Ο Τσέφεριν έστειλε... μήνυμα σε αυτούς που θέλουν τη δημιουργία της European Super League, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα τα σενάρια για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια.
Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν πέρασε στην αντεπίθεση και τόνισε πως η UEFA δεν πρέπει να επιτρέψει ανάλογο... ντροπιαστικό πλάνο σαν αυτό της European Super League. Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστες τις φήμες για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι... εφικτό.
«Τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε σε φυσιολογικές καταστάσεις. Γι αυτό πρέπει να σταθούμε ενωμένοι μπροστά σε αυτό το ντροπιαστικό πλάνο της Super League. Ελπίζουμε ότι μπορεί να ήταν απλώς ένα επεισόδιο. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πρότυπο για το ποδόσφαιρο και να μείνουμε μαζί δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια» σχολίασε ο Τσέφεριν και φυσικά στάθηκε στις φήμες για τη νέα μορφή του Μουντιάλ.
«Νομίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει την αξία του ακριβώς επειδή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα έχανε σε αξία. Οι σύλλογοι βρίσκονται σε καλά χέρια και το μέλλον θα είναι καλύτερο».
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
Έβαλαν βάσεις πρόκρισεις στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι κυπριακές ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες για τον Β' προκριματικό σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.
Οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ και της Ομόνοιας 29Μ, άφησαν πίσω τις όποιες οπαδικές τους διαφορές και ενώθηκαν για να προστατέψουν το χωριό Όμοδος από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Ορεινή Λεμεσό.
Σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου του 2025, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας. Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974 ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τουρκικής εισβολής με την απόβαση στην Κερύνεια.