Ακολουθήστε μας στο Google news
Με πλουραλισμό στην επίθεση και έχοντας τον έλεγχο από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός νίκησε 94-67 τον Κολοσσό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Ιδανική… επιστροφή για τον
Ολυμπιακό!
Έπειτα από περίπου 31 μήνες εκτός εγχώριων διοργανώσεων, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί Ρόδο, όπου επικρατώντας άνετα
94-67 του
Κολοσσού, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Μαρούσι-Ηρακλής.
Οι γηπεδούχοι προέβαλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο στην ομάδα του
Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία στη συνέχεια έσφιξε αμυντικά, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και απέκτησε διψήφιες διαφορές χωρίς να τις χάσει μέχρι το τέλος.
Σκόραραν οι δέκα από τους δώδεκα για τον Ολυμπιακό, με τον
Γιώργο Πρίντεζη να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής (χωρίς να σκοράρει) μετά τον τραυματισμό του. Κορυφαίος ήταν ο
Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 16π. και 10 ριμπάουντ, με τον
Ζαν-Σαρλ να προσθέτει 15π.
Από τους Ροδίτες, πρώτος σκόρερ ήταν ο
Γουίλιαμς με 16 πόντους, με τον
Μέσιτσεκ να είχε 14π. και τον
Ξανθόπουλο να μοιράζει 12 ασίστ.
Το ματς
Εξαιρετικό ρυθμό είχε από νωρίς η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Μέχρι τα μισά, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με τους «ερυθρόλευκους» να ήταν μπροστά (13-15). Στη συνέχεια, οι Ροδίτες άρχισαν να… πυροβολούν με τον Μομίροφ και να πηγαίνουν στο +4 (21-17), στο 7’. Στα τελευταία λεπτά και με μπροστάρη τον Γουόκαπ στην άμυνα, οι Πειραιώτες έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να ανακτήσουν το προβάδισμα και να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά (26-28).
Με την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου βγάζοντας απανωτούς αιφνιδιασμούς και με πρωταγωνιστή τον Ζαν-Σαρλ, ξέφυγε αρχικά στο +11 (30-41), ενώ το τρίποντο του Ντόρσεϊ, τον έστειλε στο +14 (34-48), στο 16’. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με άστοχες επιλογές και από τους δύο, με τους «ερυθρόλευκους» όμως να είχαν τον έλεγχο και με τα καλάθια του Μάρτιν να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +11 (42-53).
Ακόμη καλύτερος στην άμυνα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερος, όπου έχοντας τον πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ έκανε σερί 11-0, για το +22 (42-64), στο 25’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη και είχαν πολλές άστοχες επιλογές, με τον Κολοσσό να το εκμεταλλεύεται εν μέρει αυτό και να κάνει ένα 6-0 (48-64). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να ήταν άστοχοι και να κάνουν λάθη, με το καλάθι, όμως, του Μάρτιν να διαμορφώνει το 48-66 της τρίτης περιόδου.
Χωρίς ρυθμό και με την ίδια δυσκολία στην επίθεση ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην τέταρτη περίοδο, με τον Κολοσσό να μειώνει ακόμη περισσότερο (52-66). Οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά οι Ροδίτες με τον Γουίλιαμς μείωσαν στο -13 (60-73), στο 33’. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο παρκέ οι Σλούκας και Βεζένκοφ, οι οποίοι… συμμάζεψαν την κατάσταση και έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +25 (62-87), στο 37’. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 67-94.
Τα δεκάλεπτα: 26-28, 42-53, 48-66, 67-94
Κολοσσός Ρόδου (Καντζούρης): Λόσον, Ξανθόπουλος 2, Μέσιτσεκ 12 (2), Μομίροφ 9 (3), Γουίλιαμς 16 (4), Μαργαρίτης 7, Μπιλλής, Μίλερ 11, Τιλί 2, Χατζηδάκης, Σλαφτσάκης 6.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (2), Ντόρσεϊ 6 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 10 (2), Φαλ 8, Σλούκας 8, Μάρτιν 9, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 3 (1), Ζαν-Σαρλ 15 (1), ΜακΚίσικ 7 (1).
sport-fm.gr
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για... φερόμενους μεταγραφικούς στόχος της Ομόνοιας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/08 @ 14:14
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το FIBA EuroBasket 2025 που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
19/08 @ 12:47
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ως το 2029 με τον Ολυμπιακό.
19/08 @ 11:30
Η κάθοδος του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο για το τουρνουά payabl. Νεόφυτος Χανδριώτης προκαλεί πρωτοφανή κινητοποίηση στους φίλους της ομάδας στο νησί.
19/08 @ 09:15
Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι της Εθνικής Ισπανίας στην Κύπρο για την συμμετοχής της στον Γ’ Όμιλο του FIBA EuroBasket 2025 που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, ο Χάβι Λόπεθ-Αροστέγκι στέλνει το δικό του μήνυμα.
18/08 @ 10:02
O χρόνος μετρά αντίστροφα για το Eurobasket 2025, που θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, και η Εθνική Ελλάδας προετοιμάζεται για την έναρξη της διοργάνωσης.
18/08 @ 09:35
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το FIBA EuroBasket 2025 που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
BEST OF THEMASPORTS