Ακολουθήστε μας στο Google news

  Εκπληκτικός ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικράτησε με 6-3, 6-3 του 20χρονου Καναδού (Νο.20) και πέρασε στον πέμπτο του φετινό ημιτελικό, όπου θα συναντήσει αύριο (14.30) τον απίθανο Ιταλό Γιάνικ Σίνερ. Έχει τώρα οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες φέτος στο χώμα και δεν έχει χάσει ούτε σετ (15-0)! Κάτι ήξερε όταν έλεγε ότι ανυπομονούσε για αυτή την εποχή του χρόνου... Πολλοί θα περίμεναν ότι μετά τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο θα δυσκολευόταν να «προσγειωθεί», όμως ο 22χρονος τενίστας συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς και δείχνει έτοιμος για back to back κούπες! Έστω και αν συνεχίζει στη διοργάνωση ο βασιλιάς Ράφα Ναδάλ, έστω και αν έχει τώρα μπροστά του τον επικίνδυνο Σίνερ... Σήμερα, μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το... παραδόξως νευρικό του ξεκίνημα και το στρίμωγμα από τον Καναδό, που προηγήθηκε με 0-40 στο πρώτο service game του Στεφ.
To... τρένο, όμως, επέστρεψε στις ράγες στη συνέχεια και με μπρέικ στο 2-2 ο Τσιτσιπάς έγινε το αφεντικό του σετ. «Έσπασε» τον αντίπαλό του και στο 5-3 και έφτασε πανηγυρικά στην κατάκτηση του πρώτου σετ, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Με παιχνίδι υψηλού επιπέδου και στο δεύτερο, ο Στεφ μπήκε στη θέση του οδηγού με μπρέικ στο 2-1 και χωρίς προβληματισμούς έφτασε τελικά στη νίκη μετά από 82 λεπτά συνολική προσπάθειας. Στην πόλη όπου έπαιξε το 2018 τον πρώτο του τελικό (0-2 από Ναδάλ), ο Στέφανος κυνηγάει τον πρώτο τίτλο του σε τουρνουά της κατηγορίας ATP 500, έχοντας προκριθεί για δεύτερη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Έχει φέτος 25 νίκες, μία λιγότερη από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που δεν συνεχίζει στη διοργάνωση μετά την ήττα του από τον Σίνερ. Μιας και ο λόγος για τον 19χρονο Ιταλό, να πούμε ότι στο head to head με τον Στεφ το... σκορ είναι 1-1, με τον Έλληνα τενίστα να έχει επικρατήσει το 2019 στη Ρώμη και τον Σίνερ να έχει πάρει τη νίκη πέρυσι στην ίδια διοργάνωση. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τα ματς Ναδάλ-Νόρι και Σβάρτσμαν-Καρένιο.
 
Πηγή: Sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 14-5: Σαρωτικές οι ερυθρόλευκες, έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα-ThemaSports
21/05 @ 21:23

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 14-5: Σαρωτικές οι ερυθρόλευκες, έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Ούσα εντυπωσιακή στα τρία από τα τέσσερα συνολικά οκτάλεπτα, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε 14-5 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Με 15 συμμετοχές η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών-ThemaSports
21/05 @ 19:33

Με 15 συμμετοχές η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών

Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7 – 12 Ιουνίου), είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου 2024, στη Σμύρνη.

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη στο Ισραήλ - Τα Κυπριακά αποτελέσματα σε διεθνή μίτινγκ-ThemaSports
20/05 @ 16:05

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη στο Ισραήλ - Τα Κυπριακά αποτελέσματα σε διεθνή μίτινγκ

Η περιοδεία των Κύπριων αθλητών και αθλητριών σε μίτινγκ στίβου εκτός Κύπρου συνεχίζεται, αφού αυτή η περίοδος είναι τέτοια που δεν μπορεί να προσφέρει ξεκούραση, από τη στιγμή που κάποιοι χρειάζονται βαθμούς για την άνοδο τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Υψηλή και πάλι η βαθμολογία τού EKO Cyprus International Athletics Meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου!-ThemaSports
20/05 @ 15:56

Υψηλή και πάλι η βαθμολογία τού EKO Cyprus International Athletics Meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου!

Παρά την ατυχία που προέκυψε την τελευταία στιγμή, με τις ακυρώσεις συμμετοχών τής κορυφαίας άλτριας μήκους στον κόσμο Ιβάνα Σπάνοβιτς και του Νο12 στο μήκος ανδρών Τόμπιας Μόντλερ, εξαιτίας τραυματισμών, εντούτοις το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting 2024 συγκέντρωσε και πάλι υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ