Ακολουθήστε μας στο Google news

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Αγγλοκύπριος προπονητής, Στιβ Κωνσταντινίδης, ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα, ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει ποδοσφαιρική παιδεία.

Αναλυτικά όσα είπε: Για το το νέο του δίπλωμα, το United Soccer Coaches: «Γενικά έχω γυρίσει αρκετά τον κόσμο μέσω της δουλειάς μου. Σίγουρα όχι τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο τώρα θα επανέλθουμε. Είναι πάρα πολύ όμορφο να έχω να εκπαιδεύω προπονητές και μου αρέσει να μαθαίνω συνέχεια νέα πράγματα. Ποτέ δεν επαναπαύομαι. Το εν λόγω δίπλωμα αφορά την πίεση που δέχονται οι ποδοσφαιριστές, οι νεαροί κυρίως από εμάς τους προπονητές ή ακόμα και τους γονείς. Δυστυχώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αρκετοί γονείς πιστεύουν ότι το παιδί τους πρέπει με το έτσι θέλω να παίξει ποδόσφαιρο και έτσι χάνονται πάρα πολλά ταλέντα. Είναι θέμα ψυχολογίας. Πρέπει οι γονείς να καταλάβουν ότι δεν είναι πρώτα το ποδόσφαιρο. Πλέον υπάρχουν τόσα και τόσα ερεθίσματα. Δεν πρέπει να ασκούν τόση πίεση και να κάνουν παρατηρήσεις σε περίπτωση ήττας. Πρώτα είναι το σχολείο, η προσωπική ζωή και μετά το ποδόσφαιρο, ειδικά στις νεαρές ηλικίες». Για την Εθνική Κύπρου: «Είναι λυπηρή η κατάσταση στην Εθνική. Είναι κάτι που άρχισε από πριν, όχι με τον κύριο Κωστένογλου τώρα. Αλλά η κατάσταση σίγουρα δεν είναι καλή. Δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας με τα παιδιά και θα πρέπει να βρεθεί και το σύστημα που ταιριάζει να παίξουν ανάλογα με το ροστερ. Τα αποτελέσματα ήταν όντως άσχημα, αλλά αυτό που με πείραξε εμένα περισσότερο, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μας δεν είχαν πάθος. Αυτά πρέπει να βελτιωθούν άμεσα, αν θέλουμε στο μέλλον να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Από την στιγμή που η υπόθεση πρόκριση χάθηκε, θεωρώ ότι το σημαντικό είναι να δομηθεί και να δουλευτεί σωστά η ομάδα για την επόμενη μέρα. Ποδοσφαιριστές υπάρχουν. Ιδιαίτερα η νέα φουρνιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της, φτάνει να το καταλάβουν και να δουλέψουν ανάλογα. Έχουμε μεγάλο θέμα στην ποδοσφαιρική παιδεία. Στα 18 πρέπει να είναι έτοιμος ο ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχουν δυστυχώς ικανοί προπονητές για να δουλέψουν σωστά με τα παιδιά. Αρκετοί προπονητές το μόνο που σκέφτονται ακόμα και στις παιδικές ηλικίες, είναι πως θα πάρουν το πρωτάθλημα. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν άμεσα, δεν γίνεται να ονομάζονται όλοι προπονητές γιατί κάποτε ήταν μεγάλοι παίκτες. Χώρες όπως η Ισλανδία που είναι μια μικρή χώρα, έχει 66 παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη και εμείς καμιά δεκαριά. Σίγουρα η ευθύνη βαραίνει και τους γονείς. Θα πρέπει άμεσα κάπου να μπει ένα τέλος».
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…-ThemaSports
04/05 @ 14:08

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…

Ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε και επίσημα από τον Πανσερραϊκό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ