Ακολουθήστε μας στο Google news
Όποτε μιλάει ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του.
Έτσι, και το πρωί της Πέμπτης, όπου μίλησε στον Super Sport FM.
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
Για την υπόθεση Ντε Μέλο: «Ξεχάσαμε να ζητήσουμε ένα χαρτί, τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή και μας ήρθε να πληρώσουμε 200.000. Έπρεπε όμως να μας προστατέψει η Ομοσπονδία. Υπάρχουν τα συστήματα ηλεκτρονικά, όμως θα έπρεπε να υπάρχει και ένας άνθρωπος για να ενημερώνει όταν υπάρχει ένα λάθος. Οι άνθρωποι που δούλευαν στην ομάδα μας δεν είχαν ακόμα τη γνώση και έγινε το λάθος. Τα χρήματα αυτά είναι πολλά, ειδικά για ομάδα Β’ κατηγορίας».
Για τα χρήματα που έχει βάλει όλα αυτά τα χρόνια: «Σαν οικογένεια έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα. Για εμένα θα ήταν καλύτερο αυτά τα χρήματα να τα βάζαμε για να χτίσουμε ένα γήπεδο, να γίνει μία εισφορά, παρά έτσι. Κάναμε πριν από 6 χρόνια μία πρόταση να πάρουμε το γήπεδο για 30 χρόνια και να το κάνουμε γήπεδο πρώτης κατηγορίας. Αλλά όλα πάνε κομματικά…».
Αν υπήρχε βοήθεια από το κράτος: «Μάθαμε όλοι ότι υπάρχουν κάποια λεφτά που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην ξεχνάτε ότι το 2013 μας πήραν τα λεφτά μας γιατί η Κυβέρνηση δεν πλήρωσε τα χρέη. Τώρα έρχονται λεφτά στην Κύπρο και θα ξαναγίνει αυτό που έγινε, ίσως σε πιο μικρό βαθμό. Μπαίνουν χρήματα σε περιοχές εδώ, γύρω από την Αραδίππου, αλλά στην Αραδίππου τίποτα. Ο Ερμής πλήρωσε εκατομμύρια γιατί ήταν τόσα χρόνια στην Α’ κατηγορία. Μπορεί να είμαι εγώ το πρόβλημα, δεν ξέρω. Ο Λούκας Φανιέρος θα φύγει, αυτό πρέπει να καταλάβουν. Δεν θέλουν να κάνουν γήπεδο στην περιοχή, γιατί θα το έχει κάνει ο Φανιέρος. Εγώ ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για τη νεολαία. Έχω και εγώ παιδιά και ξέρω πως είναι. Αντί να τους δώσουμε κάτι να ασχοληθούν, αφήνουμε τη νεολαία να χτυπάνε στους τοίχους. Είχαμε μία πλατεία στο χωριό, όπου δώσανε 2 εκατομμύρια για να φτιαχτεί το πλακόστρωτο. Για το γήπεδο δεν δίνουν τίποτα. Αυτή τη στιγμή αν έρθει κάποιος να το ελέγξει, θα μας κλείσουν. Το γήπεδο δεν έχει φωτισμό, έχει δύο λάμπες του 1950».
Αν θα αλλάξει κάτι: «Δεν θα γίνει τίποτα. Το λέω και το τονίζω. Δεν θέλουν τον Ερμή επειδή ο Λούκας Φανιέρος είναι κακός. Ο Φανιέρος πήγε και στην Ευρώπη, ξέρουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει. Βλέπουμε 100 μανάδες να φέρνουν τα μωρά τους μέσα στα χωράφια, δίπλα στα γουρούνια και τις αγελάδες, να περιμένουν μέσα στον ήλιο να τελειώσει η μία ομάδα για να μπει η επόμενη και να μην υπάρχει ούτε η δυνατότητα να προστατευτούν από τον κορονοϊό. Από την ημέρα ίδρυσης του Ερμή μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει μόνο 40.000 ευρώ για το γήπεδο. Το βοηθητικό, το έχουμε φτιάξει με εισφορές δικές μας. Εγώ ήθελα να φύγω, αλλά αν φύγω θα κλείσει το Σωματείο, κάτι που δεν θέλω. Ο Εθνικός, ήρθε ένα θέμα να βοηθηθεί με την Ομόνοια και δεν θέλουν. Θα μπορούσε να βρεθεί λύση και να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να βοηθηθεί όλη η περιοχή, όχι μόνο ο Εθνικός. Εγώ βλέπω ότι δεν θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ο λόγος είναι πως η κόντρα είναι κυβέρνηση με κυβέρνηση. Δεν θέλουν να πληρώσουν την φύλαξη, ούτε να δώσουν τα λεφτά στους Άγγλους. Το γήπεδο αυτό, αν φτιαχτεί, μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς».
Αν έχει συζητήσει με τον κο Μιχαηλίδη και τον ΚΟΑ: «Έχουμε στείλει επιστολές, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να μου στείλουν μία απάντηση ώστε να πάω στον ΚΟΑ να συζητήσουμε».
Για την προετοιμασία: «Έχουμε ένα πρόβλημα με τον γραμματικό μας, όταν ήρθαν οι ποδοσφαιριστές να κάνουν τα συμβόλαια, ο γραμματικός μας είχε κορονοϊό. Βρέθηκε θετικός και τώρα πάμε μία εβδομάδα πίσω στον προγραμματισμό».
Για τον κορονοϊό: «Έχω κάνει το εμβόλιο, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός αν θα το κάνει. Πρέπει να προσέξουν όλοι, γιατί αν τα κρούσματα φτάσουν τις 5000, δεν θα μας κλείσουν, αλλά θα μας ρίξουν στην θάλασσα. Χρειάζεται προσοχή, να φορούμε τις μάσκες μας, να πλένουμε τα χέρια μας και να προσέχουμε τους γύρω μας».
Για τον στόχο του Ερμή για άνοδο: «Θα παλέψουμε να επιστρέψουμε στην Α’ κατηγορία. Έχουμε θέμα με τους Κύπριους, γιατί τους καλούς τους έχουν πιάσει οι άλλες ομάδες. Εμείς χάσαμε παίκτες γιατί πέσαμε κατηγορία. Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα, να έρχονται οι μεγάλες ομάδες να μας παίρνουν τους παίκτες γιατί πέσαμε κατηγορία».
Ντέρμπι... ευρωπαίων απόψε (19:00) στο «ΑΕΚ Αρένα», όπου η ΑΕΚ θα «διασταυρώσει τα ξίφη της» με την πρωταθλήτρια Πάφο, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/09 @ 15:20
Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Νέαρχου Ζήνωνος στον Ακρίτα Χλώρακας με τη μορφή δανεισμού.
24/09 @ 14:03
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Revaz Injgia παρέλαβε το βραβείο Stoiximan Top Goal της 2ης αγωνιστικής του Cyprus League by Stoiximan 2025/26 από τον ΠΑ.Σ.Π.
22/09 @ 21:07
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
15/09 @ 12:07
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πέραν των 100.000 καρτών φιλάθλου.
14/09 @ 10:27
Μία σύλληψη σημειώθηκε χθες το βράδυ πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ στη Λάρνακα.
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
BEST OF THEMASPORTS