Η ελλαδική ιστοσελίδα sdna.gr, «ζουμάρει» στις πρώτες εμφανίσεις του Σέρβου τεχνικού σε όλους τους προπονητικούς σταθμούς της καριέρας του, εντός και εκτός Ελλάδας...
Αναλυτικά:
«Φτιαγμένοι» με την «τεσσάρα» και την θελκτική εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος είναι οι οπαδοί των «πρασίνων» απ΄ το βράδυ του Σαββάτου (11/9).
Το «τριφύλλι» συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου με τον τρόπο που κυκλοφόρησε την μπάλα στο χορτάρι και «γέμισε» τον κόσμο του που βρέθηκε στις εξέδρες κι έφυγε...χορτασμένος απ΄ τη Λεωφόρο.
Αυτή την όμορφη πρεμιέρα με τον αγωνιστικό…καλπασμό του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, δεν θα έχουν να την θυμούνται μονάχα οι φίλοι της ομάδας, αλλά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Όχι μόνο επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Σέρβος τεχνικός (όπως κι όλοι οι προπονητές) έχουν ανάγκη το ποδαρικό με το…δεξί στα επίσημα αποκαλυπτήρια τους.
Μπορεί ο 59χρονος κόουτς να είναι παλιά… καραβάνα των πάγκων, ωστόσο «ντόρτια» στο επίσημο ντεμπούτο του ως τεχνικός, δεν είχε ρίξει σε κανέναν από τους προηγούμενους προπονητικούς σταθμούς της καριέρας του.
Το SDNA κάνει rewind στο χρόνο και ανασύρει απ΄ το αρχείο τα παλαιότερα ντεμπούτα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Το πρώτο ματς στον Ηρακλή
Τον Αύγουστο του 2002 κοουτσάρισε για πρώτη φορά τον Ηρακλή στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Άγιο Νικόλαο.
Με ένα γκολ του Τάσου Κατσαμπή και δύο του Λέβαν Κεμπάτζε, ο «Γηραιός» έστησε…σημαία (2-3) στην πόλη της Κρήτης.
Παρεμπιπτόντως στο πρώτο παιχνίδι του Γιοβάνοβιτς για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος λίγες ημέρες αργότερα, ο Ηρακλής επικράτησε με το επιβλητικό 3-0 του ΟΦΗ στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας με τέρματα των Νεμπεγλέρα, Μίετσελ και Κουτσουρέ.
Το πρώτο... φεγγάρι στον ΑΠΟΕΛ
Το καλοκαίρι του 2004 ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του ΑΠΟΕΛ και έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της κυπριακής ομάδας στην αναμέτρηση κόντρα στην Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες (2-2) στη Λευκωσία με την κυπριακή ομάδα να προηγείται 2-0 (με γκολ των Αλεξάνδρου – Χαραλαμπίδη) και να ισοφαρίζεται στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς.
Το πικρό ξεκίνημα στην Πάτρα
Το Νοέμβριο του 2005 έκατσε στον πάγκο της Παναχαϊκής και στο παρθενικό του ματς ως τεχνικός της αχαϊκής ομάδας γνώρισε εντός έδρας ήττα (1-0) από τον Εργοτέλη.
Η επιστροφή στον Ηρακλή
Η δεύτερη προπονητική θητεία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αφετηρία τον Φεβρουάριο του 2007.
Πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ήττα (2-0) με τα γκολ των γηπεδούχων να σημειώνουν οι Τζόρτζεβιτς και Καστίγιο.
Η κυπριακή γκέλα
Το Γενάρη του 2008 επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ και ξεκίνησε η μεγάλη (προπονητική) διαδρομή στο «νησί της Αφροδίτης» που έλαβε τέλος το καλοκαίρι του ΄13 κι έπειτα από 222 ματς συνολικά στον πάγκο των «γαλαζοκίτρινων».
Στο πρώτο ματς με το προπονητικό κοστούμι του ΑΠΟΕΛ «κόλλησε» στην ισοπαλία (1-1) εκτός έδρας κόντρα στον ΑΠΟΠ Κινύρας.
Το ντεμπούτο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μετά το “game over” στον ΑΠΟΕΛ κατηφόρισε στα Η.Α.Ε. και την Αλ Νασρ. Το πρώτο ματς του άφησε πικρή…γεύση γνωρίζοντας την ήττα (3-2) εκτός έδρας από την Αλ Γουάχντα.
Με το... δεξί η δεύτερη θητεία στα Εμιράτα
Έπειτα από την αποχώρησή του από την Αλ Νασρ τον Οκτώβριο του ΄16 επέστρεψε στο ίδιο κλαμπ τον Γενάρη του ΄18 και στο πρώτο του ματς η ομάδα του νίκησε (1-0) την Αλ Τζαζίρα.
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.