Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της σεζόν 2021-2022, με τέσσερα παιχνίδια για την πρεμιέρα να γίνονται και τα δύο να έχουν αναβληθεί. Μέσα από τα τέσσερα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε, σίγουρα, μας έκαναν εντύπωση οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες μεγάλων ομάδων, όπως ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν πέρασαν από το μάτι μας και, λογικά, αρκετών ποδοσφαιρόφιλων διαιτητικά λάθη. Λάθη, που πάλι καλά, από πέρσι έχουμε την τεχνολογία του VAR στα γήπεδα μας, διότι ουδείς ξέρει τι απόηχος θα κρατούσε ακόμη, είτε για το παιχνίδι στο Τσίρειο Στάδιο, Απόλλων-Εθνικός, όπου χρειάστηκε δύο φορές ο Τιμόθεος Χριστοφή την... παρέμβαση για να διορθώσει τις λανθασμένες του υποδείξεις, είτε ακόμη και στο «Στέλιος Κυριακίδης», για πέναλτι της Πάφος FC επί του ΑΠΟΕΛ, με τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή να πηγαίνει για να δει ξανά τη φάση για να πάρει τη σωστή απόφαση. Είναι γεγονός πως κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, όσα και εάν κάνουν και για όσα χρόνια τα κάνουν, ακόμη και στον χώρο της Κυπριακής διαιτησίας.  Σίγουρα, μπορεί να διδεται ο ισχυρισμός, ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαιτητές και δη ικανοί, αλλά με το να διατηρούμε κάθε χρόνο την ίδια... καραμέλα, για αυτό το ζήτημα, χωρίς σωστές δομές και να βγάζουμε συνεχώς νέους και νέους διαιτητές, τότε δεν μπορούμε να πάμε στα επίπεδα που όλοι θέλουμε και να εξαλείψουμε και σε αυτό το ζήτημα την προκατάληψη, κτλ. Η διαιτησία είναι αυτή που κρίνει αποτελέσματα αγώνων, τίτλους, για αυτό ναι το VAR ειναι το σημαντικό εργαλείο για να διορθώνει τα λάθη των διαιτητών, αλλά κάπου οι... παρεμβάσεις του «σπάζουν» και ρυθμό παιχνιδιού, τρόπο και συμπεριφορά ομάδων και δημιουργείται και η μουρμούρα και στους πάγκους και στις κερκίδες. Οφθαλμοφανές φάση που φαίνεται από τη ζωντανή μετάδοση και να βλέπεις τον ρεφ να υποδεικνύει κάτι άλλο πέρα από την παράβαση, να χρειάζεται λίγος χρόνος για παρέμβαση VAR, ενώ το ματς είναι σε εξέλιξη, σκεφτείται τι αντιδράσεις υπάρχουν.  Τουλάχιστον, φάσεις που... βγάζουν μάτια, όπως ήταν τουλάχιστον η μία του αγώνα πρεμιέρας στο Τσίρειο, για να μην πούμε όλες όσες χρειάστηκαν οι δύο διαιτητές για να πάνε VAR, είναι λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις γιατί δεν έδωσε αμέσως την παράβαση ο άρχων της αναμέτρησης και να χρειαστεί η παρέμβαση του VARίστα. Ας, επιτέλους, ΚΟΠ, Επιτροπή Διαιτησίας, Σύνδεσμος Διαιτητών και όλοι όσοι εμπλέκονται με τον χώρο της Κυπριακής Διαιτησίας να κάνουν αυτοκριτικές, να... τραβήξουν αυτιά, γιατί το χρήμα είναι αρκετό για ακόμη μία σεζόν που δόθηκε από ομάδες και ουδείς θέλει τις φωνές και τα παράπονα, ότι κρίθηκαν αποτελέσματα, κτλ, από τους «άρχοντες» παιχνιδιών.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ