν τερματοφύλακες, αλλά οι προπονητές επειδή κρίνουν εκ του αποτελέσματος, δεν θα ρισκάρουν με νεαρούς, καθώς ξέρουν ότι μπορεί να χάσουν και τη δουλειά τους. Κάπως έτσι μεγαλώνουν ουσιαστικά και μετά λέμε για 27-28 χρονών και τους λέμε ταλέντα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Νεόφυτο Μιχαήλ, όπου τον λέμε μικρό και ταλέντο. Έναν τερματοφύλακα 28 ετών να τον αποκαλούμε ταλέντο. Έκανε καλό παιχνίδι με την Εθνική προχθές, παρά τα τρία τέρματα που δέχθηκε. Σπάνιο να λες ότι είχε καλή απόδοση ένας τερματοφύλακας, όταν τελειώνει με 3-0 ο αγώνας».
Για το τι πρέπει να αλλάξει στην Εθνική Κύπρου: «Θα πάω λίγα χρόνια πίσω και θα αναφερθώ στα μεγάλα αποτελέσματα με Ισπανία, Γερμανία, Ιρλανδία. Αυτό δεν το βλέπω πλέον. Δεν ξέρω τι φταίει, απλά πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση, καθώς είναι κρίμα να μην μπορούμε να ορθοποδήσουμε άμεσα. Ο προβληματισμός δεν είναι η ήττα από την Κροατία, αλλά η εικόνα του αγώνα. Το να πιέζω και να δέχομαι τέρμα είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά το να είσαι παθητικός δεν γίνεται. Τον καιρό που ήταν ο Αναστασιάδης, ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια. Περιμέναμε πως και πως να πάμε να παίξουμε με τους υπόλοιπους για την Εθνική μας. Δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα, δεν είμαι εκεί, αλλά δεν βλέπω προς τα έξω να υπάρχει αυτό που υπήρχε τότε. Βλέπω να υπάρχει μια προσπάθεια και μετά ξανά κατάρρευση. Δεν μπορώ να ξέρω το γιατί. Ας πάρουμε παράδειγμα από άλλες χώρες. Την Ουαλία ή ακόμα καλύτερα το Βέλγιο. Πριν δέκα χρόνια δεν υπήρχε Βέλγιο και τώρα είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είχε έρθει τότε ένας Βέλγος στο ΑΠΟΕΛ και μας είπε πως δούλευαν σε ακαδημίες και το πλάνο που υπήρχε. Τώρα όλοι είδαμε πως εξελίχθηκε όλο αυτό».
Για το αν θα τον ενδιέφερε να εργαστεί στην Εθνική: «Φυσικά και θα με ενδιέφερε η Εθνική Κύπρου. Να δουλέψω με μια ομάδα που είχα χαρές, είχα συμμετοχές. Όταν και εφόσον υπάρξει το έδαφος για συνεργασία, φυσικά και θα με ενδιέφερε».
Επισημοποιήθηκε η παραμονή του Ζάζα στην Πάφο...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/06 @ 17:45
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας, με Τίτλο « 51 χρόνια προσφυγιάς – Κυπριακό Ποδόσφαιρο»: Citius – Altius – Fortius. Συνδιοργανωτές ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Χ’ Παντέλας.
20/06 @ 14:42
Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για την εκλογική συνέλευση και τις υποψηφιότητες.
20/06 @ 14:17
Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Χάρη Σαββίδη ενόψει της Εκλογικής Συνέλευσης της ΚΟΠ οριστικοποίησε το σκηνικό για την προεδρία.
20/06 @ 13:56
Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Χάρης Σαββίδης.
12/06 @ 20:54
Ο Αντρέας Κυπριανού άλλως «Κίτσης» θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet Ball Boyz την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουνίου στις 21:15.
12/06 @ 15:02
Σημαντική ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου:
BEST OF THEMASPORTS